8 Aralık 2009 Salı

AÇILIMA BUYRUN

Evet kısa vadede açılımın sonuçlarını görmekteyiz. Yaşanan sokak olayları, 7 şehidimiz ve Serap şehidimiz.
Bu açılımın mimarları şimdide çıkmış ekranlardan yüzsüzce dtp aleyhine laflar ediyor. Sanki kendi alınları akmışcasına.
Evet Fatih Altaylının yazdığı gibi: dtpliler asın serap şehidimizin yüzünün resmini merkez binasına, her girişinizde bakın, her çıkışınızda bakın. Mutluluk anlayışınız buysa mutlu da olun. İstediğiniz şey herneyse, onu elde etmek için geleceğini kurmanın dışında bir hayali olmayan seraba yaptıklarınızla övünün. Otobüsten alevler içinde düşen kızını elleriyle söndürmeye çalışan babanın, yavrusuna derisini bağışlayan annenin acısı yüreğinizi yaksın. Tabi, eğer bir yüreğiniz varsa.
Aynı şeyleri siz, bizleri yönetme görevini üstleneneler, siz de düşünün. Hemen sütten çıkmış ak kaşık iddiası ile televizyonlarda fetva vermeye başladınız. Bu açılımın mimarları olarak sonuçlarını üstlenmeyecekmisiniz. ne bekliyordunuz. Dağdakiler inecek, islah olacak, merhamete gelecek, bu masal da mutlu mesut bitecek.......
Eeeeee yönetici omak, ülke yönetmek kolay birşey değilmiş. Kolay Atatürk olunmaz. İdareci olmak zeka gerektirir, cesaret gerektirir, herşeyden önce vicdan gerektirir. İşte bu yüzden Atatürk unutulmaz!

4 yorum:

sufi dedi ki...

Guguk kuşum sen bugünlerde haberleri falan izlemesene canım.Senin şu an öfkelenmeden dimdik ve mutlu mesut olman gerek. Canım prensesimiz ne olur üzgün doğmasın bu dünyaya.Sevgilerimle.

Çınar dedi ki...

Billboarlarda Atatürk'ün, kara tahta başında latin harflerini öğretirkenki pozunu taklit etmekle Atatürk olunmuyor. Atatürk olmak yürek ister,yüreklere sığmayan vatan sevgisi ister. Tüm dünyaya karşı durmakla, bir karış toprağımı vermem demekle olunur Atatürk. Okyanus ötesine gidip icazet almakla değil...

Önce çiçeklerle karşılayıp serbest bıraktılar eli kanlı teröristleri, sonra da terörü lanetlediler. Yok artık, tutmuyor inanmıyor onlara oy verenler bile.
Serap'cığın ve diğer şehitlerimizin mekanı cenet olsun.Allah rahmet eylesin.

Sevgiler canım

guguk kuşu dedi ki...

canım Sufim, televizyon izleyen biri değilim ama arada derede kulağıma gözüme ilişiyor. yüreğim ciğerim yanıyor o yavrulara, analarına, babalarına, eşlerine, evlatlarına. Nasıl kızgınım, nasıl kin doluyorum anlatamam. 7 şehidimizin ailesine bir bak: hepsi gariban insanar, onlarında devletten beklediği pekçok şey olmalı, daha fazla para, daha fazla imkan...bi de üstüne yavrularını şehit verdiler.....ama yine de vatan sağolsun diyorlar, görsün hainler, insanlık ne demekmiş. Dün tutamadım kendimi ağladım ağladım dua ettim şehitlerimizie, ah ettim hainlere, hamileyim belki dualarım yerini bulur allahım dedim. Allahım dedim yüreği yanan ailelere dermanlarını ver.
Çınarcım, ne güzel söylemişsin, üstüne edecek tek söz yok. Atamın yattığı yer nur dolsun.

birkadin dedi ki...

sevgili guguk kusu, mail adresini bulamadim, onun icin buraya yaziyorum, bana yazdigin yorumu yanlislikla sildim, yanlis anlamani istemem. demissin ya her sey iyi hos diye, benim icin onemli olan da o zaten belki 4 belki 5 saat giyecem o ayakkabilari ve inan ki suanda hic o acilari agrilari dusunmuyorum, simdiye kadar da aklima hic gelmemisti, kimse de getirmemisti ama ben yine yazarim ne kadar zorlandigimi :) sevgiler, gorkem