13 Kasım 2009 Cuma

YENİ KİTABIMDAN

"Özgürlük, sonrası sonra düşünülmek üzere yaşanır".

"Batılı dünyasında yaşam, sahip olunan şey. Mülkiyet, kaybetme kaygılarını da beraberinde getirdiğinden, yaşamı böyle algılamak, ölüm korkularının yaşanmasını kaçınılmaz kılıyor".


Engin Geçtan, Kimbilir, Metis Yayınları.

2 yorum:

sufi dedi ki...

Kapıda son model arabam olsaydı kaygılarımdan geceleri uykularım kaçabilirdi.Altınlarım bonolarım hisse senetlerim kasa dolusu paralarım en derin uykularımın vazgeçilmez huzurunu yaşatamazdı bana.Sevinçliyim; Maddenin esiri olup da özgürlüklerimden vazgeçmem söz konusu olmadığına.Sevgilerimle.
Kuşum bebeğimizden haber ver arasıra...

guguk kuşu dedi ki...

Hayat bir eşzamanlılıklar oyunu. Evet daha zengin olabiliriz ama acaba bu tablonun diğer getirileri ne olacak? Bilinmez. Elimde olanı en etkin ve ve doğru şekilde kullanmanın ötesinde hayaller kurmak sırtıma ağır bir yükü yüklenmek olurdu herhalde Sufim. Bu akademisyenlik bile bana bazen öyle geliyor. Çocuklarıma, eşime ve evime ve tabiki bi de kendime daha çok zaman ayırmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak istiyorum amaaa nerdeeee:(
Kafamda doçentlik kaygılarım, sınav telaşım vs vs.....
Hayat çok zorlaştı herkes için. Çocukların koşuşturmacasını izlemek bile beni inanılmaz yoruyor ve telaşlandırıyor, bu gidiş nereye. Çok büyük bir beklentimiz yok ama bir meslekleri olsun istiyorum ve artık ekmek aslanın midesinde sufim. İstiyorumki onların hayatını dha kolay kılayım, eve gelince en sevdikleri yemekleri yapayım, derslerinde yardım edeyim elimden geldiğince ama buaralar kendime bile faydam yok
Hay allah nerden geldim ben buralara, özlemişim sna dertlenmeyi galiba:)
Geçecek biliyorum Sufim, bu dönemi akıllıca atlatmalıyım, ruhumu inceltmeli, meyveler toplamalıyım.
2009 benim için zor bir yıl oldu. Eşimin kalp krizi, doçentlik sınavı stresi, 13 yıl sonra gelen hamilelik.......haaa bi de domuz gribi korkusu....İnşallah bu sıkıntılar güzelliklerin, huzurun, içsel bütünlüğümün sancılarıdır.
bebişe gelice 5 aylık olduk Sufim. Bulantılar bitti. Aşırı yorgunluk hallerim ve 2 gündür peydah olan anormal kırgınlık, halsizlk ve öksürük haricinde iyiyiz bakalım. Karnımda ayak seslerini hissetmeye başladım buaralar. Anlaşıldı bir sonraki yazım dostlarımı bebekle ilgili haberlendirecek şekilde olmalı. Özlemişim seni sufim:) ne komik dimi, birbirimizi hiç görmesek de özlem duyabiliyoruz:)