28 Eylül 2012 Cuma

Days I Had With You by Kings of Convenience on Grooveshark


Bize acı tecrübeler olarak görünen şeyler genelde kılık değiştirmiş lütuflardır.

Aklın olduğu gibi yüreğin de kendi bilgeliği vardır.

Sonunda bütün kadınlar anneleri gibi olurlar. Bu, onların dramıdır. Erkeklerde böyle olmaz. Bu da onlarınki.


 Oscar Wilde

Cayman Islands by Kings of Convenience on Grooveshark


Işığınızı oluşturmak için karanlığın içine girmelisiniz.

 Debby Ford 

I Don't Know What I Can Save You From by Kings of Convenience on Grooveshark


Susmak güzel. Sustuğunuzda evrenin akışını izlemek güzel. Size sunulanları, sunulmayanları izlemek güzel. Allahımın beni benden nasıl da koruduğunu izlemek çok güzel. Olanlar ola dursun bakalım. Evren konuşsun. Ben dinleyeyim. Dinlemek çok güzel.


Parallel Lines by Kings of Convenience on Grooveshark
 
I Sing I Swim by Seabear on Grooveshark

13 yorum:

cem dedi ki...

susmak bazen gerçkten güzel, içinde kopan fırtınaları dindiriyor ve hayatında..

guguk kuşu dedi ki...

evet evet! tam da dediğin gibi içinde fırtınalar koparken susmak....

. dedi ki...

Evet gerektiğinde susmalı ve hatta susmak çok şey kazandırır insana. Öyle durumlar oluyor ki bazen, sabre bile sabır ettirmek gerekiyor. İşte o zaman sabır bir anlam kazanıyor.

Allâh sizleri korkunun ve açlığın bir kısmı ile ve mallar, canlar ve meyva ürünlerinin eksilmesi ile imtihan eder. Sabredenleri ise müjdele. Onlar ki kendilerine musibet geldiğinde: Biz Allâha aitiz ve (hesap için) Ona döneceğiz derler.Rablerinden onlara özel rahmetler vardır ve onlar hidayete ermiş olanlardır.

El-Bakarah suresi, 155-157

Sevgiler ;)

guguk kuşu dedi ki...

kesinlikle öyle Zişuur. sustuğumuzda, susabildiğimizde, hakkıyla sabredebildiğimizde aklımızda olandan daha iyisi ile müjdelendiğimize çok şahit oldum. sabre sabrettirmek:9 hoşdoğrusu. negüzel bir Ayeti Kerime, ben Ayeti Kerimede bahsedilen anlara "bonus anları" diyorum. hani bilgisayar oyunlarında olur ya....bilgisayar ya sana ekstra hız verir, ya görünmezlik özelliği katar ya da bire beş alırsın.....Sevgiler....

ÖZGÜR dedi ki...

Bütün kadınlar mı Guguk Kuşu? Aynı güzelliklerin yanında aynı hatalarla, aynı izleri mi bırakacağım ben de kızımın hayatında? İşte geçen gün dedim ya; kendimden kaçarken kendime toslayışlarım var. Ama anneme toslamışlıklarım da çok benim. Aşk, bağlılık, kaybetme korkum, hata yapma kaygılarım hepsi bir arada benim dramım yani.Bu sabah çıkmıştı ağzımdan '' Bu hayatla nasıl baş edeceğim. '' diye. Zaten bilinen bir sona yaklaşıyor olmak garip.

guguk kuşu dedi ki...

kitap gibisin özgürcüm, çok tatlı bir kitap...

. dedi ki...

Acaba bir tavsiyede bulunabilirmiyim? ;)
Mesela ben "Nureddin Yıldız" Hocaefendi`nin sohbetlerini fırsat buldukça dinlemeye çalışırım. Eğer arzu edersen sende bir bakabilirmisin. Şahsen çok feyiz aldığım bir Hocaefendidir ve her hocanın sohbetini dinleyemem.

Sitesi burası: http://www.sosyaldoku.com/tr/

Hayat rehberi pazar dersleri bölümünde sohbetleri arşivlenmiş bir şekilde mevcut. İstediğine tıklayıp dinleyebilirsin canım
Özellikle "O Bile" sohbetini dinlemeni öneririm ;)
Sevgiler...

tutsak dedi ki...

.

tutsak dedi ki...

İLKİ SESSİZLİKTİ ŞİMDİ KONUŞABİLİRMİYİM. ÖZGÜRE UMA NIN SON YAZISINI OKUMASINI ÖNERİYORUM
http://benkimimguncesi.blogspot.com/

guguk kuşu dedi ki...

:D abicim.

guguk kuşu dedi ki...

şuan dinliyorum zişuur:)

guguk kuşu dedi ki...

bu adresime bir mail at ben sana tekrar ulaşacağım kardeş.

Uma dedi ki...

Ozgur haddim degil, bana da sormamissin ama ismim gecti diye, bir sonraki yazida bahsetmissin diye, herneyse bahane, bosver bahaneyi, kalbimden geldi yazmak istedim simdi sana.
Sana ne ogretildiyse ister annen ister baban ister ogretmenlerin tarafindan, SEN KIM OLDUGUNU BILMEDEN, sana ogretilen seyleri bilincsizce otomatik pilotta, senin sorumlu olduguna ogreteceksin. Eger cok okursan kendini egitirsen, onun bunun guzel dusuncelerini ogreteceksin, veya bu devirdeki psikolojik akim neyse, hosuna gittiyse onu ogreteceksin. Ne zamanki SOURCE'a degdin, O yuce gucle temasin var, ne zamanki kendin olmaktan ziyade kendini birakmayi ogrendin o zaman, "O" kontrolu ele aliyor. Ve nerde ne yapilmasi gerekiyorsa mukemmellikle yapiyor. Bu tartismasiz GERCEK olan. Biz kendimizi pilot koltugunda bulursak, bu isi bize kim ogrettiyse onun gibi ancak pilot olabiliriz. Belki biraz daha iyisi. Ozellikle ne yasadigini bilsem belki daha spesifik olabilirim ama anneler konusunda genel ancak bu kadar soyleyebilecegim. Kontrol aslinda hicbir zaman bizde degil. Bizde oldugunu sandigimzda da ayni annelerimiz gibi olmak kacinilmaz. Korkular, endiseler, baskilar, yanlis ustune yanlislar... ASKla kal,