14 Ocak 2011 Cuma

I AM SAM





Salya sümük ağlayarak, gülmekten kırılarak izlemiştim. Nedense bugün aklıma geldi. İnsanın yüreğinde yaraları varsa, o yaraları kanatan çok şey olabiliyor. Mesela tek başına "BABA" kelimesi hıçkırıklara boğulmanız için yeterli olabiliyor. Hep keşke gerçek hayatta da bütün bunlar yaşanabilse diye diye izlemiştim. AZİM ve SEVGİ elele verebilirse= MUCİZE oluyor galiba. Babacığımın neden ismimi sevgi koyduğunu anlayabiliyorum yavaş yavaş.
Canım Babacığım, çok isterdim sana bunları ağlamadan yazabilmeyi. Ama vicdan azapları bunu imkansız kılıyor. Tek tesellim artık tanrıma emanet oluşun ve arzu ettiğin deniz kenarındaki yaşamına kavuşmuş olduğunu ve artık dik yürüdüğünü bilmem. Tanrım sana en güzel şekliyle bakıyor biliyorum. Artık psikiyatri kliniklerine zorla götürülmek zorunda değilsin, ellerin sigara kokmuyor. Benim gözyaşlarım yapmadıklarıma, yapamadıklarıma, yapmamam gerekip yaptıklarıma. Senin bana hiiiç kırılmadığını da biliyorum. Beni orda beklediğini de. Beni kapıda "kızımmmm" diye karşılayıp, sarılıp sırtımı yoklayıp: iyii kilo almışsın artık kemiklerin sayılmıyor deyip, o meşhur gülümsemenle gülümseyeceğini biliyorum babacım.
Bu şarkıyı sana yolluyorum, beraber ayı yogi ve bobo olduğumuz günlerin hatırına. Seni seviyorum, geç olmamıştır umarım bunu söylemek için. Two of us babacım, kendine iyi bak.

Muzicons.com

22 yorum:

Belgin dedi ki...

Mutlaka dedigin gibidir, Baban seni cok cok güzel bir halde ve yerde bekliyordur. Umarim daha uzuuuuun bir süre bekler..
Öpüyorum güzel kusum..

guguk kuşu dedi ki...

Öncelikle tekrar aramıza katıldığını görmek çok güzel.
zaman relatif belginim....ben ordakileri çok özledim ama burda yapılacak işler var daha, bakalım:D

beenmaya dedi ki...

sana o ad boş yere verilmemiş ki guguk kuşum yüreğinin ne kadar kocaman olduğu bilindiği için verilmiş. ve ailenden aldığın tüm güzellikleri çevrenle paylaşıp "sevgi"yi yayaın diye...

.........n........ dedi ki...

Baba kelimesi hayatımda duyduğum en etkili kelime. Başka hiç bir şey beni bu kadar etkilemez. Seni çok iyi anlıyorum.

pinomino dedi ki...

Eminim kalbimden geçenleri hissediyorsundur guguğum..

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

ölümü yenebilen tek şey sevgidir guguk. bağıra bağıra eşlik etsem şarkına, gülümsese baban... Sen de gülümsesen:)

guguk kuşu dedi ki...

belki de mayacım, yüreğimi kocamanlaştırmam içindir, kim bilir.

guguk kuşu dedi ki...

neslince işin kötü tarafı anne kelimesi de benim için oldukça defektif:D

guguk kuşu dedi ki...

pinocum, hiç ayrıldığımızı düşünmedim ki zaten, hergece rüyalarımda benimle beraberler.

guguk kuşu dedi ki...

kedişim, hımmm, evet olabilir sen belki bağıra çağıra o şarkıyı söylersen en azından ben gülümserim:D

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

Ahha işte benim sesimi canlı olarak duymayan bir insan evladı daha:) Neyle karşı karşıya olduğunun farkında bile değilsin, yazık... Atom bombasından üç kat daha güçlü bir silah olabilir benim sesim yanlış ellere geçerse. Ama yine de senin için bağıriciim:)

guguk kuşu dedi ki...

ben yürekten gelen sese bakarım kedişim, fiziksel sesin ne kadar fena olduğunu önemsemem,

Ebru dedi ki...

Baba demek geç kalınmış seni seviyorumlarla dolu bende de:((

Uma dedi ki...

Sevgi :) Babanla hic ayrilmadiniz ki kavusasiniz. O icindeydi senin, sonra disari cikarip baktin, sonra tekrar yerine dondu icine :)
Ama romantik bir bulusma olsun diyorsan sizinkisi eminim birseyler ayarlar senin gibi guzel bir kalbe :))

guguk kuşu dedi ki...

sevgili nehirida, neden böyle oluyor bilmiyorum zaten ölümlerde beni hırpalayan onların fiziksel yoklukları değil pişmanlıklar olmuştur çünkü ben ölenlerin bi şekilde aramızda olduklarını düşünürüm.

guguk kuşu dedi ki...

Ah Umacım bazen kalbimin hiç de o kadar iyi olmadığını görüyor ya da düşünüyorum

Uma dedi ki...

Ikimizin konustugu kalp ayni degil herhalde :) burdan bembeyaz gorunuyor cunku! Sen dusunduklerinin ve pismanliklarinin golgesinden kararmis goruyor olmalisin :)

guguk kuşu dedi ki...

Canım Uma....inşallah senin deiğin gibir.
Belki de gücüm ancak o kadarına yetiyordu, belki kendimi koruma altına almam gerekiyordu, belki belki........belki bunların hepsi züğürt tesellisi belki de gerçekten hatalıyım.....olsun bunu kabul edebilmem de bir erdem:D
içimde bencil benler de var elbette bu benim özümün bencil olduğu anlamına gelmiyor.
özümle bütün benlerimi izliyorum.....
bilmiyorum uma bilmiyorum.
bir kitapta okumuştum: tanrı insanı ne zaman affeder diye, cevap çok tatminkardı: kişi kendini affettiğinde:D

novella / विश्व dedi ki...

bir baba bile yetiyorken gözyaşlarına, peki ya senin sözlerin, yüreğin ne hala düşürür insanı düşünmedin değil mi... ah be guguk kuşum, filmi çok sevmiştim demek için gelmiştim. yüreğini çok seviyorum deyip gidiyorum. sevgiyle, aşkla, babanla kalmanı diliyorum.

sufi dedi ki...

"BABA" deyince boğazımda bir düğüm daha oluşuyor sanki.Onlar bizlerle sürdürüyorlar yaşamlarını.Selam olsun gidenlere ve tekrar gelenlere, benimki torunum olarak geldi sanıyorum ve bu benim tesellim oluyor.Sevgilerimle.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili novella ben de aynen senin gibi filmden bahsetmek için başlamıştım yazmaya, sonra parmaklarım zihnimin, beynimin kontolünden kurtulup yüreğimin peşine takıldı....gözyaşlarım da parmaklarıma eşilk etti, bu yaşamımda babamı kırdım....yapacak birşey yok... onun beni sevdiğini biliyorum umarım eğer bir hakkım varsa bir daha daha sevgi dolu biri olurum ama seni tanımak kazancım oldu:D

guguk kuşu dedi ki...

can sufi, ben de rüyalarımda babaım mezarından çıkıp kumral kıvırcık saçlı 3-4 yaşlarında bir çocuk oldğunu görüyorum hep:D