1 Mart 2010 Pazartesi

ŞAFAK 24

Doktorum bebeği 38 haftalıkken alacağını söyledi. sezeryanla olacağı için, biraz erken davranmamız gerekiyor. Bu hesaba göre mart 25te 38 haftayı tamamlamış oluyoruz. Bugün 1 mart, artık gönül rahatlığı ile geriye sayabilirim. Tam gün son zamanlarda belli olur ama tarihi daha fazla ötelemeyeceğini biliyorum. he he belki hatta birkaç gün önce bile olur ne dersiniz?
Elbette herşeyin hayırlısı dediğinizi duyar gibiyim ama inanın artık bana saatler günler, günler haftalar gibi geliyor. Hiç birşeycikler yapamadığım için çok da sıkılıyorum, rahat oturamıyorum, uyuyamıyorum vs vs vs...............Aslına bakarsanız, hayatınıza küçücük bir bebeğin katılmasını beklmek zevklide olsa da bu yaşta oldukça düşündürücü de olabiliyor. Garip bir tedirginlik, korku ile karşık duygular yaşıyorsunuz. nasıl olacak acaba? Neleri de getirecek beraberinde bu küçük hanım hayatımıza? hep dua halindeyim. Allahım zekaen, ruhen ve fiziken sağlıklı bir evlat versin cümlemize. kaderi güzel yazılmış olsun. Allahım karşılarına merhametli insanları çıkar. Rabbim bizi evlatlarımızla imtihan etmesin. Güzel ahlaklı olsunlar. Kendilerine ve çevrelerine faydalı insanlar olsunlar.
Eh durum böyleyken, "şafak 24" diyelim o zaman.:D

29 yorum:

sufi dedi ki...

Bizim prenses koç burcu mu olacakmış???? Sen hadi neyse, ya bize ne oluyor? merakla senden ve bebeğimizden güzel haberler bekliyor olacağız.Güzel anne tüm haneye şifa mutluluk huzur diliyorum, Erenler yardımcınız olur inşaallah, sevgilerimle.

Ece dedi ki...

SEVGILI GUGUKUM DUALARIN HEP DILIMDE DUA OLDU BENDE SEN GIBI ÇOK DUA EDERIM EN ÇOKTA ALLAHIM BIZI EVLATLARIMIZLA SINAMASIN DERIM...VEEE GERI SAYIM BAŞLADI HAA ÇATLARIM BEN MERAKTAN YAAAAA...ALLAHIM ELI AYAGI,KADERI DUZGUN EVLAT VERSIN HEPIMIZE VE HERKESE BEN ÇOCUKLARA DAYANAMAM HELE KI BEBEKLERE:)
KENDINE DIKAT ET AMA HAMILELIGI DOGUMDAN SONRA INSAN ARA OLUYOR UYKU YONUNDEN:)BEN OYLEYDIM GECELER BOYU UYUYAMIYORDUM KUCUK OGLUMDA ÇOK ZOR BIR BEBEKTI
SEVGILERIMLE

guguk kuşu dedi ki...

canım sufi, bize nooluyor da ne demek? sen benim ve bebişin tontinisi değilmisin. Mutlaka sizi haberdar edeceğim. Amin sufim. dualarını hep yüreğimde hissediyorum.

guguk kuşu dedi ki...

ececim, bi doğsun bi şu hamilelikten kurtulayım hiç şikayet etmiyeceğim diyorum ama......hiç olmasa oram buram ağrıyor olmaz, rahat bir nefes alır veririm, neyse uyumasızsa küçük hanım biz de uyumaz, o uyuyunca uyuruz naapalım. belki de çok usludur ece teyzesi inşallah.

Brajeshwari dedi ki...

Bir prenses doğacak ve hayata bir güzellik daha katılacak böylece...Bunu beklemeye değer..

özii dedi ki...

Gugugum minicik bir guguk kuşumuz mu geliyor canım yaa... Her şey gönlünce olsun canım Allah sağlık versin , kurtarsın ikinizi de canım ...

Evren dedi ki...

hey! hem de koç... süpper :)
sağlıkla gelsin, mutluluk getireceği kesin, çok ama çok şansı olsun, mutlu bir bebek olsun, mutlu bir çocuk ve mutlu bir kadın...

guguk kuşu dedi ki...

sevgili brajeshwari, tazecik, mis kokulu, saf ve temiz bir meleği bekliyoruz işte.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili özii, amin. sabırla bekliyorum.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili evren, 2 tane yakından tanıdığım koç kadını var. ikiside kendilerini iyi tanıyan, kendileri ve hayatla barışık, gözlerinde pırıltı olan, enerji dolu insanlar. gözlerdeki pırıltı benim için önemli bir anahtardır, pozitifliği ve samimiyeti tanımlar. böyle insanlar aynı zamanda şansı da kendilerine çekerler. bu nedenle koç olmasından baya memnunum.

Biraz dedi ki...

insallah her sey umdugundan da guzel ve rahat gecer. (Bu arada benim calisma alanim erken dogum...37 hafta oncesi tum dogumlar ilgi alanimizda)

ve senin artik 24 gunun kalmis olmasi cok sevindirici...Her sey hayirlisi ile olsun diyorum simdiden cok tebrikler.

umursamaz dedi ki...

amiiiin dıyorum. Allah analı babalı buyutsun dıyorum sımdıden. ne guzel bır mutluluk bu :)

Çınar dedi ki...

Hayırlı sağlıklı doğsun mutlu şanslı olsun, analı babalı büyüsün inşallah.

Sevgiler

guguk kuşu dedi ki...

sevgili Biraz, evet 24 gün kaldı. gün saymamak elde değil 3 ay süren berbat hamilelik bulantıları, bel ağrıları, ayakta duramamalar, oturamamalar, yatamamalar, mide yanmaları, çarpıntılar, rahat nefes alamamalar, vsvs vs:Ddile kolay 38-40 hafta. hele o gece uyuyamamalar. bu süreci ikiye katlıyor. bu yüzden çok haklısın 24 gün kalmasına bende çok sevinyorum ve ne güzel dua etmişsin, gerçekten umarım dediğin gibi herşey aklımın alamayacağı kadar güzel olur kendimi bedenen ve ruhen çok yıpranmış hissediyorum. çaresizlik, sabırla beklemek, en basit ihtiyaçlarını bile giderememek, başkalarına muhtaç olmak zormuş:(
sezeryan olacağı için 40 haftayı bekleyemeyeceğiz. ama anladığım kadarı ile 37 hafta öncesi erken doğum oluyor. 38 hafta 25 martta doluyor, inan doktor 1-2 gün erken alır diye bile umutlanıyorum. tabiki herşeyin hayırlısı. bi yandan daallah bu günlerimizi aratmasın diye dua ediyorum. sizlerin desteği beni çok mutlu ediyor.

guguk kuşu dedi ki...

amin pırıltılı cadıcım. eh sen tabi yakında teyze oldun, bu mutluluğa yakından şahit oldun.

guguk kuşu dedi ki...

amin çınarcım, iyi dilekleriniz ve dualarınızla bana nasıl destek verdiğinizi anlatamam.

Biraz dedi ki...

bizim hastanede yilda 10bin dogum oluyor ya da soyle diyeyim her gun neredeyse 45dakikada bir koridordan ekibimiz full hizla kosturarak geciyor...:) o sirada koridordaysan hemen duvara yapis ve gecmelerine imkan ver, cunku kesinlikle durmuyorlar...son surat kosuluyor.:)
en onemlisi ise saglikli bebelerin dunyaya gelmesi, benim calistigim hastane ABDnin ilk on hastanesi icinde dolayisi ile bu kadar cok dogumun icinde her sey var, her seyi gorebiliyorsun...dolayisi ile bunlari gordukce...en onemli seyin saglikli bir bebek dunyaya getirmenin oldugunu anliyor insan.

En az zorlukla son donemini gecirmen dileklerimle.:)

(bu arada evet 37 haftadan erken olmasi erken dogum sayiliyor...)

guguk kuşu dedi ki...

ne kadar da haklısın biraz. insan yaşamdığı, şahit olmadığı şeylerin gerçek olmadığını düşünebilecek kadar optimist:D sağlıklı bir doğum bazıları için uzak bir hayal olabiliyor. AAllah kimselere evlat acısı vermesin. mide bulantılarım döneminde serum takılıyordu hastanede. birgün serebral palsyli bir çocukla annesinin hayatının kısacık bir anına şahit oldum bu sırada. çok acıydı biraz. gözlerimden akan yaşa hakim olamadım. oysa onlar birbirlerine sıkı sıkı sarılmışlardı. yüzümü kapattım ağladığımı görmesinler diye. anne ne kadar da güçlüydü ama çok zordu be biraz ve bir o kadar da acı.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Sevgili Guguk Kuşu,
Gönlünü ferah tut, lütfen!
Sayılı gün kolaycacık geçecek ve düşün ki, gelecek ay bu zamanlarda mis kokulu bebeğin kucağında olacak, sen onu emzirmekle meşgul olacaksın ve bu günü hatırlayacaksın.
Bir avazda, inşallah!
:))

guguk kuşu dedi ki...

sevgili ekmekcikız, haklısın, kötü şeyleri aklıma getirmeden şu süreyi atlatmam lazım. genelde başarsam da bazen şalter atıveriyor işte. Sizlerin desteği çok iyi geliyor bana.

Belgin dedi ki...

Guguk kusum, SIK disini az kaldi, bak üc hafta sonra bebegimizi kucagina alacaksin Allahin izniyle. Saglikli olsun, kaderi güzel olsun bebegimizin. Anali-babali-ablali büyüsün mutlu mesut. Sabirsizlikla bekliyoruz haberlerini:))
Gönlünü ferah tut, kendine ve bebegimize iyi bak olur mu güzel kusum..
Öpüyorum hepinizi kocaaaamancaa

lale kunt dedi ki...

ay çok az kalmış, hadi bakalım minnoş sağ salim sağlıkla gelsin dünyaya inşallah :) annesi de azıcık daha sabretsin, minnacık kalmış baksana :)

guguk kuşu dedi ki...

dimi cadıcım, az kalmış dimi, tabi tabi az kaldı:D uff be uyuz cadı sayılı gün işte geçmiyo

kapalııı dedi ki...

şafak 22 desene :D
ayyy bu kadar çabuk geleceğini düşünememiştim daha doğrusu zamanın bu kadar hızlı geçtiğini,,,
eminim sağlıklı huzur dolu bir bebeğin daha olacak^_^ heyecan hep aynı ama tecrüben kat kat fazla guguk kuşu, güzel bir neticeyle sonuçlandıracağınıza eminim, ikinize de kolaylıklar.)

guguk kuşu dedi ki...

sevgili bnn, şuan saat 00:48 şafak 21 oldu bile. ahh bnncim inan artık sanki zaman durdu geçmiyor, tabi geceleri uyumayınca günlerçarpı iki oluor bana, hiç biriş yapamamak da cabası. amin bnncim, inşallah tecrübelerim işe yarar. biliyormusun bu kadar uzaklardan birbirimizi takip etmemiz çok güzel.

Uma dedi ki...

doktorlara soyle bebegi cikarirken isigi kissinlar :) ve nazin gecerse kordonu kesmeden sana versinler bebegi. Sen onu kucakladiktan, bir sure sakinlestikten sonra kessinler kordonu. Nacizane oneriler, eger bastiracagin bir doktorun varsa cok cok deger :)
Balik mi koc mu, ben balik dogmusum bakalim o ne gelecek :) kismet, hayirli dogumlar olsun guzel hamile Guguk :)

kapalııı dedi ki...

uzaklıklar,,,ben dokunamadığım, göremediğim birine bağlanamam, isterim ki canımın çektiğinde göreyim,duyayım,,,ama bu blog sayesinde o kadar iyi görüp duyuyorum ki sizleri, kimlik bilgilerinizi bilmeden kişiliği görmek öyle hoş,saç rengini bilmeden cümlelerin rengini görmek o kadar renkli ki ;)

guguk kuşu dedi ki...

sevgili bnn, o kadar haklısın ki. aslında kimlik bilgilerini bilmemek olayı güzelleştiriyor galiba, hayal gibi masal dünyası gibi ve buna hiç bir sosyal durum, yaş, cinsiyet, mesleğin kara lekesi de düşmemiş oluyor

Uma dedi ki...

Cok az kaldi annecim, nasilsin ?