10 Ağustos 2010 Salı

"Sevmemek" ile "Nefret etmek" i birbirinden ayırt etmemiz gerekir. Sevmemek nefret etmek değildir.. Her sevmediğimiz şey yada kişiden nefret etmek zorunda değiliz. Nefret sevmemeyi kapsayan bir halka değil ki.....Bu arada nefret de bir enerjidir, dışlamamak gerekir.
"Sevmek" belki en önemlisi amaaaa ona gelinceee çok iyi düşünmeliyiz. Nedir sevmek, sevdiğimizi neden seviyoruz?

11 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

nefret transforme olmuş sevgidir aslında..Sevmemek ise nötr olabilmek belki de...

Neden mi seviyoruz, Çünkü sevgiyi baskasinda bulurken kendimizi sevdigimiz icin belki de...

Neden mi nefret ediyoruz o zaman, nefret ettiğimizin içinde korkularımızı bulduğumuz için belki de....

Sevmemek ne peki... belki de olduğu hali-Olduğu gibi kabul etmek belki de...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Sevmek, içten gelendir.
Nefret etmek, dıştan etkilenendir.

Açıklamak gerekir mi?

:)

guguk kuşu dedi ki...

sevgili ekmekçi kız, bence ikisi de içten gelen, ikisi de biz. ama belki bizler pozitif olan özellikleri, duyguları kabullenirken, negatif olarak tanımlananları dışlama eğilimindeyiz.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili brajeshwari, bence de ikisi birbirinin transformantı. insan sevdiği birine kızınca kırılınca bir süre nefret duyar sonra eğer başarabilirse bu nefret şefkat g,b, başka duygulara dönüşür yada en azından nötrlenir.
haklısın herşeyimizle kendimizi, hiç bir yönümüzü yadsımadan, dışlamadan, bastırmadan sevebilirsek zaten evreni kucaklamaya başarabiliriz.

. dedi ki...

Sayfama bıraktığın satırlar için teşekkürler...

guguk kuşu dedi ki...

mutlu kal ebrulicim:D

Enis Diker dedi ki...

Sevmek ? Cileye, incitilmeye, insanlığa adım atış. Bir temkinde, bir başkasından kendine bakış, kendini tanıyış. Sevebilmek ? bir dengede duruş, bu dengden başkasını sırtlamak, önceiliği ona vermek, verebilmek, büyümek belki de :))

guguk kuşu dedi ki...

sevgili enis diker, cevabım epey geç oldu, özür dilerim. tatildeydim ve interneti hiç kullanmadım. döner dönmez cevabını görünce inanılmaz hoşuma gitti. bu sözlere o kadar da ihtiyacım vardı ki, merak ettiğime inanılmaz netlikte cevap vermişsin. hep ikilemde kaldığım bir konuda yolumu açmışsın. buraya hep uğrarsan çok sevinirim.

beenmaya dedi ki...

hatta nefret sevginin şekil değiştirmiş halidir aslında. insanlar sevmedikleri kişi veya şeylerden nefret etmezler ki...

guguk kuşu dedi ki...

sevgili maya, nefretin temelinde bence de mutlaka sevgi var ama incitilmiş sevgi sonunda nefrete döner. daha sonrada hiçlik halini alır.

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Nefret??? Kimileri ben hiçbir şeyden nefret etmem der. Ben ederim açıkcası. Hiç öyle sevgi köpürcüğü olmadım, olduğumu da iddia etmedim. Hatta bak sana birşey söyleyeyim mi, belki tuhaf gelecek ama aynı şeyi hem sevip hem nefret ettiğim oldu. Aşk gibi.Yani demem o ki katılıyorum sana sevmemek nefret etmek demek değil. Nefret farklı bir kavram.