20 Haziran 2009 Cumartesi

VAKTİ KİFAYET

Bütün izm'ler, felsefeler, öğretiler ve dinler hepsi beni kendi yoluma götürecek olan patikalar. Sadece ben inandığım sürece ve benim inandığım kadar gerçekler. Bazılarından neyi istemediğimi, bazılarından neyi istediğimi, bazılarından neyi yapabileceğimi, bazılarından neyi yapamayacağımı öğrendim. Herbirine şöyle bir göz atıp yoluma devam ediyorum. Yolun sonuna geldiğimde, benim de bir felsefem olacak. Bana özgü ve benzeri olmayan. Belki kimse bilmeyecek benim felsefemi. Ne gam. Tek gerçek benim öğrenmiş olmam, kendimi gerçekleştirmiş olarak göç kervanına katılmış olmam. Her zaman dediğim gibi bir sonbahar mevsiminde, akşam üstü, vakit kifayetteyken, dudaklarımda şükürnaz bir gülümseme ile:) Ayrıca camın önündeki koyu yeşil koltukta oturuyor olmalıyım, elimde bir kitap, yanımdaki sehpada sevdiklerimin resimleri ile mor menekşem açmış olsun benim gidişime inat. Üzerimde çok açık pembe, ince bir hırka ve kot pantolonum, ayaklarımda yumuşacık terliklerim olsun, saçlarım bembeyaz, yeni yıkanmış, miss gibi. Koltuğun kolunda ekose battaniyemi de isterim tabiki. Dizimde sarı kedicik uyusun. Kitap elimde, elim kucağıma düşüversin, başım yana. sanki uykuya dalmış gibi, kitap okurken, tıpkı hergece uykuya dalışım gibi. Güneş camdan üstüme düşsün ve ben göç kervanında, kervana daha önce katılanlara kavuşmanın mutluluğu ile menekşeme ve kediciğe el sallayayım..........

7 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Benden kendi çapımda bir tavsiye ayn rand okumadan kendi felesefeni oluşturma(bence) :D

guguk kuşu dedi ki...

@godsyndrome; aldım bile rafta sırasını bekliyor, ne güzel tesadüf oldu bak:)

Evren dedi ki...

hayat her yeni adımda yeni bir öğretisi ile çıkıyor karşımıza ve biz durduğumuz yerde ilerlerken ölüm akla gelmemeli, düşmemeli bir baş sol yanına, kol kucağa...sarılmalı insan hayata... ya da izin ver ben sarılayım sana...

guguk kuşu dedi ki...

@evrencim, nedendir bilmem ölüm beni korkutmuyor ya da hayat ilerleyişimi durdurmuyor. Onuda öyle bir süslemişimki, nerdeyse koşarak gideceğim:) ama sen bana sarılacaksan, o zaman iş değişir bak, kollarımı açtım bekliyorum:)

sufi dedi ki...

Ay Guguk kuşum ay;
Ben de senin bu hayalini senden çalabilir miyim?Muhteşem bir görüntü gibi gözüktü gözüme.Ama o görüntünün içinde seni o halde bulan çocuklarının yaşayacağı hüznü hiç hesap etmedin sanırım.Yok yok vazgeç, daha değil önünde çok uzun zaman var.Daha yapacak çok işin var,torun torba gelecekler sana, onlara ninniler söyleyeceksin daha, Sevgilerimle.

guguk kuşu dedi ki...

@sufim, zaten yakın zaman için değil hayalim, bak saçlarım bembeyaz, ellerim nasıl da buruşmuş, hatta torunumun çocuğunu da görmüşüm:) yeter bu kadar deyip gideceğim işte o zaman:)

Belgin dedi ki...

Kusum, nerelerdesin??
Özlediiiiiiiimmmmmm:))