23 Ocak 2010 Cumartesi

ALLAH KİMSEYİ ELDEN AYAKTAN DÜŞÜRMESİN



İnsan lavaboları ovmayı ister mi?


Dolaplara acı acı bakıp düzeltmek ister mi?


Bir bardak suyu gidip almak bu kadar zormudur?


Aylardır çarşıda yapacağı bir işi erteler mi?


Evet.


Hepsini yapar,


Yatakta bir taraftan diğerine bile dönmek bu kadar zorken,


Yataktan tek başına kalkamazken,


Tıpkı ters dönmüş kaplumbağa gibi debelenirken,


Yardımsız çorap ve ayakkabılarını giyemezken,


Bunları istemek ne büyük lükstür.


Hayal edersiniz,


Bir doğum yapayım,


Evin tüm dolaplarını düzelteceğim, diye.


Allahım, bana merhamet et, gücümü zamanı gelince geri ver.


Ve kimseyi elden ayaktan düşürme.


Amin.


26 yorum:

kara kitap dedi ki...

amiiiin...

Ece dedi ki...

CANIM BENIMMMMMMM
AZ KALDI GENE ESKI DUZENINE KAVUSACAKSIN...ONCE SEN VE BEBEGIN SONRA EV İŞİ.BENDE AYNI SEYLERI YASADIM HAMILELIGIM BOYUNCA YATMAK ZORUNDAYDIM CUNKU DUSUK TEHLIKESI VARDI...1 SENE EV TEMIZLEYEMEDIM .
HALINE SUKRET BAK NE ANLATACAM
ALLAH BUYUK DERT VERMESIN BUNLAR GECICI SEYLER ,BENIM ANNEMIN BACAKLARINDA KIRECLENME ROMATIZMA VARDI SON AYLARINDA YATAGINDAN BILE KALKAMIYORDU VE CARESI YOKTU ABLAM AMERIKADAN ILAÇ BILE GETIRTTI AMA YOK OLMADI VE DEDIKLERININ HEPSINI YAŞADI YERINDEN KALKAMIYORDU YEMEGINI BIZ HAZIRLIYORDUK AYLARCA SOKAGA CIKAMIYORDU VE YURUYEMIYORDU IKI ADINLIK YERE ARABA ILE GOTURUYORDUK ODA MECBUR KALMADIKCA CIKMIYORDU ZATEN ,ALLAH IYICE ELDEN AYAKTAN DUSURMEDEN ALDI YANINA BUNADA SUKUR DIYORUM BEN...

ALLAH SANA ESKI GUCUNU VERECEK YORULACAKSIN AMA OLSUN DUNYALAR GUZELI BI KIZIN DAHA OLACAK VE SANSLISIN SEN HEP KIZIN OLDU BENDE 2 ERKEK BIRDE ESIM ETTI 3 ERKEK INAN KI YAZIN EVDE BASIMI KASIYACAK ZAMANIM OLMUYOR :)))ÇAMASIR BULASIK YEMEKLERI OF OF OF EN AZINDAN KIZLARIN SANA YARDIM EDER SENDE CABUK TOPARLARSIN:)))
SEVGILERIMLE

öykü dedi ki...

az kaldı guguk kusum az sabır
hersey eskısınden cok daha guzel olacak..
ınanıyorum ben buna
o yapmak ıstedıgın ıslerın hepsı nasılsa yapılır
sen saglıklı ve ıyı ol

gececek..
sevgılerımle

nilüfer dedi ki...

eheheh yapamadıklarına bakma yaptıklarına bak, dahaa n'olsun bebişko sana kraliçelik tattırıyor, bu acizlik değil ehlikeyifliktir, giydirin çoraplarımııı, getiriverin suyumu, sırtıma bi yastık koyuverin aahhh oohhh ne alaa:))

guguk kuşu dedi ki...

arkadaşlar, aslında amacım şikayetlenmek değil. Sadece böylesi bir durumu "görmek" ve "tanımlamak". düşenin halinden düşen anlarmış. şimdi ciddi hastalığı olanları, yaşlıları vb anlayabiliyorum. çektiğiniz ağrılar sızılar biryana, hareket kısıtlılığı, insanlara muhtaç olmak, onları yorup üzdüğünü düşünmek baya zormuş. Bin şükür halime, yapamıyorum da hadi kalk yap diyenim yok, eşim, kızlarım elim ayağım gibiler, beni hiç mağdur etmiyorlar, evde yardımcım vaar. halime bin şükür. ama baambaşka bir hayatı deneyimledim. kolay kolay bi bardak su bile isteyemeyen ben, istemeyi isteyebilmeyi, yapamam demeyi, hayır demeyi, çokparçaya bölünmemeyi öğrendim. Sanki hayatımda gelişen olaylar tam da istediğim gibi küçüldükçe küçülen hayatımı belli bir noktaya topluyor. sınırlılıları öğreniyorum, planların anlamsızlığını, olanı yaşamayı, olanla barışık olmaya çalışmayı öğreniyorum. ve bunları yaşarken sizlerle paylaşmayı seviyorum.

JoA dedi ki...

bence çok ama çok şeker bir yazı olmuş bu. insanın canı hamilelik çekiyor vallahi:) gugukcum, en güzel "acz" hali bu bence. tadını çıkar:)

JoA dedi ki...

amin tabii bu arada:)

nilüfer dedi ki...

tam da onu diyordum işte; bu algı düşenin halinden düşen anlarmış algısı kime/neye ait?yüksek olan kim?/ne? sanki bunlar zihne,egoya aitmiş gibi gelir bana, derim kendime herşeyi kendim yapmaya çalışırken, bi yardımı niye bu kadar zor isterim?? insanlar niye varlar?birbirleri için..aslında Guguk kuşu,hastalıkta sağlıkta geçici biliyorsun, herşey geçici bu dünyada ne zamana kadar; aynadan bakan dışarı çıkıp sana dolana aynaya bakan sen, kendi içinde sana dolana kadar, oyun oynuyoruz, eh bunları paylaşmakta senin yazdıklarınla mümkün oluyor hamdolsun, kal sağlıcakla:)

Belgin dedi ki...

Vardir bunda da bir hayr;) Iyi ya iste, baskalarindan yardim istemeyi ögrenmen, 5-10 bölünmemeyi, her seye kendin kosturmamayi ögrenmen gerekiyormus demek ki, di mi güzel kusum:))
Bilirim o halleri, aklin herseye yetisirde, koca göbeginle bir seycikler yapamazsin:)) SIK disini, sabret az kaldi bak, sen ve bebegimiz saglikli olunda gerisi kolay, olmazsa alirim Öyküyü, Mayayi, Özii, gelir biz temizler düzenleriz dolaplari:)) Hadi sen battaniyeni al, otur bakayim koltuguna, hadi hadi ne duruyon daha:))

Hadi ben hepinizi öptüm kactim:))

Hayalbemol dedi ki...

Her sıkıntının ardında vardır bir tebessüm.

Brajeshwari dedi ki...

lavobolarda ovulmasın, dolaplarda düzeltilmesin ! Boşver..Bir daha ne kadar bu kadar hamile olacaksın:)
sen şimdi bu anın keyfini çıkar...

Sevgiler

guguk kuşu dedi ki...

tabiki joa çok haklısın, benimki keyifli bir acz hali. uyuyamadığım gecelerden birinde, artık sinirlerim iyice bozulduğunda, bir anda şunu düşündüm: guguk, şimdi kanser olabilirdin, onun ağrıları nedeni ile uyuyamıyor ve kemoterapi, radyoterapi nedeni ile ayağa kalkamıyor olabilirdin. çektiğin ve çekeceğin bütün bu acıların yanı sıra, çocuklarını, eşini, köpeğini bu evrende sensiz bırakıp gidince, onların çekeceği acı daha şimdiden senin sırtına binmiş olacaktı. ŞÜKÜR RABBİM, binlerce şükür. Şuanda derdine derman arayan herkese derman olasın, dertlerini acılarını azaltasın dedim ve oturdum Joa.

guguk kuşu dedi ki...

canım düş, isteyememek neden? bu sorunuyu bir düşünmek lazım, çok iyi insan olmaktan mııı? egodan mı? senin bu anlattığın halk arasındaan kaptan kaba dolmak diye tanımlanıyor herhalde, aynayı kırıp çıkabilmek................dışarıdaki ile birlikte özde birleşip, tek olabilmek....olur neden olmasın, jim carry anlatıyor işte:D

guguk kuşu dedi ki...

sevgili hayalbemol, hatta daha ötesi, tebessüm sıkıntının tam da içinde, daha da ötesi, sıkıntı diye bir şey yok, mevcut durumu tanımlayan yaftalayan bizleriz.

guguk kuşu dedi ki...

canım belgin, inan o kadar içten geliyor ki cümlelerin, hemen toplaşıp geldiğinizi hayal edebiliyorum, ve gözlerim doluyor. içim ısınıyor.

Belgin dedi ki...

Ah be kusum, imkan olsa gelmezmiyiz hic, gelirdik evi, dolaplari temizler, düzenler, sana da güzel güzel yemekler, kurabiyeler, pastalar yapar, elini sicak sudan soguk suya sokturmazdik, ah su gurbetin gözü ciksin. Ne kadar isterdim yaninda olmak, elini tutmak, sacini oksamak..
Öpüyorum ben hepinizi:)

guguk kuşu dedi ki...

canım belginim aklını bana takma, ben dünyanın en şanslı guguğuyum, eşim, kızlar bana son derece yardımcı oluyorlar, evde yardımcım da var, bin şükür, hepsi geçecek, siz bana misafir olacaksınız, ben size bolu yemekleri yapacağım, bahçede güle oynaya sohbet edip, bahçemizden topladığımız vişnelerin suyunu içerken, teyzeleri bebişi sevecek, ne güzel bir manzara dimi? canım senin tatlı dilin bile derde derman, allah senin gibileri hep yanımızda yamacımızda bulundursun, sana sağlık mutluluklar versin.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili brajewari, yazını okurken ne düşündüm biliyomusun, bu blog yaptığın en iyi şeylerden biri:D pıtır pıtır, nasılda birbirimizin imdadına yetişiyoruz....
evet haklısın 40 yaşındayım, bir daha allah bir bebek nasip edermi bilmem, bu olgunluk evremde bana bağışlanmış bir mucize,

guguk kuşu dedi ki...

buarada, joa, neden olmasın, senin bıcır bir kardeşi hakediyor doğrusu:D

Çınar dedi ki...

Ah canım gugukcum, özlemini çektiğin tek şey dolap çekmece temizlemek olsun. Bak, biz de temizlememek özlemi içindeyiz:) Şaka bir tarafa sen şimdi yalnızca içinde bulunduğun durumun tadını çıkar doya doya... Tabi ki biliyorum o davul gibi göbekle yatakta bir yandan bir yana dönmek için bile yardım istemenin de nasıl birşey olduğunu:)

Ama düşünsene cennet kokulu bir melek alacaksın yakında kollarına. Keşke her zorluğun sonunda böyle bir armağan alsak...

sevgiler canım

guguk kuşu dedi ki...

haklısın çınarcım, dediğin gibi her zorluğun sonunda böyle bir armağan olmuyor. Hepimiz dört gözle bekliyoruz küçük hanımı.

Yasemin Ünsal dedi ki...

Ne saçma şeylere kafa yoruyoruz. Sağlığın kıymetini anladım. Allah'a hamdolsun demeliyiz her daim.

Teşekkürler.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili yasemin, insanlar olarak ne acaibiz, bişeyin kıymetini anlamak için illede elimizden gitmesi gerekiyor.

Ful yaprakları dedi ki...

canım benim,
karşılığında senden bir parça gelecek dünyaya,
az kaldı az,
düzelecek her şey:))
ne kadar şanslı olduğunudüşün ne kadar kutsal bir şey yapacak olmanı,
bebğinin kokusunu duyunca tüm zorluklar bitecek =)

guguk kuşu dedi ki...

amin fulüm amin. ama inan artık yürüyemiyorum, oturamıyorum en kötüsü uyuyamıyorum. sabırla ve şükürle bekliyorum, rabbim işimi kolaylaştır diye dua ediyorum. sizlerinde dualarını bekliyorum.

Ful yaprakları dedi ki...

ederiz tabii
iyi enerjiler yolluyorum sana =)))