30 Aralık 2009 Çarşamba

ÇÖZÜMSEL ÇÖZÜLMELER


Anladım ki, herkes uçamaz yukarı doğru yada ne bileyim, belki farklı uçma şekilleri var. Belki de tavukcuk, yerden 5 santim yükselip, tozu toprağa karıştırmayı uçmak olarak tanımlıyordur, kendi sınırlılıkları çerçevesinde. Küçük serçe daldan dala özgürce konabilirken, koca kanatlı şahin kimbilir hangi ülkelerin hangi yüce dağlarını gördü. Al başına belayı hani çözüm bulacaktık. Bulduğunu düşündüğün sanki yeni çözümsüzlüklerin annesi. O zaman kendimizi zora sokmayıp, kolay olanı mı kabullensek ki? Bazılarının kanatları yoktur ve uçamaz. Bak ne kolay oldu işte. Çünkü belki de uçmamaları gerekiyordur, orada kalmaları, eşelenmeleri, rendelene rendelene öğrenmeleri, belki yeterince rendelenirlerse derilerinin altındaki o gizli kanatları çıkar. Bak şimdi, yine geldi kanatlar ve uçma gündeme, hiç vazgeçmiyor bu umutlanma şeysi. Unut kanatları canım, uçmayı hiç aklına bile getirme. Olanı yaşa. Uçamıyorsan, uçamıyorsundur işte. Özetle, hayat bu işte, olanı yaşamak. Yaşarken uçamadığını görüp kendini ilaveten rendelememek (bu rendeleme işi de Müslüm babanın arabeskine döndü ama neyse).
Yav siz bu yazının sonucunda bir çözüm ışığı gördünüz mü? Ben parlak bir fikir bulduğumu düşünüp hevesle yazmaya başlamıştım. Ama yazdıkça o ışığın bi parladığını, bir söndüğünü, arada bir hafif ışıldadığını gördüm yalnızca. Sonuç ise yine bi bilinmez. Keşke başlığı "çözümsüzlüğün düğümlenişi" falan yapsaydım.
2009 bitiyor, adı üstünde koca 2010 geliyor; ben bi uçup uçamayacağıma bile karar verebilmiş değilim. Amaaan, herşey Yüce Makamdan diyelim, tevekkül edelim, O neylerse güzel eyler. Ama yine de aklınıza çözüme benzer bişeyler gelirse mutlaka paylaşın. Ben burdayım, müsaitim, sabırla kendi kendimi, azcık da çevremi rendeliyor olacağım (gırç, gırç,.......)
İyi Yıllar arkadaşlar.

14 yorum:

kapalııı dedi ki...

"Yürümeyi öğrendim: öğrendim öğreneli koşar dururum. Uçmayı öğrendim: öğrendim öğreneli ihtiyacım kalmadı, yerimden kımıldamak için itilmeye. Şimdi hafifim, şimdi uçuyorum, şimdi altımda kendimi görüyorum, şimdi...

Böyle buyurdu Zerdüşt." [ NIETZSCHE]

2010 da keyifli uçuşlar olması temennisiyle ;))

guguk kuşu dedi ki...

Sevgili bnn, hımm demekki uçmak öğrenilebilir bişey Nietzsche'ye göre. Sana da iyi uçuşlar arkadaşım, belki gökyüzünün biryerlerinde karşılaşırız, ha ne dersin?

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, yeni yil sana hediyelerin en güzelini getiriyor, bende en az senin kadar heyecanla bekliyorum hediyeyi:)) Mutlu, huzurlu, saglikli ve sevgi dolu bir ömür diliyorum sana. Bazen kanatlan uc, bazende yerlerde esin, yalniz hep burada, bizimle ol.
Öpüyorum hepinizi:)

guguk kuşu dedi ki...

Canım kardeşim Belgincim, haklısın, onu kucağıma alacağım günü nasıl bekliyorum bi bilsen. tabiki heyecanla bekleyeceksin, teyze oluyorsun:D
Bence de belgin, bazen uçayım, bazen eşeleneyim.....ama burda sizlerle olacağım çünkü sizleri çok seviyorum. bebişe az önce: bak benim ne güzel arkadaşlarım var, onları çok seviyorum dedim. o da geldiğinde hepinizi biliyor olacak. Mutlu yıllar kardeşim benim.

beenmaya dedi ki...

kelin merhemi olsa demicem anladın sen :)) ama ben sana hem yeni senenin hem de tüm senelerinin gönlünce geçmesi dileğinde bulunucam. zaten güzel bir süprizle giriyorsun 2010'a dilerim meleğin sana her daim şans, mutluluk ve güzellik getirir. sana ve o güzel ailene sevgiler selamlar...

guguk kuşu dedi ki...

anladım, anladım mayacım, amaan boşverelim gitsin, şu yeni yılda herşey çok güzel olur inşallah hepimiz için. Mutlu yılllarrrrr mayaaaaaa, muck.

öykü dedi ki...

Mutlu yıllar dılıyorum Guguk kusum
hersey gonlunce olsun

Evren dedi ki...

hem belki yenidoğanın kanatları olur, uçmak için değil de meleğin olup yanı başına konmak için ve belki şu kanat meselesi sadece bununla ilgilidir... ailesinin bütün kızlarına sevgiler ve harika bir yıl dilerim, sağlıklı, huzurlu bol bol uçuşlu :))

guguk kuşu dedi ki...

evet be evren kanatlar sadece uçmak için değildir, ruhsal uçmalar var bi de dimi? evet ben de senin yeni yılını gönülden kutluyor, kanatlı kanatsız, kendini hep uçuyormuş gibi hissetmeni diliyorum

guguk kuşu dedi ki...

sana da mutlu yıllar öykücüm

sufi dedi ki...

Uçmak yazılmış olsaydı mikroçipine uçardın be guguk kuşum."Yaprak kıpırdamaz emir olmadan"diyorsa Kuran;el ve ayaklarımız zihnimiz ve aklımız ne emrediyorsa onu yapıyoruz işte.Dualarımızı da yapıyor biz istemeden yaradan.AŞK SAĞLIK MUTLULUK NEŞE dolsun yaşantına.2010 da anneliğinin tekrarının mutluluğunu ve mucizelerini yaşa bebeğim sen.sevgilerimle.

guguk kuşu dedi ki...

Canım sufim, haklısın. yaprak kımıldamaz emir olmadan sözü kulağımızda heran fısıldasa, yüreğimizde tekrarrlasa bu ikilemleri huzursuzlukları yaşamazdık. Ne güzel duan. Yüreğimle amin dedim. sana da huzur dolu yıllar dilerim.

kapalııı dedi ki...

gökyüzü, yer farketmez,,, biz bir yerlerde karşılaşıyoruz eminim;)
bir yazımda "koştuğum halde ortalıkta, yetemiyorsam kimseye ki öyle… herkesin hiçbir şeyi olmayı göze almışımdır. da uçup konacak yer bulamıyorumdur kendime" demiştim,,,
sende :
"sanki ruhumu okumuş gibisin. kendim bile bu kadar farkında değildim içinde bulunduğun durumun.kimse olmak istedim şuan ben de. kimsenin annesi, karısı, hocası, komşusu, dostu olmamak..............konmamak, patlayana kadar uçmak belki de" demiştin 3 temmuz 2009 dan beri uçmaya hevesliyiz bak elbet bir gün uçarız;)

guguk kuşu dedi ki...

bu sözleri hatırlaman çok güzel oldu, kendi niyetlerimizi unutuyoruz, anlaşılan kanatlarım var mı yok mu demeden uçmaya karar vermişim o zamanadan, ki bu hamileliğimin hemen öncesine denk gelen bir tarih ne garip, bedenim sanki yeni ruha , ruhum bedene hazırlanmış:D