8 Ağustos 2011 Pazartesi

LAVABO POMPASI

Midemin üzerinde, tam orta hatta, sternum olarak adlandırılan ama halk arasında iman tahtası denen kemiğimin alt hizzasında bir basınç, dolgunluk hissi var. Kesinlikle fiziksel değil, hazımsızlık falan da çekmiyorum. Belki de hazmedemediğim (başedemediğim) duygular var. Birkaç yıl önce sol avuç içimde parmaklarının hemen bitim yerinde bir kaşıntı vardı, deliler gibi kaşınıyordu, ne zaman başladı, ne ile başladı hiç hatırlamadığım. Tek bildiğim çok ama çook kaşındığıydı. Fiziksel hiçbir şey bulamadılar. Sonra birşekilde geçmişti ama geçen yıl yeniden başladı bu kahreden beni uykumdan bile eden, sonunda elimi "çatalla" kaşımama bile sebep olan hain kaşıntı. ve bir gün bir an durdum ve artık gittiğini farkettim. En son yaklaşık 10 gün önce falan kaşındığını ve söylendiğimi hatırlıyorum. Heyyttt en önemlisi başımdan defolup gitmiş olması. Ama bu davetsiz ve münasebetsiz misafirin ne ile gelip nasıl olup da gittiğini çözmem iyi olur ki bir daha çatallarla elimi kaşımayayayım. Yav insan giderken bir haber verir di mi?
Bu fiziksel duyumlanımların altında yatan nedeni bulmak gerekiyor yoksa yakanızı bırakmadığı gibi yakanızdan sizi sinsi sinsi kemiriyor. Şu aralar hissettiğim bu basınç, dolgunluk hissi beni düşünmeye sevk ediyor. İçimden ağzımın için bir lavabo pompası sokup, oraya basıp, pompalamak istiyorum. Sanki binlerce tortu orada birikmiş ve ben pompalayınca flöppp diye çıkacak ve acaip rahatlayacağım.
Bu işe yarayacak bildiğiniz iyi bir pompa var mı?

24 yorum:

Pinhan dedi ki...

bulursan bana da haber ver Gugukçum, çok ihtiyacım var zira..

guguk kuşu dedi ki...

gazetelere felan ilan mı versek ki?

yüreğimdeki yağmurlar dedi ki...

Bence psikolojik bir kaç gündür baya duygusalsın...

Ebru dedi ki...

Ben de istiyorum var ise. Üzerimde tonlarca pompa epey büyük lazım.

guguk kuşu dedi ki...

nehir idacım, umarım pompaya ulaşırsak boyutları da vardır.
dilekcim, bunu çok uzuuun zamandır hissediyorum. belki de bu aralar biraz daha kendini hissettiriyor olabilir.

guguk kuşu dedi ki...

he he belki sanayi boyu olanlar da vardır. öyle bir hüppler ki bizi içimiz dışımıza çıkar. ve hayata bambaşka biri olarak bakmaya başlarız..

tutsak dedi ki...

Dün gece yaşadığım sıkıntıyı anlatmam mümkün değil. aslında epey bir zamandır olan bir şeyler var. Eşimin 1.5 aylık antibiyotik tedavisi, işyerlerindeki doktora sorduğunda brucella ya da helikobakter (ben ona helikopter diyorum) olabilir yolundaki teşhisleri rennie vb ilaçların kullanımı bana mısın deme di bi de senin pompayı mı denesek ne yapsak acaba... :)

sufi dedi ki...

Bir zamanlar alternatif tıbbın her branşıyla ilgilenen şiatsu hocamız vardı."insan bedeni de meridyen ve paralellere sahiptir." "Bunlardaki bir tıkanıklık enerjinin akışını engeller ve kilitlenmelere yol açar" derdi.Anladığım kadarıyla söyleyemediklerin senin iman tahtandaki meridyeni kitlemiş.Önce parmaklarınla hafif tertip oraya masaj yap ve "Hak-tUuuu" de ve tükür...Açılacak göreceksin can kızım sevgilerimle.Tontini.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Gugukcuğum,
Sen bu tıkanmanın fiziksel olmadığını biliyorsun, bu iyi haber. Daha da iyi olması için, ifade edemediğinin ne olduğunu keşfetmene kalıyor, çözüm.
Kendin için kendine yazıp anlatmanın faydası olur mu acaba?
Sevgiler sana.
:))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bu arada, günün müziği pek hoş, severim bu şarkıyı.
:)

guguk kuşu dedi ki...

vayy be tutsak abicim, ticari zekası iyi olan biri şu bloğu okusa köşeyi döner valla.
her daim imdadıma yetişirsin ya sufim benim.
ekmekcikız haklısın bazı şeyleri konuşamıyorum özellikle kişilerin yüzüne karşı ama bunu yazamıyorum bile ki. evet bende böyle neşeli şarkıları seviyorum.

guguk kuşu dedi ki...

arkadaşlar sufimin dediğini denedim bugün için işe yaradı bakalım yarın nasıl olacak ama uygulamayı yaparken başıma gelenlr komikti, yarın anlatırım, şşşt sufim muckkkkkkk

Vladimir dedi ki...

Acaba nane limon kaynatsan içsen bir faydası olur mu? :)

guguk kuşu dedi ki...

neden olmasın vladimir? ama inan haak tuuu işe yaradı:D

Uma dedi ki...

Sufi'can dogru demis. Tikali oldu mu kanallar cok izdirap cektirtir turlu turlu.
Tarif ettigin yer ucuncu cakra, internette arastirabilirsin nelerden sorumludur, daha iyi anlarsin durumu :) Anlamak yolun yarisi, oraya gelene kadar da dua et :)
Parmak uclarin da enerjinin aktigi yerler, onlar da acilmis kasina kasina :P
Hicbir sey kotu degildir, hersey hep bizim iyiligimiz icindir...
Askla,

guguk kuşu dedi ki...

umacım bira kurcalayınca sanki 4. chakra gibi geldi....bana biraz daha okuyacağım. ilgimi çekti, özellikle sebepsiz üst sırt ağrım?

Uma dedi ki...

4. chakra gibi geldiyse iki tane kilit vardir butunlesme yolunda. Biri kalp chakra sirasinda, digeri ise bogaz chakra sirasinda. Belki de o kilidin kiriliyordur, cok agritan birsey o. Ama diyorum ya hersey guzellik icin :) sukret herbirine

ASKla,

guguk kuşu dedi ki...

bu konuda okuyabileceğim bir kitap önerin var mı peki:D

Uma dedi ki...

tek onerim var, yeterince bilgi var kafanda, bilmen gerekmiyor :) O kendi isini yapiyor, sen kendini teslim et yeter, kendi ic huzurun icin :) Bil ki hep seviliyorsun ayrica :)

Uma dedi ki...

kesmedi bu mesaj seni :)
Gurmukh - İnsanın Sekiz Yeteneği Yoga Sayesinde İçsel Huzurunuzu Kazanmanın Yolu

Swami Satyananda Saraswati'nin Kundalini kitaplari

Ama ugrasma sakin, sadece oku gec.
Bu bir uyaridir :)

Kilitlerle ilgili anlatip anlatmadiklarini bilmiyorum, o bilgiyi Hindistan'dan almistim.

guguk kuşu dedi ki...

kafasını suya sokmaktan korkan bir balık gibiyim sanki :D kafamı hep suyun dışında tutmaya çalışıyorum ki bu da soluksuz kalmama neden oluyor...
bunu diyeceğini biliyordum.....:D
ama ben bu konu hakkıında hiç birşey bilmiyorum, belki birşeyler öğrenmem iyi olur ha, ne dersin?
bu arada orada, yanı başımda olman ne güzel.

Uma dedi ki...

orda yanibasinda degilim, burda tam yureginin dibindeyim. kimim ki??

guguk kuşu dedi ki...

garip...sanki o tıkanıklık herneyse şuan onu kurcaladığımın farkında ve karşı savunmaya geçti.

Uma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.