6 Ekim 2010 Çarşamba

HANGİLERİNİ OKUYORUM?NEDEN?

İzleme listemde bloglar var. Orda olmaları farklı farklı nedenlere bağlı olsa da, aslında ortak bazı özellikleri var. Listedeki blogları izlediğim de doğru ama hepsine aynı sıklıkla ziyaret etmiyorum. Bazılarını okuyorum ama yorum bırakmıyorum, bazılarını hergün kontrol ediyorum acaba bugün birşey yazmış mı diyerekten. Bu ortak özellikler neler:
1-İçten olmaları pekçoğunun konuşma dili şeklinde yazıldığının farkına vardım.
2-Kısa olmaları. Ne yalan söyleyeyim, eğer yazı uzunsa anında vazgeçiyorum. Düşündüklerini öz, birkaç cümle ile anlatabilenlere saygı duyuyorum.
3-Pozitif içerikli olması. Ağlak şeylerden hoşlanmıyorum daha doğrusu kaçınıyorum. Hayatımda da böyle insanlardan uzak dururum. Yazıları pozitif, mutluluk saçan bloggerları tercih ediyorum. Üzücü şeyleri de tatlı bir dille, dramatize etmeden, öğtleyici ve kısaca ifade edenleri okuyorum. Daima dram yazanları okumuyorum.
4-Kendini eleştirebilen, kendi ile dalga geçen bloggerlar ve insanlar favorim.
5-Kaliteli espiriler tercih nedenim.
6-Veee en önemlisi fikirler....kim kime ne demiş, ayıp değilmiymiş, vs vs vs beni hiç ilgilendirmiyor. İnsanların bu hayattan çıkardıkları özümsedikleri fikirleri ve öğretileri çok önemsiyorum.
Amaaan canım bize ne neyi okuyup okumadığından diyebilirsiniz. Ama bazen sanat sanat içindir.

14 yorum:

. dedi ki...

Ben de varım yan tarafta...
Şımardım ;-)

guguk kuşu dedi ki...

şimar tabi, içtenliğin, kısa ve öz yazışın, kendinle dalga geçebilmen, espirilerinle, hayata dair düşüncelerinle seni seviyorum.

Brajeshwari dedi ki...

öpücük sana :)

Ece dedi ki...

:)))) eskıden bende vardım:))) demek ben bayagı baymısım senı Gugukum:)))
sebgılerımle

SeV@L dedi ki...

Ben de bir çok blogu izliyorum ama google reader'ı keşfettiğimden beri berbat bir yorumcu oldum. Çünkü oradan okuyup geçiyorum. Yorum yapmak için blog sayfasını açmak nasıl zor geliyor anlatamam :)

Ama bloglar iyidir sayesinde çok güzel arkadaşlarım oldu benim. :)

Bir de sizin tarafınızdan okunmak bizim için şereftir efenim. :))

guguk kuşu dedi ki...

Sevgili Arkadaşlarım ve özellikle Ececim,
Benim takipçiniz olmam ne bir onur ne de olmamam üzücü bir durum ben bir kriter, mihenk taşı falan değilim. amacım yargılayıcı olmak değil. sadece ben benim, bu yazıdaki amacım beni anlatmak....biz burda blog arkadaşo olsak da asıl amacımız yazılar yolu ile dünyayı tanımak...en azından benim amacım bu, gönül borcu veya vefa duyguları amacımın dışında kalıyor. Okumadıklarımı, okuyup yorum yazmadıklarımı sevmiyorum anlamına gelmiyor? birkere bu alanda birbirimizi sevmemek gibi bir durum olamaz....
sevgili ece, "baymak" sözü senin için çok yanlış olur. Benim sürekli takip edip yorum bıraktığım bloglar var ama ne tek bir cevap yazdılar yorumlarıma nede bana yorum bırakırlar....

beenmaya dedi ki...

3.madde konusunda pek yardımcı olamıyorum ama sen biliyorsundur yüreğimi ben aslında çok komik biriyim :))))

Ece dedi ki...

Gugukum sıkma canını bende bır sure ara vermek zorunda kaldım baktım hemen unutulmusum,canları sagolsun yenıden baska baska arkadaslar edınıyorum ve hepınızı çok sevıyorum benım yan tarafta olup olmaman onemlı degıl kı,onemlı olan senın benım yazılarımı begenmen yada komık bır sey yayınladıysam sızlerı bır anlık bıle olsa guldurebılmem:)))
sevgılerımle...

Ece dedi ki...

Veee ben senın yazılarını çok begenıyorum ve yorum bırakmayıda çok sevıyorum senı takıp ettıgım bellı oluyor:))))))))))))) senı blog yerınde gorunce oyle sevınıyorum kı:)ahaaa dıyorum Gugukum gene yazı yazmıs :)
bana da çok kımse yorum bırakmaz olsun napalım...

guguk kuşu dedi ki...

canım maya sen romatiksin naapabilirsin ki, ben se değil:D romantizm insanı melankolik yapıyor...

MECMUA-İ MODERN dedi ki...

Ben de açıkçası çok uzun yazı gördüğümde baştan bi bıkkınlık oluyor, diğer konularda da aynı düşünüyorum mesela pozitif olması benim için de tercih nedeni.

umursamaz dedi ki...

ben varmıyım bakmadım yan tarafta ama, ben senı hersekılde okuyorum gugukum :)
sevgilerimleeee:)

guguk kuşu dedi ki...

pırıltılıcım, ben de hiç takmıyorum beni izleyip izlememesini yorumlarıma cevap verip vermemesini beğeniyorsam okuyorum.

guguk kuşu dedi ki...

mecmuai modern, uzunluk benim için de en baştan caydırıcı, belki çok güzel bir yazı ama o kadar sabırlı değilim ne yazıkki.
sürekli üzüntülü şeyleri özellikle dramatize ederek yazanları da içim kaldırmıyor. ben normal hayattada televizyonda haber ve dizi izlemem tek dizim sünger bob ve komedi dukkanı...