17 Mart 2010 Çarşamba

SON ZAMAN İTİRAFLARI

Bugün aynada kendime daha doğrusu kocaman karnıma baktım; şaşkınlık içinde. Yooo öyle ayy vücudum ne hale geldi muhabbeti yapacak değilim. Şaşkınlık, korku, anlayamamazlıkla baktım. Bir karnıma bir yüzüme baktım. Bu ben miydim? İşin kötüsü bunun cevabını bilmediğim gibi benin kim olduğunu da bilmiyordum ki artık:D şunun şurasında aylar önce aklıma "yaa şimdi hamile olurmuşum, ne komik olur bu yaşta, o koca karınla gezmek" düşüncesi geldiğinde gülmüştüm:D Buraya kadarı işin şaşkınlık ve anlayamamazlık kısmı. Gelelim korkuya. Ara ara patlak veren, tanımlayamadığım bir korku bu. Adını koyamadım. Belki de karnımın içindeki belirsizlikle ilgili olduğundandır tanımlayamayışım. Korkuyorum, içerde ne var, yeni birinin hayatıma katılmasından, belki de böyle doğumdan sonrada böyle perişan vaziyette kalmaktan.........ama en çok ürperten "hayatıma, hayatımıza yeni birşeyin katılması" Herhalde belli bir yaştan sonra insan yenilikleri heyecandan ziyade korku ile karşılıyor. Bu ben ona nasıl bakarım, düzenimmi bozulacak korkusu değil. Adını koyamadığım bir ürpertiden ibaret. Belki de sadece ve basitçe hamilelik depresyonudur:D. Belki de "birdaha hiçbirşey eskisi gibi olmayacak" korkusudur.
Aylardır yaşadıklarımı, yaşadıklarımızı düşündüm. Çektiklerimi, fiziksel ve ruhsal acılarımı......Delilik bu dedim içimden yoksa cesaret mi demeliyim? Belkide delilikle cesaret arasındaki sınır çok ince, belki de deli olmadan cesaret edilemiyor....En temel fiziksel ihtiyaçlarımı bile karşılayamamak: uyuyamamak, ayakta duramamak, rahat bir oturma pozisyonu bulamamak, rahat yemek yiyememek, su içememek, karnınızın infilak edeceğini düşünecek kadar gerilmek, vs vs......ve dolayısıyla etrafıma verdiğim sıkıntı ve üzüntü......Niye dedim, niye oldu bütün bunlar, gelecek olan bebeğe olan sevgimde herhangi bir eksiklik olmaksızın. Sabrı mı öğrenmeliydim? Eğer öyleyse umarım Tanrım, lütfen öğrenmişimdir. Birkez daha böylesi bir ruhsal ve fiziksel sınava tabi tutulmak istemiyorum.
Tüm bunları düşünürken karnımın içinden sıkı bir tekme yediğimde; artık bütün bunları düşünmenin çok anlamsız ve geç olduğunu anladım.

16 yorum:

Belgin dedi ki...

Sen o tekmeyi hak etmissin ama, bunlari düsünmek icin gercekten biraz gec kaldin:)) Bu korkulari her hamile kadin yasiyor kuzum, bebegini kucagina alinca hepsi ucar gider:)) Öptüm bitanem:)

Ece dedi ki...

SELAM GUGUKKUM:)
OYLE GÜZEL ANLATMISIN KI :)
HEMEN HEMEN TÜM KADINLARIN EN AZINDAN BENIM HISSELERIME SANKI TERCUMAN OLMUSSUN ,GERCI BENIM KİSİ KISA SURDU AMA OLSUN,AZ KALDI 5 GUN SONRA KUCAGINDA:)SONRASINIDA ANLATIRSIN BENDE ONA GORE AYAGIMI DENK ALIRIM:)))
KAL SAGLICAKLA

öykü dedi ki...

Gunaydın Guguk Kusum
Bu yasadıgın tum hersey cok dogal emınım anne adayı olan tum kadınlar benzer seylerı yasıyor

Ama bı durum var kı btun bu endıselerı bı anda
sılıp goturecek
O da:)
O seker mınıgın dunyaya gelısı
Ingaaaaa!!
sesını duydugun an
bunların hcıbırısı kalmaycak
saglıkla kavusmanız dılegımle
sevgıler

Ful yaprakları dedi ki...

karnındakine söyle onu şimdiden çooook seviyoruz biz:)))

ruhumun pusulası dedi ki...

SELAMLAR ANNE VE KADIN DOST
yazdıkların ne insancıl ne kadıncıl duygular...
biliyor musun bebek dünyaya geldiğinde tanrı bizlere öyle bir içgüdü, tanımsız bir iç ses veriyor ki... Hiç korkma sen sadece onu dinle...
Sabır her daim yoldaşın olsun...
Tanıştığımıza memnun oldum...

sufi dedi ki...

O minik ayağıyla anneciğini uyaran "varlığım birgün seni mutluluklara garkedecek" diyen, doğumuna şurada 1 hafta kalan bebeğimize kocaman öpücükler gönderiyoruz şimdiden.Beklemek çoğaltıyor seni güzelim biz de bekliyoruz sen gibi.Sevgilerimle.

JoA dedi ki...

daha dün seni düşünüyordum, sesin soluğun çıkmıyor diye. afferin o bücüre, birazcık dürtsün seni de olmadık şeyler düşünme :))) çok güzel olacak, çok.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili belgin, biliyorum, aylardır yaşadıklarım artık beni yordu.

guguk kuşu dedi ki...

ececim, umarım bundan sonraki anlatacaklarım hep çok güzel olur.

guguk kuşu dedi ki...

öykücüm, onun gelişi umarım bana güç, neşe ve mutluluk getirir

guguk kuşu dedi ki...

fulcüm, hemen söyledim:D

guguk kuşu dedi ki...

sevgili ruhumun pusulası, ben de tanışmaktan çok mutluyum. dediğin gibi sabıra çook ihtiyacım var. sabır kasının bir organı gibi değil mi zaten, iyi dileklerin için teşekkür ederim

guguk kuşu dedi ki...

canım sufi bu bir yıldır tam anlamı ile yoğunlaştırılmış sabır dersi alıyorum:D

guguk kuşu dedi ki...

ah be joa, ne accığı, aylardır deldi karnımı:D

beenmaya dedi ki...

az kaldı hem de çok azzzzzzzzz :)))

guguk kuşu dedi ki...

sevgili maya, evet az kaldı, sanırım bu salı aramıza katılacak bir minik var:D