20 Eylül 2010 Pazartesi

GÜLE GÜLE FAZLALIKLAR


Çöp akademisyen olmuşum da farkında değilim (çaktırmayın, bal gibi de farkındayım ama işime gelmiyordu düzenleme yapmak ve atmak). Bugün biranda karar verdim; gereksiz bütün makaleleri, biriktirdiğim ıvır zıvırları atmaya. Atarken çöpe; yaa ben ne yapıyorum....dedim ama hiç dinlemedim bu sesi.....Ohhhhhh fazla dergiler, makaleler, vs vs......hepsi şimdi çöpte, dolaplarım epey rahatladı. Sırada onları düzenlemek var. Biraz da o sırada atarım (iyi alıştım valla).
Bütün bu işe yaramazları atarken ne düşündüm biliyor musunuz? "Bundan sonra, hayatımda sadece ve sadece o an işime yarayan şeyler ve kişiler olacak. Bir de çok değer verdiklerim, işe yarasınlar yaramasınlar yüreğimde yeri olanlar. Hayatımı gereksiz fazlalıklarla hantallaştırmayacağım. Bu isterse kişi olsun ister nesne. Bakış açımı değiştiriyorum. Biriktirmece yok, alışkanlık usulü ilişkiler yok.
Sözüm söz.
Guguk Sözü.

18 yorum:

özii dedi ki...

Sorma Guguğum bir çöp evi de bende var. " Ya lazım olursa , ay dursun dursun " diye diye bir yığın kağıt çöpü...
Bende biraz temizledim ama daha var belki lazım olur :))))

esra dedi ki...

bende eskileri yenileme prjelerine hayret ediyorum..evdek yeniler bile özüme kalabalık geliyor evi toplarken elime geleni coğu zaman atıyorum....

esra dedi ki...

şekerli kahve alayım..yorgunsun ama karşılıklı içeriz...

Ece dedi ki...

AHHHH GUGUK ELINI HIC KORKAK ALISTIRMA BEN TASINDIKTAN SONRA VE TASINMADAN ONCE ATTIKLARIMI BI GORSEN VAR YAAA DUMURA AGRARDIN VE HIC TE PISMAN DEGILIM WALLA BOŞVERSENE HEPSI ÇÖP İŞTEE EVI KALABALIK ETMEKTEN BASKA BIR ISE YARAMIYOR WALLA...SIMDI EVIM MISSSS GIBI VE HIC FAZLALIK YOK :)))))) GERCI AILEM BU KONUDA BANA EPEY KIZDILAR AMA OLSUN ATMIS BULUNDUM BIR DEFA:)))
SEVGILERIMLE

kapalııı dedi ki...

sözüm meclisten dışarı anneannem bana hep yorgun eşşek çüşş den ne anlar, tepene biriktirdiklerinden sürüyorsun ayağını kızım bi silkin,at fazlalıklarını da anırmaya fırsat bulsun içindeki eşşek derdi! bana öğüt içinde eşşek mi demek istiyordu yoksa "alışkanlıklarından kurtulunca da işimiz var senle, bu sefer de anırmaya başlayacaksın" şeklinde semptomlar mı gönderiyordu bilmiyorum. ama her fırsatta nacizane sözlerinden demeçler verirken kendi evinin, hele dolabının halini söylemiyorum bile. devede kulak kalır benimkisi. elbise dolabını aynı anda çeyizlik bardak çardakla, dedemden sakladığı çerezlerle, hiç giymeyeceği kıyafetlerle, yıllanmış gazetelerle doldurma yetisine sahip zira :))) insan evladı alışmaya biriktirmeye meyilli, onca katil/cani varken bile geçmişine kıyamıyor tuhaf,,,
arada ruhun da temizliğe ihtiyacı vardır, iyi yapmışın vesselam;))

Biraz dedi ki...

sevgili guguk kusu bu makale ve lazim olmayan esya temizleme isinde ben soyle yapiyorum 1 seneden beri acip bakmis miyim, ya da kullanmis miyim ve hatta daha 10 sene dursa bakmayacagim belki de bunlari hemen atiyorum. Bir de ayni seyi bilgisayarda yapmaktayim o kadar cok PDF dokuman var ki bunlari da atiyorum. Bir de calistigim universitenin pek cok dergiye abone olmasi da bu atmamdaki hizi artiriyor nasil olsa online hemen bulacagimi biliyorum fakat yine de birikiyor bir suru sey.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili Biraz, haklısın nasıl olsa online deyip, her hoşuma giden makaleyi yüklüyorum bilgisayara. haklısın bir de bilgisayarı rahatlatmak lazım.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili bnn, anneannen çok tatlı.neden acaba biz insanlar böylesine biriktirme meraklısıyız, kopamıyoruz kağıt parçaları, yoğurt kutuları, kumaşlar vs lerden?

guguk kuşu dedi ki...

sevgili ece, bu sefer elim hiç korkak değildi:D

guguk kuşu dedi ki...

sevgili esra, tabii, ne güzel olur ben de bir nescafe 2 si birarada alayım, beraber sohbetleşiriz.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili özii, nedir bu belki lazım olur takıntısı anlamadım...

beenmaya dedi ki...

hafifledin öyle değil mi :)) bu işlemi tüm hayatım adına benim de en kısa sürede yapmam lazım...

guguk kuşu dedi ki...

ahh mayacım hem de ne hafifleme, bir de kilosal olarak hafiflesem, malum doğum sonrası fazlalıklar:D

sufi dedi ki...

Oh ne kadar rahatlamışsındır değil mi gugukçum? Kızlar nasıl? Ben onları merak ediyorum.Seni de onları da öpüyorum canım sevgilerimle.

ayşegül dedi ki...

Aslında hiçbirine ihtiyacımız yok değil mi?Hiçbiri yaşamsal faaliyetleri sekteye uğratmıyor.Ellerine sağlık :) sevgiler..

ayşegül dedi ki...

Aslında hiçbirine ihtiyacımız yok değil mi? Yoklukları yaşamsal faaliyetleri sekteye uğratmıyor.Ellerine sağlık:) sevgilerimle..

guguk kuşu dedi ki...

evet sufim, içimizdeki çatışmaları da böylece atıversek.
kızlar gayet iyi. ablalar okullarına başladı fatma pınarcık 6 aylık oldu bile. hepsi ellerinden öpüyor. ben de

guguk kuşu dedi ki...

aynen öyle ayşegül ama saplantılarımız var onları biriktirmek konusunda