8 Haziran 2009 Pazartesi

YENİ

Yeni bir dönem, yeni bir frekans, yeni bir düzlem, artık adını siz koyun. Özel bir nedeni yok, bilinçli açılmış bir kapı değil. İleride beni neler bekliyor bilmiyorum, merak da etmiyorum. Hiç planım yok. Meli, malılar yok. Ben istemeden ve beklemeden oluyor herşey, ben sadece izliyorum ve uygun aksiyonu belirliyorum. Sadece o anki aksiyonu, ileriki basamaklar hakkında planlarım yok. Reaksiyon göstermeden, aksiyonlarla süslüyorum hayatımı. Artık aksiyon dönemi, reaksiyon değil. Niye oldu bunlar bilmiyorum, alışık olmadığım bir havayı soluyor gibiyim. Sanki hiç tanımadığım bir şehirde, ülkede trenden yeni inmiş yolcunun şaşkınlığı ve heyecanı var üzerimde. Korkmuyorum, sadece izliyorum. Olaylara, insanlara isim takmıyorum. Dinlediğim şarkılar bile değişti. Değişmeyen tek şey bütün bunları sizlerle paylaşma isteğim.

16 yorum:

lale kunt dedi ki...

mutluysan sorun yok canım, ne de olsa en önemlisi bu...

guguk kuşu dedi ki...

@mutlumuyum değilmiyim bilmiyorum. bildiğim şuki ben bişey yapmıyorum oluyor. Huzurlu görünüyor bu yeni şehir.:)

Evren dedi ki...

huzur önemli... eninde sonunda mutluluk getirir :) dilerim getirir...

sufi dedi ki...

Guguk kuşum;
Yazılarından bile anlaşılıyor dinginlik denizinde kendini bir zerre gibi hissedişin.Seyir aleminin mutluluğu taa gönlünün ve kelimelerinin en derinine işlemiş bence.Seni seviyorum kuşum.Evren bundan böyle dilerim sen istemeden sana sunar tüm sana lazım olanları.Tontini

beenmaya dedi ki...

yine
yeni
yeniden
hayat gibi...
kaldığı yerden
ama biraz daha farklı
biraz daha ani...

Unknown dedi ki...

su akıp yolunu buluyor bazen...
ve suyun bulduğu yol beğenine sunulduğunda hoşuna giderse, çağla, gürle ki, yolu beğenmenin verdiği hazzı, layığıyla yaşa sevgili guguk kuşu...

guguk kuşu dedi ki...

@evrencim, galiba şu sıra tek ihtiyacım huzur.
@sufim, tontinim, ben de seni seviyorum.
@mayam, değişiklikleri hep sevdim. meyve ağaçlarını sevdiğim gibi. kışın kupkuru olurlar bir daha hiç açmayacamışcasına. baharla tomurcuklanır çiçeklenir ve meyveye dönerler. sonbaharda kırmızı, sarı olur yapraklar, yarısı yerde yarısı dalda. işte onun gibi. dönüşümü seviyorum ve de seni.
@semecim, su hızla akıyor bu aralar, yetişemiyorum hızına, koşmuyorum artık, kenarına oturdum, elime bide küçük bi dal aldım bi yandan toprğı deşeleyip, bi yandan akan suyu izliyorum, bazen elimi suya daldırıyorum falan.

K®HAN dedi ki...

yeni...
hep hesap makinesi olarak kullandığın bilgisayarının yeni özelliklerini keşfetmek gibi
yeni...
sen aynı sen
şehir eski,
ama maceran
yeni...

yeniliğe en çok kişinin en yakınları hoşgörüsüzdür nedense.
ve yeninin dostlara ihtiyacı vardır.

e bizde buradayız.
ihtiyaç halinde camıkırınız :)

guguk kuşu dedi ki...

@Korhancım, ne çok hoşuma gitti yazdıkların bi bilsen. varolanı keşfetmek! bizlerse yeni bişeyi bulduğumuzu sanırken.......buda yeni bir bakış açısı gerektiriyor.
haklısın seni bildikleri gibi kabullenmek istiyorlar sevgili yakınlar:)
iyiki de burdasın, bakış açın beni çok rahatlatıyor.

Uma dedi ki...

Beklemedigimiz anda yedigimiz tokatla dusuveririz Tanri'nin kucagina. Aslinda hep ordayizdir ama ruyaya dalmisizdir, ruyaya daldigimizi unutarak. Sonra bir bakariz ruyaymis, ohh be deriz neyseki gercek degilmis ruyaymis. Iste o uyandigimiz yerde istemeye gerek olmaz, ihtiyaclar zaten sunulur onumuze, sikayete gerek olmaz, cunku biliriz olmasi gerekendir, kimse baskasi degildir, herkes uygun rolde. Huzur icimizde, disimizda her yerdedir. Her daim uyanik olmamiz dilegiyle :)

guguk kuşu dedi ki...

@Umacım, duana yürekten amin diyorum.

Zeugma dedi ki...

Bazen ne kadar planlasan da istediğin gibi gitmiyor yaşam..
İnsan kendisini bile tanıyamıyor,kararsızlıklar ya da çaresizliklerle boğuşabiliyor.
En iyisi akışına bırakmak oluyor çoğu zaman.
Daha huzurlu ve mutlu olabilmek adına..
Sevgiler..

guguk kuşu dedi ki...

@zeugmacım, değiştirebileceğimiz ve değiştiremiyeceğimiz şeylerin ayrımını yapmak çok önemli. bir de değiştirirken sarf edeceğimiz eforun miktarı önemli. Bazen astraı yüzünden daha pahalıya gelebiliyor.

selin dedi ki...

Hayatın şöyle bi,r kenarda dursun belki kullanırım diye anlık harddiski yok..!
Saklayamıtyoruz bazı şeyleri , kayıveriyor avuçlarımızdan..
Bazılarına değer bile vermiiyoruz, unutuyoruz.!

Ama unutmadıklaımızda var daha doğrusu unutmaya cesaret edemediklerimiz....


Yazın cok güzel.. Tebrik ederim Guguk Kuşu :))

guguk kuşu dedi ki...

@evet haklısın melankolia, hayat herşeyi ile birlikte acısı ve sevinciyle bir bütün, onu bu şekliyle kabullenmekten başka bir çaremiz yok:)
Tam bir öğrenme süreci, tek ümidim aynı hataları tekrar tekrar yapmamak. elbette yeni hatalar yapabilirim ama aynı çukura göz göre göre düşmek istemiyorum. geldiğin için teşekkür ederim. her zaman beklerim. ben burdayım.

selin dedi ki...

ne demek guguk kuşu her zaman :D