15 Haziran 2009 Pazartesi

BOŞLUKTA YÜRÜMEK GİBİ

Gözlerini açıyor, güneş aynı, kuşların sesi de, havanın kokusu da. Kendi evinde, çocukları aynı, eşi aynı, yorganı aynı, pijamaları bile aynı...................................Ne var ki, sanki herşey başkalaşmış. Görüntüler, silüetler aynı; ama bambaşkalar. Anlatılması imkansız bir durum bu. Herşey aynı ama aynı zamanda bambaşka. Garip bir duygu bu. Ne bileyim, sanki, gözlerini açınca hiç bilmediği bir ülkeye, şehre uyanır gibi. Bütün bunların hiçbirini tanımıyor gibi. Korku desem değil, heyecan da yok içinde. Belki bi aidiyet kaybı. Evet evet sanki ayağının altındaki zemin çekilmiş, kaymış gitmiş de, boşluğa basıyormuşum gibi. Yürümeyi yeni öğreniyormuş gibi. Yüreğim kıpır kıpır, ağlayıverecekmiş gibi gözlerim heran. Ama bir o kadar sakin. İzliyorum herşeyi. Sadce izleyecek gücüm var. Katılımcı olmak gelmiyor içimden. Herşey değişti ama herşey. Evren değişti. Evrenin rengi, havanın kokusu, bulutların hareketi bile. Belki geçer diyorum, hani uyuyup uyanınca, o bildiğim sağlam zeminde uyanırım yeni güne. Ama yok. Ertesi sabah, sonraki sabahta aynı. Bütün bildiklerim silindi gitti sanki, beni bıraktılar. Yoksa ben mi onları azad ettim. Onlarla beraber aklımı, yüreğimi de salıverdim de uçup gittiler mi? Geri gelmemek üzere. Ben bensiz mi kaldım yoksa. Ben kimdi, şimdiki kim, bir ben var mıydı? Yoksa zaten hiç mi yoktu? Ben uyurken biri sihir mi yaptı evrene. Buna da alışacakmıyım? Yoksa hepsi rüyaydı da uyandım mı? Siz ne dersiniz bu işe:)

10 yorum:

Pabuc dedi ki...

ne olduğunu anlamadım tam olark ama inşaalaha uzun süren bi hal olmasın diliyorum:))
Her insan bazen kendini boşlukta hisseder hiç bir yere ait olamama durumu ...
geçmiş olsun :))

beenmaya dedi ki...

düşle gerçeğin karıştığı zamanlar, bazen kim olduğunu, nerede ne yapıyor olduğuna bile anlam veremediğin haller...

geçici bu delilik hali diye umuyorum sen hep bas toprağa her zaman her şekilde nasılsa topraktan sana geçer o kimi zaman bağı gevşemiş hayat...

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, simdiye kadar göremediklerini görmen, yeni seyler bulman, yeni bir hayata baslaman icin bir firsattir belkide bu yasadiklarin, hissettiklerin.
Hadi durma, cik kesife, bak daha ne cok güzellikler bulacaksin hayatta...

Herseyin güzel gönlünce olmasi dileklerimle sarilip, öptüm kusum:)

lale kunt dedi ki...

iyi bişeyse ne ala derim :)

guguk kuşu dedi ki...

@sevgili bale pabucu, durumu henüz iyi yada kötü olarak tanımlayabilmiş değilim. sanırım benim bu duruma olan yaklaşımıma göre iyi ya da kötü olacak. O yüzden ne kadar sürer ben de bilemiyorum:)
@Cadıcım, aynen dediğin gibi iyi bişeydir belkim:bekleyelim bakalım, ya boşluktan kayıp düşeceğim, yada inanılmaz güzel vadilerin üzerinde kanatlanıp uçacağım ve inanılmaz güzellikleri göreceğim. amaan ne biliim..
@bellginim, ben nedense kötü bişey olarak görmüyorum bu durumu. belki şuana kadar olan doğrularım ve yanlışlarımı kısacası hayata bakış açımı değiştirmem gerekiyordur dimi?
@mayacım, canım, delileri severim biliyormusun. benim gibi hayat düsturu ölesiye dürütlük olan biri için en akıllı kişiler deliler oluyor tabi:)

nilüfer dedi ki...

uyandığında yeni bir rüya dersem;)

guguk kuşu dedi ki...

@sevgili düş,
hiç şaşırmam:)

Zeugma dedi ki...

Yaşanılan bir korku ya da şok durumu sonrası oluşanlar.. Çok normal, diyorum ben..
Benim de olmuştu birkaç yıl önce. Düğüne yetişmek isterken büyük bir trafik kazası geçirdik. Ölmemiz an meselesiydi..
Her şey tıpkı senin anlattığın şekilde gelişiyordu Gugukcuğum..biraz daha sürebilir.
Çabuk kurtulmak için güncel hayatını değişikliklerle süsle.Hemen bir tatile çıkmanı da önerebilirim..
Endişelenme sakın.Geçecektir..
Sevgilerimle..

Kedila ve Meşe dedi ki...

bazen bana mevsim değişince olur ısı ışık koku değişir boyut da değişmiş gibi olur,

belki böyledir. Belki değildir.

İyi bişeydir..

guguk kuşu dedi ki...

@Kedilacım sanki bana iyi bişeymiş gibi geliyo ama biliyormusun bilmem ben iflah olmaz bir ümitperestim:)