"dalga sesleri", hoşgeldin:D bağırarak söylenen bir sözün karşıda yaratacağı etki ve alınacak cevapla, sakince söylenen bir sözün arasındaki fark dağlar kadar olacaktır. "evrencim", niyet elbette önemli ama çoğumuz aktif değil reaktif insanlarız. niyetinizi biraz sertçe aktardığınızda karşınızdan olumlu cevap olma olasılığı azalıyor gibi geliyor bana. herşeyden önce gideceğiniz limanı bilmek en önemlisi, farkındalık yani. üzüm yemek isterken yoldan sapıp salatalık bostanına vardığımız zamanlar hiç de az olmuyor. "mayacım", elbette, iletişim için en az iki kişi gerekiyor zaten ama karşı kişi, değiştiremiyebileceğimiz, modifiye edemeyeceğimiz bir faktör. ancak kendi ağzımızdan çıkanları belki kontrol edebiliriz.
kesinlikle, çok güzel bir cümleyi suratını buruşturarak ya da sert bir ses tonuyla söylemek iyi değildir:)yanlış anlaşılmalara ihtimal verir. oysa kötü bir eleştiriyi bile gülümseyerek söylersen tatlı dilin yılan bie deliğinden çıkartır:)
evet düşcüm haklısın, eskiden bu birliğimizi bu kadar net görebileceğimiz bir teknolojik araç yoktu aslında. Özellikle benzer şeyleri düşşünenleri birbirine maddi anlamda ne güzelde kavuşturyor. iyi ki var, iyiki seni ve beni buluşturdu diyelim o zaman.
aslında haklısın korhan, söylediğin şey iyi niyetli ise ego , öç, hınç, kin vs barındırmıyorsa, karşıdakinin hoşuna gitmeyebilecek birşey bile olsa kötü sonuçlanmaz. bu saflık da zaten söyleme biçimine yansır. oysa belki de hoş görünen bişeyi art niyetle, kinle hırsla söylüyorun karşıdaki bunu mutlaka algılar.
12 yorum:
Olmaz olur mu? Sesinizin tınısı, sevecen yaklaşmanız ya da dokunmanız..
İletişim derslerinin ilk öğretilenidir... Bir de şu cümle vardır, sevdiğim ama kimden olduğunu hatırlayamadığım...
"siz gideceğiniz limanı bilirseniz, denizdeki fırtınalar engel olamaz size..."
bazen söylemek istediğimiz, söyleyiverdiğimizden farklı olsa da, niyet de bir o kadar önemli aslında...
tabi bir de söylenenin nasıl anlaşıldığı kısmı var :)))
"dalga sesleri", hoşgeldin:D bağırarak söylenen bir sözün karşıda yaratacağı etki ve alınacak cevapla, sakince söylenen bir sözün arasındaki fark dağlar kadar olacaktır.
"evrencim", niyet elbette önemli ama çoğumuz aktif değil reaktif insanlarız. niyetinizi biraz sertçe aktardığınızda karşınızdan olumlu cevap olma olasılığı azalıyor gibi geliyor bana. herşeyden önce gideceğiniz limanı bilmek en önemlisi, farkındalık yani. üzüm yemek isterken yoldan sapıp salatalık bostanına vardığımız zamanlar hiç de az olmuyor.
"mayacım", elbette, iletişim için en az iki kişi gerekiyor zaten ama karşı kişi, değiştiremiyebileceğimiz, modifiye edemeyeceğimiz bir faktör. ancak kendi ağzımızdan çıkanları belki kontrol edebiliriz.
kesinlikle,
çok güzel bir cümleyi suratını buruşturarak ya da sert bir ses tonuyla söylemek iyi değildir:)yanlış anlaşılmalara ihtimal verir.
oysa kötü bir eleştiriyi bile gülümseyerek söylersen tatlı dilin yılan bie deliğinden çıkartır:)
evet özellikle eleştirilerimizde bu yöntemi kullanmalıyız Fulcüm.
sen önem veriyorsan, o önemlidir.. gerisi boş:)
"sevgili düşüm" :D galiba ikimiz de bilgisayar başındayız.
internet bir mucize Gugukcum, insanın BİR ve TAM oldugunu bu yaratılan AĞ her an hatırlatıyor:))
evet düşcüm haklısın, eskiden bu birliğimizi bu kadar net görebileceğimiz bir teknolojik araç yoktu aslında. Özellikle benzer şeyleri düşşünenleri birbirine maddi anlamda ne güzelde kavuşturyor. iyi ki var, iyiki seni ve beni buluşturdu diyelim o zaman.
ve bunlardan daha da önemlisi,
ne söylemek istediğindir.
yani niyetin.
niyet hayırsa eğer,
akıbet hayırdır,
gerisi ise teferruat.
aslında haklısın korhan, söylediğin şey iyi niyetli ise ego , öç, hınç, kin vs barındırmıyorsa, karşıdakinin hoşuna gitmeyebilecek birşey bile olsa kötü sonuçlanmaz. bu saflık da zaten söyleme biçimine yansır.
oysa belki de hoş görünen bişeyi art niyetle, kinle hırsla söylüyorun karşıdaki bunu mutlaka algılar.
Yorum Gönder