19 Ekim 2010 Salı

ARGO İYİ BİŞEYDİR

Dün Papoş hanım pek bir huzursuzdu. Mızır mızır mızırdanıp, kucaktan bırakılınca da mızırdanmalarını ağlamalara dönüştürüyordu. Bu onun için pek alışıldık birşey değil, dolayısıyla ne yapacağımızı şaşırdık. Evdeki herkes yarımşar saat onu oyaladıktan sonra sonuçta herzaman olduğu gibi bana kaldı ona bakmak. Ne yapsam ne yapsam derken, televizyona takıldı gözüm. Türk Malı vardı o anda. Koydum karşısına, beraberce izledik. Vallaha sustu. Henüz yedi aylık olmak üzere olan bir bebek olarak Türk Malını izledi.
Dizide çok fazla argo kullanılıyormuş. Ama naapiim, Papoş sustu işte. Hımmm vicdan azabı çektim mi? HAYIR. Nasıl olsa bugünlerini hatırlamayacak. Tabi ben de ne zaman mızırdasa, eğer Türk Malı varsa TV de izlemesine izin vereceğim. Tabiki (tabiside, ayyy bak bi kere izleyince bile insanın Türkçesi bozuluyormuş) kalıcı hafızası gelişene kadar.

10 yorum:

SeV@L dedi ki...

Kalıcı hafızaya geçiş yapıldığında tvden olabildiğince uzağa kaçır :) Hele de Türk Malı'ndan. :)) Sonra oradaki kadına benzerse Papoş Hanım görersin gününü :)

Müge dedi ki...

ay yerler onu ya.. sızlanmaktan sakinliğe geçişini hayal ettim bir an.. nasıl tatlı geldi..
bu arada zaten o diziler ancak bebekleri oyalar..

guguk kuşu dedi ki...

çok haklısın müge, bence de o diziler tam da bebekler için:D

guguk kuşu dedi ki...

sevalcim, bizim evde televizyon izlenmeyen bir araçtır. babamız bazı haber programlarına ben ve çocuklar komedi dükkanı ve sünger boba bakar....
ama haklısın büyüdükçe abiye gibi gülmeye başlarmış. ıyyyyy, korktum valla.

beenmaya dedi ki...

aslına bakarsan direk tv'den uzak tutmak lazım çocukları...

beenmaya dedi ki...

bu arada hadi tv'den uzak tuttuk günlük hayatın argo hallerinden nasıl koruyacağız tabi burası biraz muamma...

sufi dedi ki...

Papoş hanımı severim ben.Seçimini güzel yapmış bence. İyi seyirler hanene sevgilerimle.

. dedi ki...

yerim ben o küçük hanımı.
bizim evde sadece çizgifilm izleniyor ben pcden izliyorum malum dizilerimi :))

Esin Bozdemir dedi ki...

nasılsa büyüdüğünde papoş hanım fazlası ile görecek her nev-i sakınılası şeyleri...şimdiden şerbetlenmiş olsun ki şoka girmesin büyüdüğünde "ne oluyor bu insanların haline diye!" zor vallahi çocuk büyütmek Allah kolaylık versin...güzelikler sarsın her yanını, iyi insanlar, iyi arkadaşlar...:)iyi dileklerimle...uyusun öyle mışıl mışıl yerli malı has filmlerimizle...onlarmış asıl has filmlerimiz "asıl has insanlarımız-mış!"bugün daha iyi anlıyor insan..sevgilerimle...

umursamaz dedi ki...

:))) hay ALlah, bazen inatları tutuyor, benımde yegenım var 8 aylık, yok, susmuyor. acaba bı yerımı agrıyor dıyoruz ama oda degıl, saklaban olduk ailecek :)