26 Eylül 2012 Çarşamba

İhsan Oktay Anar'ı sevgili Fortunata sayesinde tanıdım. Yedinci Gün isimli kitabının çıkmasını insanların bekleyişine ve geri sayımına şahit oldum. Kitabı aldım ama öncelikle Puslu Kıtalar Atlasını okumaya karar verdim. Puslu Kıtalar Atlasını okuyorum ve söyleyebileceğim tek cümle:
Akıllara zarar bir kitap olduğudur!
Aklın ötesinde bir yerlerde kurulmuş bir senaryo, devamlı dinamik kalmanızı gerekli kılan, sizi hayret denizinde yüzdüren bir kitap. Aslında söylenebilecek ikinci şey: kitap kelimesinin Puslu Kıtalar Atlası için yetersiz kaldığıdır. Üçüncü şey de: nasıl olup da benim bu güne kadar İhsan Oktay Anar gibi bir dehanın farkında olmadığımdır. Bu konuda elbette Sayın Anar şuçlu değilse ben de kendime kızmadım. Anlıyorum ki dünyam ancak şimdi Anar Dünyası ile paralel hale gelebilmiş ve paralellik beni heyecanlandırıyor. Öneriyor muyum? Haddim bile değil......Puslu Kıtalar Atlası önünde saygıyla eğiliyorum.

Sonata for violin, viola da gamba & harpsichord in E major, Op. 2/6, BuxWV 264: Allegro by Dietrich Buxtehude on Grooveshark

Ninna Nanna by Pink Martini on Grooveshark

6 yorum:

cem dedi ki...

tey tey tey tey

guguk kuşu dedi ki...

sen okudun mu kitabı, paylaşım yapmak hoşuma gider:)

Adsız dedi ki...

Ben de bugün başlayacaktım bu kitaba ne hoş tevafuk :))


çay ve simit

guguk kuşu dedi ki...

o zaman keyfini çıkar yalnız fazla ara verme, ara verince toparlamak zor bu kitapta, soluksuz oku derim.

İ.x.İ.r dedi ki...

ben de yeni başladım puslu kıtalar atlasına :)

guguk kuşu dedi ki...

sevindim:) belki paylaşımlarımız olur ne dersin?