5 Temmuz 2011 Salı

BİR ÇİFT PEMBE AYAKKABI

Bütün çocuklar güzeldir. Ama Hülya ayrı bir güzel. Ah Hülya istediğin küçücük ve aslında erişilmesi pekçoğu için çok kolay: pembe bir çift ayakkabı.....Ama onunla bitecek mi? Kocaman bir ömür pembe bir çift ayakkabı ile geçmez ki. Birileri Hülyanın elinden tutmalı, Hülyaların, Ahmetlerin,.......Çocuklarımız sağlıklı fiziksel ve psikolojik koşullarda yaşamalı ve okumalı........
Ama herşeyden önemlisi yeni Hülyaların oluşması engellenmeli. Kendini bile doyuramayan anne  ve babaların kocaman dünyaya onlarca çocuğu bir başına salıvermesine engel olunmalı. Anne ve babalar dünya çoook kocaman ve acımasız; eğer güvenceniz yoksa. Böylesi bir dünyaya böylesi küçücük bir güzelliği tek başına, güvencesiz mi salacaksınız?
Lütfen onların herbiri bir yürek, bir can, bir ruh, bir DÜNYA......

12 yorum:

ezgi dedi ki...

sevgili guguk kuşu,
ne önemli bir konuya değinmişsin.
en büyük dileklerimden biri "doğum kontrolü- aile planlaması" konusunda çalışmalar- projeler yapmak.
ülkenin en temel ihtiayçlarından bence...

guguk kuşu dedi ki...

sevgili ezgi, çocukları çok seviyorum. 3 kızım var. keşke diyorum şimdi 4 tane olsalardı. kalitesiz bir hayatta, sefil çocuklar yetiştirmek, geleceğin teroristleri, hırsızları, canileri, psikolojik problemlilerini yetiştirmek demek.
belki insanlara komünistce gelecek ama maddi durum, eğitim, sosyal statü, psikolojik durum değerlendirmelerine göre çocuk sayısı devletce kısıtlanabilmeli. :D komik oldu dimi tam da bu hükümet zamanında.sağına soluna bakmadan millete tavuklar gibi üreyin deyin bir başbakanımız varken....
projelerini geciktirme. elimden birşey gelirse esirgemem.

Uma dedi ki...

Eger burabilirsen;

Inayat Khan - The music of life
Ramesh Balsekar - Confusion No more
Iyi okumalar !

ezgi dedi ki...

sevgili guguk kuşu,
katılıyorum. sosyo ekonomik şartlara ben hatta şunu da eklerim:
"bi kursu olsun. sadece ehliyetini alanlar, çocuk sahibi olabilsin."
böyle bi kursa öncelik edeyim en iyisi, biraz acımasızca ama:)

G R İ ❥ dedi ki...

artik cocuk olmak zor - cok zor ..
oysa bir zamanlar cocuk olmak cok guzeldi .. masumduk hepimiz ..
masumdu cocuklarimiz
masumdu cocuklugumuz

o bile katranlasti ..

guguk kuşu dedi ki...

ezgicim, burası türkiye herşey temelden yanlış, kurs açarsın rüşvetle ehliyet verirler, nereden başlasak bilmem ki?

guguk kuşu dedi ki...

Lo-La haklısın, ama çocuklar hala masum, acımasız olan biz büyükler....

guguk kuşu dedi ki...

Canım umam, teşekkürler. balsekar'ın türkçe kitabı yok sanırım ama araştırmaya devam ediyorum.

tutsak dedi ki...

Ne kadar ilginç
Bu gün sabah haberlerinde dinledim ve bir sürü ayakkabısı olmuş ama ne yazık ki hiç bir tanesi de pembe değilmiş. Oysa Hülya'nın isteği özellikle PEMBE olması idi sanırım. Bizler ayrıntılara hiç önem vermiyoruz. Birçok kişi ''aaaa ayakkabısı yokmuş göndereyim de giysin çocukcağız'' demişler mutlaka. Bence Hülya hala küskün mutlu değil o pembe istemişti oysa.

Neyse sizler diğer boyutlarını anlatmışsınız olayın bende buna takıldım kaldım işte.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili Tutsak, benim de bu bloglarda en sevdiğim şey aynı olayları herkesin başka başka pencerelerden görmesi zaten.

Uma dedi ki...

bence temelden yanlis olan cocuklara dogru egitimi veremiyoruz cunku cogumuz dogru egitimi almamisiz.
cocuga ayakkabisi yokken ayakkabi verirsen, bu sefer de pembe degil diye uzulecek, pembesini verirsen bu sefer de ona uygun kiyafetim yok diye uzulecek.
Mira bu siralar yanima geliyor, takmis takistirmis, giyinmis, guzel gorunuyor muyum diye soruyor. Guzelligin bu taki ve kiyafetlerle degil, guzelligin kalbin, sen kendini guzel hissediyor musun diye soruyorum, bakiyor, ben de ekliyorum senin kalbinde muhtesem bir guzelliktesin diyorum. Gidiyor. Eger takilara guzel olmussun desem, hergun baska birseyin pesine dusecek. Mutluluk disarda degildir, en fakirin de en zenginin de icindedir. O yuzden sanirim en mutsuz insanlar en zengin ve disardan herseyleri var gibi gorunenler. Hayatlari da ya trajediyle devam eder, alkol uyusturucu gibi, ya da intiharla biter. Cunku mutlulugu onlar da bu kiz gibi disarda aramasini ogrenmisti!

guguk kuşu dedi ki...

sevgili umam, 40 yaşındayım ve şu yazdıklarını öğreniyorum, öğrendiğimi yüreğime kazımaya çalışıyorum, kazıdığımı aklımda tutmaya, aklımdakini uygulamaya...bu yaşata zor oluyor çok. haklısın eğitim çok önemli ve aslında ben bunu utanarak söylüyorum bence anneler evde çocuklarının yanında olmalı ve ben bunu yapmıyorum. en önemli işimiz onlar.....umarım sınırlı zamanı bari iiyi değerlendiriyorumdur...