14 Mayıs 2012 Pazartesi

Canım babaannem, Allah rahmet eylesin, kızım dünya dua ile dönüyor derdi. Bazen de bu dünya erenlerin yüzüsuyu hürmetine dönüyor derdi. Sanki babaannemin cümleleri yüreğime nakşedilmiş bir kanaviçe gibi. Ancak şimdilerde dediklerini daha bir iyi anlayabiliyorum. Ve onun ne mübarek bir insan olduğunu da....yattıkları yerler nur olsun.
Dün Fatma Pınarla beraber anneler gününde Şems-i Tebrizi Hazretlerini ziyarete gittik. Tam da namaz vaktiydi. Türbe caminin içinde olduğu için erkeklerin namazdan çıkmasını bekledik. Çok güzel bir bahçesi var türbenin, inanılmaz huzurlu, bahçesinden topladığı sebzeleri satmaya gelenler, banklarda dinlenen yaşlılar, türbelerin hemencik kenarında misket oynayan çocuklar. Fatma Pınar en çok kuşları yakalamayı sevdi, koştu durdu peşlerinden. Yakalamak bahane mesele koşuşturma sevinci. Namazdan çıkan bir dede ona şeker verdi.
Şems Hazretlerinin türbesi Mevlana Hazretlerininki ile kıyaslanmayacak kadar mütevazi. Bu şaşırtıcı gibi gelse de ben kendisinin yüreğinde zaten bunu dilemiş olduğunu düşünüyorum. Ama bana öyle heybetli göründü ki.....edeple titredim karşısında....Öyle şanslıyım ki bir grup gezmeye gelmişlerdi başlarında rehberleri ile ve namaz sonrası dua vardı. Fatma Pınarla biz de katıldık bu güzel dua rayihasına. Yavrum uslu durdu o anda bacağıma yaslandı, gürültü etmedi. Sonra kalabalık dağılınca edeple yanaştım Hazretlerin yanına,Fatma Pınar, korkunç dedi. Ben anladım ama onu, o da ürperdi Şemsin heybetinden. Hayır dedim çok güzel bak...... Dilim tutuldu sanki.
Senin yüzüsuyu hürmetin için geldim Canım Şems Hazretleri. Benim Rabbimin önünde yalvarmaya yüzüm yok, küçücük suçlu bir çocuğun babasından ürkerek annesinin arkasına sığındığı gibi sığındım Sana ve Mevlana Hazretlerine. Bana KUL olmayı öğretin, Rabbimin izni ile. Senin mütevazi türbeni, bahçesini hep çok sevdim. Seni sevdim. 
Sevgili blog dostlarım nasıl da hepinizin dualarına ihtiyacım var. Kimin duası kabul olur belli olmaz. Ama şu sıralar dualarla döönecek sanki dünyam. Korkmayın ne bir derdim var, ne bir tasam. Duaya susadım sadece.

13 yorum:

Vladimir dedi ki...

Dualarımız seninle, sen gönlünü ferah tut.

guguk kuşu dedi ki...

teşekkür ederim vladimir. iyi ki varsınız.

Adsız dedi ki...

Gönlüne ferahlık, ruhuna dinginlik diliyorum. Bizlere vaat edilmemiş olan gelecek için yaşayıp dururken tek yardımcımız dualar ve ettiğimiz şükürler. Arınmaya çalışarak ettiğimiz tüm dualar inanıyorum ki bulacaktır ihtiyacı olanlarımız gibi seni de. Sevgiyle...

guguk kuşu dedi ki...

sevgili özgür, teşekkür ederim. ferahlık ve dinginlik nasıl da ihtiyacım olan şeyler.

tutsak dedi ki...

Hayatnda neyin eksikliğini hissediyorsan Esma-ül Hüsna dan o anlama geleni zorlamadan tekrarlaya bildiğin kadar tekrarla. ama şu kadar sayı okuyacaksın bu kadar yazılanlara aldırış etme. içinden geldiği kadar yapman yeterli.
Bu arada dualarım seninle Canım kardeşim....

guguk kuşu dedi ki...

abi duası kabul olur:) dediğini yapacağım. allahın desteğine çok ihtiyacım var benim çabamla zorlanıyorum, yetişemiyorum onun desteğine ihtiyacım var, biri bin etmesine, karşımdakilere merhamet vermesine..

tutsak dedi ki...

Canım kardeşim o senin içinde mevcut sen yapmak istediklerini kendin yapmaya çalıştığın sürece o sana bırakır ama ona havale edersen ben yapıcam demezsen senin yerine o zaten yapacaktır. BEN i devreden çıkartırsan sadece o kalır. Ona da zor diye birşey yokki.
O rahman ve rahimken karşında ondan başkası yokken nasıl merhametsiz olabilir ki?

guguk kuşu dedi ki...

Canım abicim, Allah senden razı olsun, ne güzel tarif etmişsin ihtiyacım (ız) olan şeyi:)
bu sözü defterime yazmalıyım, ihtiyacım olduğunda çıkarıp çantamdan okumalıyım. anladım ki gerçekten ihtiyacının farkına varırsan, kul olarak haddini bilebilirsen cevaplar önüne dökülüyor. abicim, sevgili abicim, sufimizi ötelere uğurladık...bizi ordan izliyor ve eminim çok mutlu. nasılda seninle aynı şeyi düşünmüşüz ben de bu sabah rahman ve rahim sıfatlarını tesbih etmiştim. abicim, dualarınızı bekliyorum ve yardımlarınızı. sizi çok seviyorum. Dualarım sizinle. Beni hiç bırakmayın.

cem dedi ki...

Allah keder vermesin, dualarını da kabul etsin inşallah.

hz. şems ve hz. mevlana' nın kendi seçimleri değildi türbeleri. bence mevlana' da böle mütevazi olsun isterdi türbesi. aynı bakıyorlardı dünyaya bence ve bu yüzden birbirlerine bu kadar bağlıydılar.

guguk kuşu dedi ki...

amin.
bence de öyle isterdi. konya halkı biraz farklı bir yapıya sahip. sanırım bu o zamanlarda böyleydi:)

pınarpare dedi ki...

huzur,hayır ve bereket eksik olmasın ne gönlünden ne de hanenden...Rabbim her daim senin için hayırlı olanı nasip etsin...dua ile...

Uma dedi ki...

ne sansli oldugunu simdi goremiyorsun :) herseyin oyun, geri cekil bak. O kadar merhametsiz, o kadar zorluk seni koseye sikistirmasa, bu kadar dua, Allah, Sems, Mevlana olur mu hayatinda :) Mevkiler, kiyafetler, yeni moda ne var onlar pesinde dolanir durursun. Sukur sukur bin kere sukur. Dusmanlarin simdi dusman gibi gorunen gercek dostlarin, kalbinde buyuk bir yer ac onlara :)

guguk kuşu dedi ki...

canım hüma kuşu, yazıyı yazdıktan sonra sana verdiğim bir sözü unuttuğumu hatırladım. yanımda seni götürmeyi unuttum derken, hadi ordan nerden biliyorsun belki o da ordaydı dedim, güldüm:)
yüreğimi ne güzel anlıyorsun ve iyi ki varsın ve şükürler olsun.
canım pınarpare, dua eden yürekleriniz hep huzurla dolsun.