4 Haziran 2009 Perşembe

AN

Şimdi, öyle güzel ki AN. Rüzgarın yönüne göre değişiyor burnuma gelen koku: yandan esiyorsa iğde çiçeği, arkadan eserse hanımeli. Çimler zaten yeni biçildi. Onun o keskin kokusu diğer yandan. Diktiğim kedi tırnakları renk renk açtılar: nar çiçeği kırmızısı, sarı, fuşya.......Rüzgar, ılık ılık yüzümü okşuyor. İşte AN. Hep bu anda kalabilsem. Can yanımda mahmur gözlerle etrafı izliyor. Birileri geçse de şurdan, havlasam fikri ile dolu akılcığı. Yanımda sarı papatyam OKS öncesi son kontrollerini yapıyor, ayağında baloya giyeceği, giymeye alışık olmadığı, pudra rengi topuklu ayakkabıları. Alıştırma yapıyor balosu için. Mezun olacak bu sene. Ahhhhh zaman. Keşke Anda kalabilsem. Hep can mahmur gözlerle havlamayı beklese, sarı paptyam defterine göz atsa yanımda. Mor menekşem içerde arkadaşı ile projesini hazırlasa. Sevdiceğim arkadaşları ile buluşmaya gitse ve anahtarını kapıya sokup, kapıyı açıp benn geldimmmmmmm dese. Bugün ilk defa hasta olmadan bir öğlen uykusu çektim. Öyle iyi geldi ki. Yeniden doğdum sanki tam bir yenilenme. Şimdi bahçede aklımda canım beenmayamın güzel sözleri. Mutluyum, dürüst olduğum ve dürüst kalma zorluğuna katlandığım için mutluyum. Bunu birilerinin görüp anlamasından dolayı mutluyum. Amaaaaan gelin hepiniz gelin, yalancılar ordusu üzerime, ne sizden, ne riyakar gülüşlerden, ne kandırmaca dostluklardan, ne sinsi kıskançlıklarınızdan korkmuyorum işte. Ben hepinize rağmen dürüstüm. Ve de hep böyle kalacağım. Belki de çöplerin arasında sıkışıp kalmış bir inci tanesi gibi, sizin kokularınız bana bulaşmayacak, tıpkı yalancı dostluklarınızı reddedişim gibi onları da savacağım başımdan. Nerfet de duymayacağım onlara, sadece küçük bir merhamet hissi olacak yüreğimde, yaşadıkları yalan sevgilere karşı. Ve birazcık da olsa bir ümit: belki, belki bi gün onlar da.........
AN çok güzel. Kuşlar sohbete başladı. Bense Andayım.

14 yorum:

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

İşte biz böyleyiz, doğrucu davutlar ordusu, çok fazla yok bizden ve eğer dürüstlüğümüzden dolayı suçlanacaksak varsın bu sebepten suçlanalım. mutlu ANlar..

guguk kuşu dedi ki...

@EEvet bu konu nedeni ile şikayet bile edildim. Hıh ne komik değil mi? fikrimi söylediğim için beni ikayet bile ettiler. Tabi oysa onların sinsi fikirleri, içlerindeki kıskançlıkları beni dürüstçe söylediklerimden daha doğruydu.......amaaan ne gam.....ben yolumdayım, yürüyorum, artık ağustos böceklerine takılmıyorum, yüzüm güneşe doğru, daima yürüyorum. sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Bu aNlatadaki gibi seni mutlu eden ANlarda kal ama mutluluk verecek nice güzel ANlar da peşi sıra GELEDURSUN. Onlardan biri de SARI PAPATYA DAN GELSİN İNŞALLAH. Bu vesile ile de Sarı Papatya yı canı gönülden kucaklıyor ona üstün başarılar diliyoruz. Öncelikle sınavında ve sonrasında da balosunda . Tabii ki MOR MENEKŞEYİ UNUTURMUYUZ ONUDA SIKICA KUCAKLIYOR ONA DA NİCE BAŞARILAR DİLİYORUZ.
''AN ''BAŞLIKLI YAZINA Bir reklam cümlesinden esinlenerek KATILAYIM MI ? NAZAR ETME NE OLUR İYİ DÜŞÜN SENİN DE OLUR . HADİ ÖPTÜM HEPİNİZİ KALIN SAĞLICAKLA.
(Ablası bir güzel bir AN da biz ekleyelim arzu ettim DİNO nun mastır tezi jüriden KABUL aldı.Yani işlem tamam darısı papatya ya ve menekşe ye olsun inşallah.) SELAMLAR SEVGİLER....

Nily dedi ki...

ne hos bir yazi... benim de icinde kalmak istedigim o kadar cok an var ki hayatimda... :) cok keyifle okudum... sevgiler... n.

umursamaz dedi ki...

hep boyle AN da kalmak.. keske bunu yapsak.. AN ı uzuntu endıse ıle gecırmesek..
dünle beraber gitti cancagızım
nekadar söz varsa düne ait
simdi yeni seyler soylemek lazım..

sevgimle

beenmaya dedi ki...

anın tadını çıkar her zaman, kendinin, keyfinin, o güzel ailenin...ve unutma o güzel yüreğini karartmaya çlışanlar belki daha çok ama ışığına ihtiyacı olanlar da var...öperim çok...

Belgin dedi ki...

Canim benim, iyi oldugunuza, mutlu oldugunuza sevindim. Allahim seni sevdiklerinden, mutlu ANlardan ayirmasin. Canim benim, takma ici bos insanlari, izin verme seni üzmelerini. Ahhh o bahcede, yaninda olmak, yüzümü yüzünle birlikte günese dönmek vardi ya...

Öptüm kusum hepinizi

sufi dedi ki...

Altın toprağa düşmekle hiç PUL olur mu?Altın her yerde ve zamanda altındır canım .Senin de sınavlarında başarılar olsun inşaallah.Ihlamurun iğdenin, melisanın kokuları huzuru ve AŞKın tohumlarını eksin gönlüne, sevgilerimle.

guguk kuşu dedi ki...

@canım amcacım, herşeyden önemlisi sağlık, bunu iyice anladım. Diçoşuma çok sevindim. O çok iyi kalpli bir insan inşallah herşey gönlünce olur.

guguk kuşu dedi ki...

@sevgili decaf latte, tüm güzellikler sanki bu küçücük anlara sıkışmış. ne mesleki başarışar ne evler ne arabalar, bir ılık rüzgarda...hep gel olurmu?

Zeugma dedi ki...

Sevgili Guguk'um...
AN' ı yaşarken bana da yaşattın.Ne güzel yazmışsın.Öylesine mutluymuşsun ki aynen geçmiş satırlarına..
Yalancılar,ikiyüzlüler,sahtekarlar,nankörler ordusu her yerde..Sakın takma..
Ve AN'ı yaşa :)
Böylesine güzel AN'lar hiç bitmesin yaşamında...
Sevgiler..

guguk kuşu dedi ki...

@hakkaten mutluydum zeugma. çok zorlu anlar yaşamıştım, en çok sevdiğimi kaybedecektim az daha. allahım onu bana bağışladı. herşey daha bir parlak daha bir net şimdi.

Zeugma dedi ki...

Allah korumuş ...
Büyük geçmiş olsun canım..
Bundan sonrası için her şey çok daha güzel ve parlak olsun yaşamında..Önce sağlık sonra mutluluklar içinde..
Sevgilerimle..

guguk kuşu dedi ki...

@zeugmacım, aynen öyle nasıl şükrediyorum allahıma bir bilsen. hepimizin hayatı pırl pırıl olsun farkındalık içerisinde geçsin.