9 Ocak 2013 Çarşamba


Veeee bir kitap daha bitti.



"Kızlara hertürlü tuhaflığı-ister sevimli, isterse sevimsiz olsun-görmezden gelmeleri, onları hoşa gider hale getirmeleri öğretilir. Bu anlamda onlara bilerek yok ediciye boyun eğmeleri öğretilmiştir. Bir anne kurdun yavrusuna öfkeli gelincik ya da sinsi bir çıngıraklı yılan karşısında "nazik olmayı" öğrettiğini düşünün......"

"İnsan acılarının çoğunun nedeni, özensiz bir yetiştirlmeye bağlanabilirse de, psişede elbette, doğuştan gelen contra naturam, yani " doğaya karşı" bir kuvvet vardır. Bu contra naturam boyutu, olumlu olanın karşısındadır: Gelişmeye karşıdır, uyuma ve vahşi olana karşıdır. O iççimize doğan, yıpratıcı ve öldürücü bir muhaliftir; en iyi ana anababa bakımının olduğu durumlarda bile, işgalcininbiricik gayesibütün kavşakları çıkmaz yollara dönüştürmektir"

"Gördüklerine dayanma yeteneği kadının derin doğasına -bütün düşüncelerin, duyguların ve davranışların beslediği yere- geri dönmesini mümkün kılar".

"Yokedicinin delice mesajı şudur: bilincin yüzünden ölüyorsun". "Yokediciyi sezgilerimizi ve içgüdülerimizi koruyarak ve onun ayartmalarına direnerek koruyabilirz. Düş kırıklığına uğradığımız, eziyetler karşısında güçsüz kaldığımız, dondurucu soğuk ve ayak sesleri ile dolu bir fantazi yaşadığımız zamanları hatırlayıp hayatımızda şimdiye kadar meydana gelen tüm kayıplarımızı sıralasaydık, bunların, psişemizdeki incinebilir yerler olduğunu anlardık. Yokedici, tek amacının sizi mahzene sürükleyip, kendisine kan nakli yaparcasına enerjinizi emmek olduğunu gizlemek için, bu arzu dolu ve ayrıcalıksız kısımları cezbeder".

"Yokediciyi avutmayı reddettiğimizde güücünün posası çıkar ve biz olmadan hareket edemez. Kadınlar yokediciden işlerine yarayanları alıp kalanı bırakarak onun hakkından geldikçe yoğunluk, canlılık ve dürtüyle dolduklarını görürler. Yokedicinin öfkesi yeryüzündeki büyük bir işi başarmak için ruhsal bir ateşe çevrilebilir. Yokedicinin kurnazlıktaki ustalığı, olguları belli uzaklıktan gözleyip anlamak için kullanılabilir. Yokedicinin öldürücü doğası, bir kadının hayatında ölmesi gereken ya da dışarıdaki hayatında ölmesini gerektiren şeyleri öldürmek için kullanılabilir".

"Ona saldıranın güçlerini söküp almakta ve bir zamanlar kendisine karşı kullanılmış olan bu güçleri tersine çevirerekkendisi için en uygun ve yararlı şekillerde kullanmakta özgürdür. Vahşi kadın budur".

"Meryem Ana! ne kadar çok kadın, kadınların kendi gücünden korkuyor"

"Öyle basit şeyler var ki; asla bilinemezler".

Şimdilik yoruldum. Yazmaya devam edeceğim. Bunu bir borç biliyorum. Çünkü bu tip kitap alıntıları ve yorumları yapan bloglardan çok faydalanıyorum.
  

Hiç yorum yok: