7 Ağustos 2012 Salı

GÜLÜMSEYİŞ

"Günümüzde yaşamak ve yaşamaktan zevk almak isteyen birinin senin gibi, benim gibi bir insan olmaması gerekiyor. Zırıltı yerine gerçek müzik, eğlence yerine kıvanç, para yerine ruh, gelişigüzel etkinlikler yerine gerçek iş, oyun yerine gerçek tutku arayan birine bu sevimli dünya yurt olamaz."

- Hermann Hesse

Böyle cümleleri okuduğumda da inanılmaz mutlu oluyorum ve hayattan zevk aldığımı hissediyorum:) ve iyiki diyorum iyi ki bu evrendeyim. İçim gülümsüyor ya da ne bileyim başlı başına bir gülümseyiş oluyorum hepten.

Indian Summer by André Gagnon on Grooveshark
 

Sonra bu melodiyi duyuyorum, Tanrımmm ne kadar şanslıyım, ne kadar, ne kadar.......diyorum içim şükranla doluyor ve Tanrıyı kucaklamak istiyorum, varsa ellerinden tutmak, önünde eğilmek, başımı dizlerine dayamak istiyorum, beni sevgiyle okşadığını hayal ediyorum...ve öylece kalakaldığımı, ebediyen...gözyaşlarım sel oluyor ama huzurdan.....
İyiki tanrım, iyi ki:) 

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Böyle şeyler okuduğumda içim şükür duygusuyla dolup taşarken, hala böyle hisseden insanların varlığını bilmek yalnızlık hissimi de azaltıyor.Gerçi artık herkes birer ermiş gibi konuşuyorken diğer yandan bir ahmak gibi davranıyor olduğu için bu inancımda azalmaya başladı. Off Guguk Kuşu bilemiyorum? Hadi kaçtım ben.

guguk kuşu dedi ki...

BOŞVER, İNAN HİÇ KONUŞMAYIP ERMİŞ GİBİ YAŞAYAN İNSANLAR DA VAR, ÜMİTVAR OLMAK LAZIM. BİR SÖZ OKUMUŞTUM: EĞER SEN YEŞİL BİR DAL BIRAKIRSAN MUTLAKA ORAYA GELİP BİR KUŞ KONAR.....
BAK O KUŞ BENİM İŞTE:)

Feride Nizamettin dedi ki...

çok güzelmiş

guguk kuşu dedi ki...

sevgili peluze, hermann hesse harika..

Feride Nizamettin dedi ki...

herman hesse candır.

Feride Nizamettin dedi ki...

hesse candır:)

guguk kuşu dedi ki...

ortak yanlarımız birbir çıkıyor: kediler (özellikle notiks), hesse ve kimbilir daha neler neler...sizleri, sizler gibi insanları tanımaktan çok mutluyun.

Ebru dedi ki...

Herman Hesse zaten can da sen de öylesin. Ben seni okurken de yaşamdan zevk alıyorum.

guguk kuşu dedi ki...

insanları pozitif yönde motive ettiğimi söylediler bugün:)

Adsız dedi ki...

ohhh ne güzel ağırlanmak, ne güzel ağırlamak. sefamız olsun, maşallah.

guguk kuşu dedi ki...

herzaman beklerim, senin gibi misafirlerim olduğu için çok mutlıyum.