25 Nisan 2010 Pazar

DAİRELER

Daireler daireleri kapsar. Ama bi tanesi en dıştadır ve hepsini kapsar. Onu yakalarsanız, hepsi sizin olur.
Huzur, neşe, mutluluk, özgürlük........ Bunlardan hangisi en dışta kalanı, hepsini kapsayanı acaba. Hangisini yakalarsak, diğerlerini de alde etmiş oluruz?
Özgür olmak; hüzün, korku, başarısızlık, dert ve mutsuzluktan özgür olmak mı acaba?Yoksa her koşulda ama her koşulda iç dengemizi koruyabilmek mi? Her istediğmizi, her istediğimiz anda yapabilmek, elde etmek mi özgür olmak? Yoksa tüm bunların dışında kalmak mı?

3 yorum:

ruhumun pusulası dedi ki...

Yazını okuyunca en dıştaki daire benliğim diye düşündüm zira o dairenin içine aldığım olumlu ya da olumsuz herşey bir bütün ama benimle bir bütün... Tüm bunların dışında kalmak dersen o imkansız... Hani iç dengemiz demişsin ya aslında onun gibi ancak galiba asıl mesele içimizde olanları görmek ve varlıklarını kabullenmek özellikle olumsuz olanları...

guguk kuşu dedi ki...

sevgili ruhumun pusulası, farkındalık çok az kişinin hatta çok çook az kişinin sahip olduğu bir durum. aslında acı ilaçlar gibi insanın ağzını çok yaksada sonsuz bir huzur haline varabilmenin tek yolu. sanırım senin için en dıştaki daire "birlik, bütün olma"bence de öyle

umursamaz dedi ki...

guguk kusum, huzur ve saglık.. birde sukretmek belki de.. ama bu 3 ü arasında en dısta kalanı dusundum ama bilemedim.. ama huzur, ıc huzur.. bu olunca uzuntulere de bi farklı yaklasıyor ınsan.. sukretmek mi acaba..
bebişde sende iyisindir umarım. sevgilerimle:)