12 Mayıs 2012 Cumartesi

AĞLAMIYORUM DESEM

Ahhhh, can Sufim. Ağlamıyorum desem billahi yalan olur, tıpkı senin gibi içim cızz ediyor. Listede yeni yazılmış bir Sufi Saja yazısı ... görünce nasılda heyecanlandım, nasılda komik bir ümit sardı yüreğimi......yazmış dedim, belki dedim, kimbilir dedim...tıpkı sen gittikten sonra telefonunu çaldırmam gibi. Aklı mı kabullenmez yürektekini, yürek mi direnir aklın bildiğine.....AŞK böyle birşey Sufi Annem. Ne akıl kalır ne yürek, AŞKLA BAKAR AŞKLA görürsün. Canım Sufi Annem yarın anneler günü ve sen her zaman olduğu gibi benden önce davranıp verdin bana hediyeni. Hep merak ettim, bir anne yavrusuna nasıl sarılır, diğer sarılmalardan bir farkı var mıdır diye. Şimdi bunu düşündüğümde beni kucaklayışını düşünüyorum: sımsıcak.......Sen toprağa karıştığından beri yağmurlar yağıyor, her damlayan damlada üstüme seni yad ediyorum. Her esen rüzgar yanağımı okşuyor Sufi Annem diye diye....Fatma Pınarım, İremim, Sinemim ve seni anlattığım herkes seviyor seni, dualar yolluyor sana ve sen kocaman oluyorsun, herşey oluyorsun. 
Ağlamıyorum desem billahi yalan olur Sufim. Sufimden daha çok öğreneceğim şeyler vardı diyorum. Şimdi arasam telefonunu canımmm, kızım diye açsa diyorum, bana öğütler verse diyorum..ağlıyorum. Kimseyi anne diye sevme diyorum kendime sonra. Sen anne diye seversen ötelere kavuşuyor ve sen burda kalakalıyorsun. Çünkü Rabbin sana sesleniyor, anneni, babanı, dedeni, anne bildiğin babaanneni alıveriyor yanına..ve diyor ki: CANIMMMMM BAK GÖR ARTIK BURDAYIM. Sufim gidişin benim dersim. 
Ağlamıyorum dersem billahi yalan olur Sufim. Ama her akan damlada sen varsın diye avunuyorum. Emanetlerine yapışıyorum. Ellerimden tut Sufim, bana kucaklamayı öğret, kucakladığında kasılmamayı....Bana sevmeyi öğret. Oralardan seslen bana yumuşacık sesinle. Ben burdan sesleniyorum: SENİ SEVİYORUM SUFİ ANNEM, ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN.
İşte Sufimin bir anneler günü yazıma bıraktığı yorum, siz anlayın artık, ağlamıyorum desem yalan olur:(
Guguk kuşum;
Bir haftadır Kaş'tayım ve sana Belgine moon light esinin yazılarına bir türlü yorum birakamadım.Uzun uzun yazdım yazılarımı ulaştıramadım, profil seçimini kabul ettiremedim .Şu anda bir çözüm buldum çok şükür ve sana kelimelerimi ulaştırabilmem mutluluğum oldu.
"Annene methiye "yazının üstüne yazdığım ilk satırlar göz yaşı doluydu.İnce bir sızı gibi içime girdi hüzünlerin ve bağdaş kurup oturdu orada biryerlerde başköşelere.Seni neden ilk günlerden çok sevdiğimi şimdi daha çok iyi anladım.Bu yazının üstüne ben tek kelime yazamam deyip blogları mı, bu yaşanılanları mı bilmem protesto ettim."Beni ANNE olarak kabul edebilirmisin?" diye sormak istedim ama seni karnımda taşımamış, ilk feryadını duymamış, gözyaşını silmemiş, saçlarını örmemiştim.Benim güzel kızım sana güveniyorum deyip sırtını, saçını okşamamış ayağıma koyup sallamamıştım yıldızları,ağaçların isimlerini, hayvanların nasıl bağırdığını, şarkı sözlerini ezberletmemiştim sana,"sen kızıma uykular ver allah" diye ninniler söylememiştim ama bunları yapamamış olmam bundan sonra seni bir annenin yüreği ve şefkatiyle sarmayacağım demek değildi.Hıı ne dersin güzel kızım annen olabilirmiyim senin? sevgilerimle.Tontini.

12 yorum:

Vladimir dedi ki...

Yazısını görünce bir tuhaf oldum. Sayfayı açınca hemen okuyamadım. Sonra senin bu yazın. Hava öyle kapanık ki, belki güneş açar mı? yağmur yağmasın, yağmura dayanacak günde değilim bugün :(

Ebru dedi ki...

:(((( Canım kuşum
ne denir ki.
Yutkunamıyor insan.

guguk kuşu dedi ki...

vladimir, yazıyı görünce şuursuzca sevindim, ümitlendim...evet aslında şuursuz değildi...onun yazısıydı yine ve o kaybolmuş değildi ama özlememek ne mümkün, ağlamamak ne mmkün. bırak yağmur yağsın üstüme her düşen damlada sufim, annem, babam, dedem, canım babaannem var...bugün bir menekşe alacağım kendime. adını sufi koyacağım, kerime adlı çiçeğimin yanına koyacağım, sulayacağım seveceğim, konuşacağım....iyi ol sevgili vladimir ben bunları yazarken ağlasam da içim huzur dolu, üzüntü değil benimki, karamsarlıksa hiç değil, sevgilerimi yolluyorum sufimin izmirine:D
kuzum, vladimire dediğim gibi karamsarlık değil yüreğimdeki özlem sadece onu e zaman ansam huzur doluyor evime, yüreğime, sen de iyi ol tamam mı?anneler günün kutlu olsun kuzummmm

tutsak dedi ki...

Seninde anneler günün kutlu olsun kardeşim. Çocuklarınla, eşinle huzurlu mutlu güzel bir ömür diliyorum sana.
O bize bu cehennem dünyada bile bir cennet yaratılabileceğini öğretti. Hepimize yazdıklarıyla olduğu kadar yaşadıklarıyla da bunun olabileceğini gösterdi. Tüm sevenlerinin de onun son senelerinde yaşadığı mutlu huzurlu hayatı yaşaybilmelerini diliyorum ve bunu yaptığımız sürece o hep yanımızda olacak.
Evet dediğin gibi ''ağlamıyorum ''desem yalan olur

guguk kuşu dedi ki...

evet cenneti de cehennemi de yaratmak elimizde abicim. sufim bize bunu kanıtladı. ve evet kesinlikle onun gibi yaşayabildiğimiz ve sevebildiğimiz sürece yanımızda olacak. ve sen benim hep abim olacaksın.

öykü dedi ki...

Aglama Guguk kusum

sana kocaman sarılıyorum

Onun huzurda olduguna ınanıyorum


sen de ne olur uzulme

Uma dedi ki...

ne guzel olmus O'nu duymussun suretlerin otesinde :)

Ebru dedi ki...

Senin de kuşum hem de canı gönülden kutlarım ve seni anne yapan güzellerini öperim.

guguk kuşu dedi ki...

seni düşünmüştüm öyküm bugün, sen de üzülme, yarın anneler günü istersen beni ara, istersen ben seni:)
canım hüma kuşu, seni seviyorum.
kuzum, ben de idayı ve seni öpüyorum

öykü dedi ki...

saat 01 uyumuyorum

uyuyamıyorum

ıcımde kocaman bı ıssızlık duygusu

guguk kuşu dedi ki...

tatlı öyküm, o ıssızlık duygusu hiçbirşeyle dolmaz, dolmayacak, hatta anne ve baban geri gelip saninle olsa bile. sen Onun sevdiği kulusun gönlünde sadece O olmak istiyor. canım kardeşim. seni anlayabiliyorum. dualarım seninle. ben tek çocuğum annem babam olmadığı gibi kardeşim de yok. onur duyarım ablan olmktan.

Adsız dedi ki...

Gugukkuşum duygu yüklü bu yazın ve güzel yorumlardan sonra ne yazacağımı bilemiyorum.Anneler günün kutlu olsun.İyi ki varsınız..