24 Haziran 2011 Cuma

NEDEN OLMASIN

" Bugüne kadar merak ettiğiniz bir kişi, nesne, olay, vs. için ilginç, çılgın veya sizden beklenmedik bir şey yaptınız mı ? Yaptıysanız açıklar mısınız ? "
Dedi Sevgili Vladimir. Neden olmasın, dedim.
Öyle çok meraklı biri değilim. Aslına bakarsanız, hiç birşeyi merak etmem. Belki de bu hayattaki tek merak ettiğim şey "Tanrı". Onu görmek, hissetmek, deneyimlemek nasıl birşey olacak? tek merakım bu.
Evet benden beklenmedik birşey yaptım. 2009 yılında Antalya Köprülü Kanyona gitmiştik. Ben genel olarak sakin, öyle attraction, action sevmeyen, köşesinde kitap okuyan bir insanım. Action, gerilim film bile izlemem. Siz düşünün artık tek sevdiğim televizyon programı Sünger Bob :D. Hadi köprülü kanyonda suya girelim dediler eşim ve kızlarım. İçimde kendimden beklemediğim bir cesaret yüklemesi hissettim. Normalde soğuk suya asla giremem. Ve suya girebilmemiz için epey çaba göstermemiz gerekecekti. Ben keçi gibi aşağı doğru tırmanmaya başladım. Baktım bizimkiler ilerleyemiyor ben cup atladım suya....İşte o anda tüm vücudumda bir "vup" hissi aldım. Bütün hücrelerim, damarlarım ve hatta genlerim ayağa kalkmıştı sanki. Sanki ben herşeyi yapabilirdim. Buz ötesi soğuktu su. Suyun içinden hala suya girememiş olan bizimkilere nanik falan yapıyordum. Asla sudan çıkmak istemiyordum. Tüm hücrelerimi hissediyordum. Sonra biraz yüzeyim derken akıntıya kapıldım, sürüklenmeye başladım. Eşim yan tarafa doğru yüz diye bana bağırıyordu ama farkında değildi suyun gücünü aşamıyordum. Ellerimle, tırnaklarımla kenara yaklaştıkça kayacıklara tutunmaya çalışıyordum ama nafile. Sonunda bir ağaç köküne tutunup durdum ve çıktım. Bütün hücrelerimi, kan dolaşımımı hissediyordum. Çelik gibiydi sanki vücudum. Ve bu his yaklaşık 1 saat kadar sürdü. O soğuk suya atlama anım, sürüklenişim...hepsi harika bir deneyimdi. hele benim gibi bir entellektüel tavuk için :D Bi de tırnaklarım kırılmıştı :D

4 yorum:

tutsak dedi ki...

aynı deneyimin benzerini bende Antalya Belekte yaşamıştım. Deniz kenarında bir restoranda müzik yapıyor ve orada kalıyordum. Ocak ayının 2 siydi sanırım. Sabah saat 6 gibi uyandım bir baktım deniz çarşaf gibi güneş yükselmeye başlamış harika bir hava içim kıpır kıpır etti doğru odama gidip mayomu giydim hiç tereddüt etmeden koşa koşa deniz daldım ve dalmamla geri çıkmam arasında sadece 5 sn falan bir zaman geçti sanırım doğru duşa gittim soğuk su bile ısıtmıştı beni .:)
Sevgi ile kal .

guguk kuşu dedi ki...

Sevgili Tutsak abim, hoşgeldin öncelikle. senin deneyiminin yanında benimki pek sünger bobca kaldı ama:D

Enis Diker dedi ki...

Geçmiş olsun. Ciddi bir tehlike atlatmışsınız bunu neşeyle hatırlamanız ne kadar güçlü olduğunuzu gösteriyor :)

Öbür konuya görünce kimine göre olmadık yerde tecrübe edilir bir şey, bazen bir yaşlının ya da bir çocuğun gözlerinde vayahut bir kedinin teşekkür namına başını sallayışında, belki bir hastahanede uzanan elde :)

Vladimir dedi ki...

İnsanın içinde ne oluyorsa birden bir şeyler çakıyor sanırım hiç beklenmedik bir işe kalkışıyor sonra. Aslında çok tehlikeli bir deneyim yaşamışsıni akıntı tehlikeli olabilirdi. Kökü yakalamakla iyi sonlanmış bu olay.

Paylaşım içn teşekkürler :)