15 Ocak 2010 Cuma

RÜYALAR ALEMİNDEN


Sevgili Nilambra'nın "ilk tutulma..." adlı yazısını okuduktan sonra, yakınlarda gördüğüm, beni çok etkileyen bir rüyamı sizlerle paylaşmak istedim. Uzun zamandır belki de hamileliğim nedeni ile uykularım bozuk olduğu için öyle çok net rüyalar göremiyorum ama bazıları da renkleri ve hisleri ile çok net oluyor. Bu da o net olanlardan biri:
Çok basit bir sebeple, 1 durak ötedeki markete gitmek istiyorum. Ve oraya trenle gideceğim. Ancak tren benim istediğim durakta durmuyor ve gitmeye devam ediyor. Telaşlanıyorum, makiniste soruyorum: iyi de ben nasıl geri döneceğim. Çünkü oraları hiç bilmiyorum ve hiç böyle bir şey planlamamışım. Bana "şurda in, ordan geri dönen trenlere" bin gibi bişeyler söylüyor. Aslında yolun kenarı çok güzel hep yeşillik. Bir durakta duruyor tren. Tren yolu bir ırmağın üstünde. Ben inmişim rayların üstündeyim. Aşağı bakıyorum, aslında korkuyorum, (ben yüksekten korkarım) ama ırmak pırıl pırıl, içinde neşe ile yüzen eğlenen insanlar var. Tren yolunun tam üzerindeyim. Ancak benim adımlarımın ötesinde ray yok, yani adım atabileceğim bir zemin yok. Korku ile bir adım attığımda, benim attığım adımlarla birlikte, her adımla orada ray oluştuğunu görüyorum. Irmak öyle güzel ki içim gidiyor, keşke bende yüzsem diyorum.
İşte böyle bu rüya beni çok etkiledi. Sizlerle paylaşmak istedim.

17 yorum:

Derinden dedi ki...

Bir kere rüyanız çok güzel, beklenmedik bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacaksınız. Ama ummadığınız bir anda bir rahatlama olacak. Karnınızdaki çocuk nasibi ile geliyor, çok güçlü güzel bir hayatı olacak. Ayrıca o çocukla birlikte siz çok önemli bir şeyi elde edeceksiniz. Sanki yıllardır istediginiz birşey, öyleki bu elde ettiğiniz şeyle yerinizi iyice sağlamlaştırıp, önünüz açılacak. Sevgiyle kalın.

guguk kuşu dedi ki...

ah dalgasesleri inşallah inşallah.

Derinden dedi ki...

Bence olacak, siz rüyanızı görmüşsünüz. Bebeğiniz size uğur getirecek,yürüdüğünüzde rayların oluşması işte bunun kanıtı, yerinizi tamamen sağlamlaştıracaksınız. Ama biraz zaman var gibi..

Brajeshwari dedi ki...

Bencede harika bir rüya bu...
Sanirim, olasi gelecekte neler olacagini anlatiyor.Korkma, geleceği hesaplama, olasılıkları kurgulama diyor.. Herşey iyi olacak :)Yürüdükçe yolun açılacak..Sadece yürü...

Sevgiler...

Hülya Bilge dedi ki...

bir seçim an'ı gibi geldi bana rüyanız..

görüneni ve daha önce başkaları tarafından deneyimlenmiş olanı, güvenli olanı seçmek mi..

görünmeyen ve bilinmez olana, kendi yolunuza attığınız adımlara güvenebilmek mi..

kendi yolunuza attığınız her adımda kendi yolunuzu yapılandırmış olursunuz.. bunu kendinize harika bir rüya ile anlatmışsınız bence..

sevgilerimle..

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

İçten karşılamanıza teşekkürler. Rüyaların biliçaltımızın fotoğrafları olduğu inancıyla şunları söyleyebilirim. Bugünlerde hayata karşı biraz tereddütlü olabilir misiniz. Biraz yalnızlaşmış, uzaklaşmış hissediyor, bazı konularda yol göstericileriniz olsun istiyor ama yine de güvenilir bulmuyor olabilir misiniz..
Gerçi hayat birçoğumuza böyle geliyor artık.
Güzelliklerle kalın.
(UYKUSUZ)

umursamaz dedi ki...

hayır olsun guguk kusu.. bende nilambara nın o yazısını okudum hatta dun aksam tum yazılarını okudum:) etkılenmemek mumkun degıl.
guzel bır ruya, ıcınde yeşil var herseyden once:)
ınanırmısın bende bır ruya gordum, ben ruya gormem, gorsemde hatırlamam. gordugum ruya cok ılgınctı, ben bekarım gercek hayatta:) ama ruyamda goguslerımden süt akıyordu, nasıl ama.. korktum sanırım bırazcık :)
öyle işte
bende paylasayım dedım..
hımm belki dalga sesleri benim ruyama da guzel bır yorum yapar kimbilir :)

hayır olsun guguk kusu, gorusmek uzere, sevgiler..

guguk kuşu dedi ki...

sevgili brajeswari, ben de senin gibi algıladım o rüyayı. Bilmediğim dünyalara gireceğim. Korkularımdan kurtulmam gerekiyor. ve bu yeni dünyamı kendi adınmlarımla, yan kendi inanışlarımla kuracağım. artık şablonlarım mekanik cevapalarımı bırakıpi iç görüme göre bir düzen kurmak üzere belki de adım adım ilerleyeceğim. ah brajeswari, keşke diyorum keşke

guguk kuşu dedi ki...

sevgili hülya, ne güzel özetlemişsin rüyamı, ben de senin gibi düşündüm. buarada hoşgeldin:D

guguk kuşu dedi ki...

sevgili uyurgezer, hoşgeldin. zaten yıllarca insanların önerilerini dinledim belki de hatta fazla önemsedim. içlerinde doğrular mutlaka var ama artık kendi özüme yaklaşmak onun sesini duyabilmek ve onu dinleyerek adım atmak istiyorum. bu arada dış dünyayı gözardı edecek değilim , izleyici kalmaya devam edeceğim ama 2009 da içime çekildiğim doğru. herkes birden uzaklaştı sanki görsel olarak. ama inan ne yanlışlar ne doğrular vardı, uzaktılar sadece. onları dışlamadım, birden onlar silikleşti background silikleşti, geride bir ben kaldım sanki ve bütün bunlar ben istemeden oluverdi.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili pırıltılı cadı, ben rüyanın bir dönemdir çektiklerinin karşılığı olduğunu düşündüm. göğüsten süt gelmesini iman kuvveti olarak tanımlarlar, arınmak olarak tanımlarlar. sevgili pırıltılı acı çekerek de olsa iyi bişeyler yapmışsın bence yoluna devam:D

guguk kuşu dedi ki...

belki de sevgili pırıltılı insanlara karşı verimli ve sevgili dolu olduğun bir dönemdesin artık, onların hayatına ve kalbine dokunabilirsin.

sufi dedi ki...

Alışveriş içinde geçen bir hayat sana ruhsal açılımların dersini ve yolunu açacak.Korkmaman gerekliliği, çıkmaz gibi görünen sokakların bile seni güzelliklere ve selamete götüreceğinin müjdesi bence bu rüyan.hayırlı olsun kuşum sevgilerimle.

guguk kuşu dedi ki...

canım sufi. inşallah diyorum amin diyorum. bu döenm hakikaten zordayım ama efektif atlatmak için elimden geleni yapıyorum. bir de sizler varsınız. inşallah herşey hayırlısına varır.

umursamaz dedi ki...

Guguk kusuuu, ne guzel bır ruya yorumu boylee:)
cokcok tesekkurederım.. aslına bakarsan buaralar bi ucuyorum, bı farklıyım.. bu sanırım dısıma da vuruyor, farkedılıyor
süpperr:))
cokcok guzel yorumlamıssın, ınsallah tez zamanda hayatımın erkegı olacak kısı cıkarda onunda kalbıne dokunurum sevgi ile,ask ile:) hehe:)
sevgilerimle,
pırıltılı :)

guguk kuşu dedi ki...

sevgili pırıltılı cadı, bazen bir kapıyı kapatilme cesaretini göstermek insana inanılmaz bir ivme ile hiç ummadığı güzellikte kapıları açar. mesele bu kapatma, kapının dışında kalma ve sonrasındaki kabullenme döneminde kendini gerçek benliğini tanıyabilmek ve bu süreci bir ceza ve acı olarak görmemek. sen bunu başardın. şimdi meyve verme ve toplama zamanı.:D

Kaynak Kod Sitesi dedi ki...

merhaba, rüyamda evimin içine güneş doğduğunu, ardında kar yağdını gördüm bir kaç kez. bu ne anlama geliyor acaba. teşekkürler