22 Temmuz 2011 Cuma

Biri size sizinle ilgili birşey söylediğinde kızıyor, geriliyor ve alınıyor ve sonunda tepki veriyorsanız,
Bilin ki o şey doğrudur......
Tecrübeyle sabit :D

Örneğin, bir gün bir yazıma bir yorum gelmişti: her yoruma ayrı ayrı cevap veriyorsun ki, yorum sayıların çok görünsün diye.....
Ben de içimde o kabaran hıncı hissetmiştim ama kibarca "bu o kişiye olan saygımdan ve yazımın kaç yorum aldığını önemsemiyorum" diye yazmıştım.
Ama bugün olsa şöyle derdim:
Hay allah nasıl da farkettin, ben kimse anlamaz sanmıştım.
:D

13 yorum:

tutsak dedi ki...

Bence her iki cevapta güzel çünkü o gün o gündü; bugünse bugün. Ayrıca kişi isterse her yoruma kendi bloğunda da cevap verebilir, yorumu yapan kişinin bloğunda da ve hatta tek bir yorumda herkesi cevaplayabilir yada her yorumcuya ayrı ayrı yorum da yapabilir senin cevabın değil de o kişinin böyle bir yorum yapması garip bence...

guguk kuşu dedi ki...

belki de o kendi böyle hissederek yaptığı için zaten bunu öyle öyle algıladı ama bence 2. cevap daha esprili ve daha dokundurucu:D

guguk kuşu dedi ki...

ve ayrıca 2. cevap o kişinin sonrakini diyaloglarını daha bir engeller tarzda

Biraz dedi ki...

Bazen zamanin olmaz birine cevap verirsin hemen ardindan gelene sonra cevabini yazarsin... ille de cok gorunmesi esas amac olamayabilir.

Bir baska bakis acisi da soyle bir yorumn getirebilir bu duruma;
"kisi kendinden bilir isi" demis atalarimiz,
demek ki o yorumunu yapan da benzer sekilde davraniyormus:))

guguk kuşu dedi ki...

sevgili biraz ben önce hep kendimde bir hata eksiklik var mı diye bakarım böylesi çelişki durumlarında. ama zaten evren birini diğerine ayna olarak görevlendirmiş, ben ona aynayken o bana ayna. aslında ne garip ikimiz birbirimize aynayken bu dünyanın gerçekliğinden bahsetmek biraz zor....aynalar diyarı gibi hani lunaparklarda vardır ya..

guguk kuşu dedi ki...

alternatif bir cevap daha var aslında daha kısa daha net: sana ne

beny dedi ki...

insan düşünceleri sever, düşünülmüş olmayı daha çok buna ne şüphe ;)
iyi yapmışsın...

Vladimir dedi ki...

Blog çok kişisel bir yer, kendimizin. Kim ne derse desin. Burası senin yerin. Canının istediği gibi yazarsın gün gelir 355 tane cvp da yazarsın hiç birimizi bağlamaz. kendi evinde nasıl davraacağını nasıl kimse söylemiyorsa sana, blog da benim için aynı kapıya çıkar.

Ben kendi kaldıramayacağı lafı başkasına edenlere tavımdır. Ama kendisi de eleştiriye açık olan, kendi kendi ile dalga da geçebilen insanların her lafını sonuna kadar dinlerim. Doğruysa dedikleri, ve söylemeye hakları varsa başta kızsamda aklın yolu birdir.

guguk kuşu dedi ki...

evet be vladimir en kızdığım şeylerden biridir: kendine söylenen en ufacık lafa gücenip başkalarına dilin pabuç gibi olması.
beny, karşılaştığım düşüncelere reaktif yaklaşmama oyununu seviyorum

Uma dedi ki...

Bazi kisilere bir kere mesaj yazmissin, sonra bir daha yazmissin, kesin mesaj sayin cok gorunsun diye demek ki :P
Ben senin kategorine uymadim. Haksizliga tahammulum yok benim hala :) Biri beni benim olmadigim biri olarak sucluyorsa (mesaj sayisini pek kaale almam sinirlenmek icin de) ama mesela gecenlerde esim bana sen itaatkar degilsin, hep senin istedigin sey olsun istiyorsun, dedi . Aglayacaktim sinirden. Evde esim peki demeden bir bardak yerinden oynamaz nerdeyse ve buna da ozen gosteririm. Simdi ben boyle hassas davranirken biri senin butun cabalarini yok sayarsa ofkeleniyorsun. Ama deseydin ki bu senin egon evet o benim egom iste, gormediysen bu siralar :)

guguk kuşu dedi ki...

garip, umacım, çok garip ve bu garipliği seviyorum ben işte. son bir haftadır yaşadıklarım, yaşadıklarımdan habersiz can sufinin bana telefonda söyledikleri, dün yakın arkadaşımın benimki ile aynı deneyimleri, ve senin bu yazın, "itaat" bu 2 haftadır sürekli gözümün önünde uçuşan kelime. hayırlısı?
özlüyorum ben de seni, daha sık uğra

Uma dedi ki...

e ugruyorum ben hep :)

guguk kuşu dedi ki...

bazılarını yanındayken bile özlersin ya:D