12 Aralık 2011 Pazartesi

BLOG DÜNYASI

Az önce güzel bir yazı okudum. Zeka pırıltıları ile dolu. Alçakgönüllü ve bir o kadar samimi bir yazı. Hemen her zaman harika müziklerle süslenmiş olur yazıları. Entellektüelite inanılmaz bir şekilde günlük hayatla harmanlanır. Ve bunun gibi bir sürü okumaya doyamadığım blog var. Ve hatta hergün yenileri ile karşılaşıyorum. Blog dünyasında rastlayageldiğim bu harika insanlardan neden etrafımda hemen hiç yok. Yoksa burası bir illüzyon mu? Bizler gerçek dışı bir dünyamıyız? ya da zemin blog olduğunda böylesine pırıltılı, böylesine entellektüel iken gerçek hayatta tırnaklarımız çıkıyor, tüylerimiz uzuyor ve biz de diğer kurt adamlar gibi mi oluyoruz. Yoksa blog dünyası bir kandırmaca mı yoksa sığınmaca mı? Bu sorunun cevabı başkaları için ne olursa olsun burası benim için "sığınmaca"  
Tıpkı şu tatlı müzik gibi, hadi gelin keyfini beraberce çıkaralım. Taaa ki yarınki koşuşturmacaya kadar, biri bizi sinir edene, kalbimizi kırana kadar, ne dersiniz?

18 yorum:

endiseliperi dedi ki...

teşekkür ederim, sevgili guguk kuşu. gerçek hayatta da bu kadar iyi miyim, hiç bilemiyorum. bir tek arçil'le samimiyetimiz var çünkü gerçek hayatta. o da sağolsun harika buluyor beni;)yüzdeye vurursak bu durumda, evet yüzde yüz iyi oluyorum gerçek hayatta da;)

tekrar teşekkürler, sevgiler.

özii dedi ki...

ya da birileri bizi sinir etsede, kalbimizi kırsa da , biz onlara aldırmadan gülümseyene kadar :)
Bak görsün o zaman nasıl sinir olunuyormuş :))
yorgunluğumun üzerine bu dinlendirici geldi harikaydı ...

guguk kuşu dedi ki...

sevgili endişeli peri, yazıda ismini özellikle direkt belirtmedim bakalım, gelecekmisin, görecekmisin diye görünce şaşır diye. işte cevabında da aynı pırıltı ...o zaman yanılmıyorum bu tesadüf olamaz...sen gerçeksin işte ve diğerleri

Firarî Yolcu dedi ki...

Burada o kadar çok ve farklı dünyaya rastladım ki, gerçekten bazen gerçek değilmiş hissine kapılıyorum. Belki de dünyaya açılan pencerelerimiz arttıkça gerçeklik azalıyor. Ama gerçek. Her insanın sığındığı bir uğraş, bir hobisi var. Buradakilerin de en güzel şey yazmak. Ve paylaşmak..

Kahvemi içtim, teşekkür ederim. Ziyade olsun. ;)

guguk kuşu dedi ki...

sanki herkes uyuduktan sonra kaçıp sığındığım ve aslında kapısını bile kimsenin bilmediği bir çatı katı gibi burası benim için öziicim

guguk kuşu dedi ki...

sevgili firari yolcu demekki yolun bu seferde buraya düştü. ben de pencerelerim olarak görüyorum blogları. binbir pencere, deniz manzaralı, dağ manzaralı, ağaç manzaralı, bozkır manzaralı....kahvene güzel eşlik edebildiysem ne mutlu. umarım diğer firarlarından birinde yine yolun düşer. o zaman kahve de benden:D

parka dedi ki...

:) blog dünyası, sığınmaca, gerçeklik, daha bir sürü gelgit ve sonrası bir başına yakamoz.

bu ülkede ve benzrlerinde düşlere kelepçe vurursan, düşüncelerin örgütlenmesinden korkarsan, pembe rüyaları siyasallaştırıp, kodese tıkarsan, Mehmet emminin 68 yaşındaki emektarı Fadime nineyede boş bir kağıt ver, kıymıklı ellerinede kara bir kalem tutuştur, emin ol sana dünyaları yazmak isterdi. Peki ya dünya gerçek değilse.

Ve herşey biraz sahte,
Ve herşey biraz bize gibi yaşıyor ve yazıyoruz galiba.

Firarî Yolcu dedi ki...

Sayfanız firarımda uğradığım yerlerden biri, siz fark etmeseniz de okuyorum hep. Ancak bugün kısmet oldu fikrimi beyan etmek.
Ayağım fazla alışırsa eğer kahve-çay zararlı çıkarsınız, hiç karışmam. Bilesiniz. ;)

Unknown dedi ki...

belki herkes olmak istediğini oluyordur kuşum. bi çeşit 'role playing'. bak mesela ben de bu tırnak içleriyle enfes şahaniyette ingilizcem olduğunu falan gösteriyorum negzel dimi:) gittim bu arada endişeliperibacımızı ziyarete:)

Vladimir dedi ki...

Gerçekten de hayatımızda, yakınızmda neden yok böyle insanlar? Daha önce hiç düşünmemiştim.

guguk kuşu dedi ki...

dur durrr kara kalem, "peki ya dünya gerçek değilse" dersen eğer, orda bir dur hele, hepimizin yapışıp kaldığı savaşlarını yıkarsın kalakalırız ortada öyle şebelek gibi:D ben blog dünyasının bile yalan olduğuna daha hazır değilken:D
aslında bir yanımda diyorki arkadaşım, inşallah hepsi bir oyundur.D ne dersin? günün güzel olsun.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili firari, kahvenin çayın zararını düşünmeyiz burda, gönül muhabbet ister kahveler, çaylar aksın gitsin:D

guguk kuşu dedi ki...

canım kediş, işte benim de korktuğum bu:D ama nedense biraz ukalalık da olacak ama bunu yapanları rahatlıkla hissedebildiğimi düşünüyorum.

guguk kuşu dedi ki...

evet vladimir, etrafımda böyle zeka pırıltıları saçan, entellektüel, kitap okuyan, müzik arşivi geniş ama bir o kadar alçakgönüllü en önemlisi de samimi insanlar yok? gel senle buna bi kafa yoralım ne dersin? yoksa biz losttaki gibi lost olmuş ama oraya buraya dağılmış bir grupmuyuz ha?

Farklı Düşünce dedi ki...

Etrafında böyle insanların olmaması seni bilgeç rolüne sokuyor.bloglarda ki konuları günlük hayatta kimse konuşmuyor.Konu açılınca da onları bilgilendiriyorsun.Ama nadir oluyor.İnsanların böyle şeylerle ilgilenmediklerini görünce gözünde salak oluyorlar.

guguk kuşu dedi ki...

zaten bu konuları etrafımda paylaşamadığım için burdayım ben de. bazen bu konuları kouşunca tam tersine sen salak oluyorsun:D ya da ıyyy kendini beğenmiş diyorlar.

denizim dedi ki...

Ben blog sahibi değilim ama iyi bir okurum sessiz sedasız okurum okurken kah gülümser kah ağlarım ve derim ki neden buradaki insanlar bu blog sahipleri yakınmda yok onlarla sohbet edemiyorum işte sizin bu yazınızı okuyunca dayanamadım bende böyle düşünüyorum demek için bir yıl önceki yazdığınız bu yazıya cevap verdim sevgi ile kalın...

guguk kuşu dedi ki...

denizim, bazen burda keller körler birbirini ağarlar durumundamıyız acaba blog dünyası içinde diye düşünüyorum:) sonra diyorum ki varsay guguk öyle olsun, mutlumusun blog dünyan içinde: EVET. o zaman keyfine bak:)