18 Şubat 2013 Pazartesi



Istırap olanın üstüne zihin tarafından ilave edilen yüktür.
Gecikme sonsuzlukta önemsizdir fakat zamanda trajiktir.
Sizi yanlış yola sevketmek epey zaman almıştır. Fakat gerçek siz olmanız hiç zaman gerektirmez.

Eckhart Tolle

6 yorum:

Vladimir dedi ki...

Ne kadar güçlü cümleler. Her biri üzerine oturup sayfalarca azabilir, her insan. Önemli olan da herkesin üzerine safalar azacağı konuyu damıtıp tek cümle haline getirebilmek elbette.

Keşke okullarda böle cümleler öğretseler öğrencilere.

guguk kuşu dedi ki...

youtub da izliyorum altyazılı videolarını. videoyu izleyip bitiriyorum sonra durdura durdura tekrar izliyorum. cümleleri toparlayıp damıtıp yazmaya çalışıyorum. eckhart tolle sanki öğretmek için dünyaya gelmiş. herkese onunla tanışmayı tavsiye ederim.
işin diğre boyutu kesinlikle evet okullarda bunları öğretseler aileler bunları öğretseler. bunlar olmadan üzerine koymaya çalışacağınız herşey bir yük haline geliyor ya da onca çabaya rağmen yıkılıp gidiyor.
şuan okumakta olan 2 çocuğum bir de miniğim var. eğitim öğretim sistemimizin ne durumda olduğunu yakınen biliyorum. aslında bir sistem bile yok. içler acısı. kolay kolay şikayetlenen biri değilim ama konu eğitim olunca yaram depreşiyor doğrusu. yeni politikaları suçluyoruz ama işin bir de başka bir boyutu var: öğretmenler. kimseyi kırmak istemem ama tüm politikalar mükemmel olsa bile öğretmenlerin çoğunluğu, büyük çoğunluğu mesleğinin ne olduğunu unutmuş durumda.
amaaan neyse şikayeti sevmem zaman üretmek zamanı, yürümek zamanı, hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. öyle değil mi vladimir:) izmire selamlar.

Unknown dedi ki...

Zihnimizi kontrol edebilmeyi,birazcık da olsa öğrenebilsek,kendimize ettiğimiz eziyetler azalacak ama..bazen bilmek,değişim için yeterli olamıyor maalesef..

guguk kuşu dedi ki...

evet kesinlikle. hatta bilmek bu anlamda acı verici oluyor ama ben yine de bilmemeye tercih ederim.

ÖZGÜR dedi ki...

Özledim seni! Geldim artık! Okudum ki, yüzüme yüzüme esti bir Haziran sabahı, açıldı duaların kapısı... Sevgiyle...

guguk kuşu dedi ki...

özlenmek ne güzel:)