18 Ocak 2010 Pazartesi

YİNE DÜŞÜNDÜM DE...

Düşündüm de:
"Kişi sorularınızı belli bir beklenti içinde sorduğunuzu farkederse ve size karşı duygusal bir bağı da varsa, büyük olasılıkla duymak istediğinizi cevabı verecektir. Bu kısa vadede sizi mutlu etse de, gerçekleri öteleyecek, yaşanacak olası gerginlikleri sadece biraz daha erteleyecek ve belki de büyütecektir"
Guguk

18 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bizi sevenlerin zaman zaman duymak istediğimiz cevapları verdiği doğru bir tesbit.
Şu da var ki, "gerçek" cevabı vermek cesaret istiyor. Bazen, o kadar da cesur olamayabiliyoruz. Bazen de karşımızdakini kırmaktan çekiniyoruz.
Öyle işte!
:))

guguk kuşu dedi ki...

sevgili ekmekcikız, bu sonuçta yanlış bilgilendirme oluyor ve hepimiz de bal gibi zararlı olduğunu biliyoruz
o zaman acaba sevgilerimiz gerçek değil mi ki?

absalom dedi ki...

feylosoflara sorsan,
bi dosta dinlenmesi için verilecek doru yer,
en sert yataktır der.
dost acı söler der büyük abiler.
kısmen kabul.

ama fekat lakin sevgili guguk kuşu...
bazen -ama altını çiziyorum bazen- sorunları ötelemek...
çözmek için zaman kazanmaya yarar.

her doru her zaman her yerde sölenmez.
doruyu sölememek ya da hafif çarpıtmak karşıdakine zarar vermeyeceği sürece.

ki çoğu zaman eşe dosta cevaplarını duymak istediğimiz sorular sorarız.

aneam çok ciddi gördüm kendimi
bi hoş oldum :)))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Sevgi ile gerçek farklı düzlemlerdeki kavramlar bence.
Gerçekle yüzleşmek, daha katı ve düz bir dünya karşısında bırakıyor bizi. Gerçeği saf gerçeği bilmek, bütün dünyamızı sarsacaksa, her zaman en istenen şey midir?
Oysa sevgi, daha içten -biraz alegorik olacak ama- daha gerçek. Çünkü sevgi bir duygu durumu, gerçek bir algılama hali.
:))

umursamaz dedi ki...

guguk kusu benım hayatımda hep oyle olur blıyor msun? ben derımkı bu bana bırazdan bunları soylecek, bı bakmısım hemde benm cumlelerımle aynı seyı sakır:)
buna aslında telepati deniyor. tek ıletısım seklı malum sozler yazılar degıl, onlardan daha fazlasını kapsıyor hisler, baglar..
:)
sevgilerimle,
okcok dogru bır tespit bencede..

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

insanlar duymak istediklerini duyunca acayip mutlu olurlar. bu tuhaf ve acınası gerçeği bildiğimiz için, duygusal bağ olsun olmasın, herkese duymak istediklerini söyleriz ve gerçekleri öteler dururuz.

ben bu şekilde insanlara duymak istediklerini söylüyorum çünkü uzun vadede biriken pislikler bir anda gelince yıkılıyorlar, acayip keyif alıyorum.

guguk kuşu dedi ki...

Herşeyden önce,
bayılıyorum sizlere, bir yazıyı yazınca yavaş yavaş dökülüp gelmenize. bambaşka, hiç düşünmediğim şeyleri yazmanıza, yeni yeni insanları tanımaya. iyi ki varsınız.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili sürüden ayrılan koyun, öncelikle hoşgeldin. öyle hoşuma gitti ki yorumun, çünkü çok dürüstçeydi. ötelemek iki anlamda işe yarıyor:
1- absalomun da dediği gibi zaman kazandırabilir
2-senin dediğin gibi, bırak görsün mantığı. ben bu düşüncede kötü niyet aramıyorum. çoğu zaman insanlar hazır olmadıkları bişeyi duyduğunda algılamaz, yanlış algılar ve çoğunlukla karşısındakine defansif olup hatta inadına aksini yaparlar. öyle insanları gözlerinden tanımak mümkün.
şimdilerde endikasyonu olanlara ben de aynısını yapıyor ve sonunda yalan değil ben de eğleniyorum.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili pırıltılı cadı, evet tek iletişim sözler değil, insan bir bakışla, bir yüz seğirmesi ilie bambaşka şeyleri anlayabiliyor. yeterki anlamak istesin.

guguk kuşu dedi ki...

ekmekci kız, ne güzel, sorular soruları doğuruyor, evet gerçekler dünyayı acaip sarsıyor, dünya önemli değil de insanın kendini öyle bir sarsıyor ki, çatırdıyorsun, dağılıyorsnm, bazen geriye toplanacak bişey bulmak bile zor oluyor. ama bu dağılmadan sonra kendine gelip toparlanabilirsen bambaşka biri olup çıkıyorsun.
Biliyormusun gerçek ve sevgi, bir işi yapmanın iki ayrı yolu belki de, senin yapına, eline hangisi daha uygunsa belki onu kullanmak lazım ama bir şartla, neyi kullandığını, niye kullandığını, kime kullandığını bilmek....yani farkında olmak şartı ile.

guguk kuşu dedi ki...

absalom, kesinlikle ve katiyyen haklısın diyorum. ben yıllarca doğru bildiğim şeyleri zaman mekan gözetmeden pörtleten biri oldum. ağzımın payını da en güzelinden aldım. şimdilerde seçici ve dikkatli davranıyorum. insanların ince noktalarına dokunnmuyorum, tartıyorum:
-bunu duyduğunda algılayabilir mi?
-algılasa bile taşıyıp hazmedebilir mi?
-hadi hazmetti uygulayabilir mi?
senin dediğin gibi bu da zaman kazandırıyor işte.
bakma sen burda böyle felsefe patlattığıma ben de yeri gelince doğruyu cuk diye yutuyorum ama yine deee, emin ol, o duymak istediği ve benim onaylamadığım şeyi de asla söylemiyorum (hainim de mi:D)

Ece dedi ki...

MERHABA GUGUKKUŞUM NASILSIN BEN SADECE ARKADASLIGINI ISTERIM:)
PSIKOLOJIK SORUN KADAR BERBAT BIR SEY YOK EVET INSAN HEP DUYMAK ISTEDIGINI DUYAMAK ISTER KARSIDAKIDE BUNU FARK EDERSE ASLINDA BU KOTUDUR ARADA GERCEKLERI SOYLEMEK LAZIM SILKELENSIN KENDISNE GELSIN DIYE BEN MESELA 2 OGLUM VAR ONLAR OLMASA BELKIDE BENIM ICIN HERSEY BITMISTI INAN KI ÇOK KADININ KALDIRAMAYACAGI SEYLERI GOGUSLEDIM VE ZOR YILLARDI HALADA ETKILERI SURUYOR INTIHARI ÇOK DENEDIM KOTU AMA YASADIM BEN BUNU ,CUNKU INSANIN BI KIRILMA NOKTASI VAR VE HERSEY BOŞ GELIYOR ANLAMSIZ VE SINIR BOZUCU BASKA INSANLARIN MUTLULUGU BANA HEP YAVAN VE SEKILSIZ GOSTERIS GIBI GELIYORDU (VE SAHIDENDE ÇOK KISININ MUTLULUGU GOSTERIS BUNDA YANILMADIM MALESEF) NEYSE IHTIHARDAN VAZ GECTIM ARTIK AKLIMA BILE GELMIYOR KENDIMLE ÇOK SAVASTIM...AMA EN SON SINIR KRIZINDE 2 GUN YOGUN BAKIMDA YATTIM TANSIYONUM 2 YE DUSMUS KAN GAZI BILMEM NE OLMUS V.S...
ANNEMI 3 SENE ONCE KAYBETTIM EN SON YEMEGINI BEN VERDIM VE KOMAYA GIRDI O YEMEK YIYEMIYOR DIYE YOGUNBAKIMIN ONUNDEN AYRILMADIM 4 GUNDE 8 KG VERDIM BABAMDAN AYRILMASI ZATEN GUC OLMUSTU ODA KUCAGIMDA ÖLDÜ AMA SUKREDIYORUM KI CEKMEDILER CEKTIRMEDILER..
BABAN ICIN ÇOK ÜZÜLDÜM SIMDI SENIN ICINDEKI FIRTINALARI BILIYORUM...KIMBILIR BELKIDE BABAANNENIN SON DILEGI ÖLÜNCEYE KADAR AKLINDAKI TEK KISI SEN OLASINDIR(VE NE KADAR IYI BIRIYMIS KI DILEGIDE KABUL OLMUS)...GORUYORUZ KI SEVGI BAMBASKA BIR SEY AMA INSANLARIN EN ÇOK CIMRILIK YAPTIGI SEY ...INSANLARIN FAZLA DURUST OLDUGUNA INANMIYORUM ARTIK KIM OLURA OLSUN ISTER AKRABAM ISTER KOMSUM BIR KAÇ TANE YA KALMIS YA KALMAMIS
SEVGIYLE KAL GUGUKKUŞUM:):):)

guguk kuşu dedi ki...

sevgili Ece, nasıl da buluyoruz birbirimizi eninde sonunda dimi? Belki milyonlarca plan yapsan, uğraşsan çabalasan karşılaşamazsın.
ne demek istediğin arkadaşlığım olsun. benim yüreğim hep açık.
Zor günlerdi, evet, ama çok şey kattılar katmışlar hayatıma. etrafıma şöyle bir bakıyorumda, alçak sularda fırtınalar koparıyorlar, tiksinti ile karışık gülümsüyorum. biliyorum benden kat be kat ağırlarını yaşayanlar taşıyanlar var. onlara saygım sonsuz. mızmız insanlara katlanamıyorum. biraz da sivri dilliyim. ama olsun ben yalan hayat yaşamadım, yaşadıklarım gerçekti. babaannecim derdi ki: gerçek acılar susturur, yalancıktan olanlar ağlatır söyletir. Annemi hiç tanımadım sayılır beni babaannem büyüttü, ondandır hep "babaannem derdi ki, yapardı ki" söylemlerim. Ben hep burdayım, allah izin verdiği sürece. çok güzel paylaşımlarım oldu bu blog sayesinde. yeni bir arkadaşım olduğu için çok da mutluyum.

Ece dedi ki...

BİZLERİ BULUSTURAN GERCEK ACILAR BEN BUNA INANIYORUM ..
BABAANNEN NE DEMISSE DOGRU DEMIS GERCEK SUSTURUR SAHTESI SOYLETIR BENDE ÇOK KSIYLE KAVGAM OLDU ÇOKTA KIRICI OLDUM AMA SIMARIK INSANLARI SEVMIYORUM BANA SINIR BOZUCU GELIYOR BOŞ LAFTA SEVMIYORUM AZ YAZARIM YORUM AMA ICIMDEKILERI YAZARIM CUNKU BELKIDE BU SEKILDE AZ DA OLSA BIR BIRIMIZE YARDIMCI OLURUZ ...
ACILARIMIZIDA SEVMELIYIZ BAZEN ..SEVGILER ARTIK TAKIPCINIM:)SIK SIK UGRARIM SEVGIYLE KAL CANIM

guguk kuşu dedi ki...

bizler böyle davranınca adımız ukalaya çıkıyor ama artık umursamıyorum ben de ececim.
acılarımı seviyorum tabiki, ayağımın altındaki tabure gibiler onlar, boyumun yetmediği yerleri, diyarları gösterdiler bana:D
herzaman beklerim, sana da sevgiler

kapalııı dedi ki...

duymak istediklerini değil de duyduklarını sindirebilme kapasitesinin artırılmasını istiyorum,,,
ne duyacağım önemli değil aslında, asıl fark yaratacak olan duyduğumun beni tatmin edecek nitelikte olması veyahut kaldırabileceğim ölçüde,,,
yüzümü gülümsettiği kadar ağlatmalı,,,huzur verdiği kadar daralmalıyım,,,lakin ikisinde de algı kapasitemi aşmayan boyutlarda duyumsamak,,,
duyduklarımı sevidrmeliyim ruhuma;)

guguk kuşu dedi ki...

haklısın bnncim, ilişkilerde, iletişimde mevlanın dediği gibi senin ne söylediğinden daha önemlisi onun ne anladığı, anlayıp anlamadığı, anlasa da hazmedip hazmedemediği......
bir de, söylenin bu doğruyu ne amaçla söylediği. söylenenler sapına kadar doğru olsa bile, egosentrik bir söylemse, geri tepmesi kaçınılmaz. ancak söyleyenin amacı mümkün olduğunca karşıdakine yardımcı olacaksa, algı kanalları genişleyecek yada açılacaktır diye düşünüyorum. niyette karşıdakine ders vermek değil iyilik yapmak olunca yollar kolaylaşacaktır gibi geliyor bana.
bir konuda dha açok haklısın, sunduklarımız onun kapasitesine göre göre harmanlanmalı, sosyal ve eğitimsel, algısal olarak daha düşük seviyedeki birine nietczhe den örnekler verecek olursan, vay adamın haline:D

kapalııı dedi ki...

nietzsche den örnekler,,,öylesine birine,,,hakkaten vay haline ;))