15 Mayıs 2009 Cuma

DERDİNİZ ŞARKÜTERİ OLSUN




Allahım dün geceden beri düşünmekteyim: hani peynir, zeytin, salam pastırma nevii, kahvaltılıkların satıldığı dükkanın adı neydi. Nerden mi geldi aklıma. Aydan Atlayan Kedinin peynir adlı yazısını okudum. Yorum yazacağım......Bu kelimeyi hatırlamam lazım. Ama yok. Yav züccaciye miydi? yok orda cam eşya satılırdı. O zamaaaan, mensucat mıydı? yok, peki mensucat neydi? ne billiim işte aklıma geliverdi. Şimdi bi de onu düşünmeyeyim. hatırlatiiim, bi de bu arada gecenin birinde oluyor tüm bunlar. Bir yandan zavallı uyuz cadımın sağ gözünün tık tıklarına çare düşünüyorum, diğer yandan şu kahvaltılıkların satıldığı dükkanın adını. Mefruşat mıydı? değildi, mefruşat, perde falan gibi şeylerin satıldığı yerdi. Öfffff, google a mı yazsam: sevgili google şeysi, hani, şu pastırma, salam, peynir gibi kahvaltılıkların satıldığı dükkanın adı neydi? Yav gecenin bi vakti, konu tam bir lay lay lom. Korktum valla bilgisayardan bi el çıkar, sıkı bir tokat aşk eder suratıma diye:). Neyse sabahı sabah ettim işe gelir gelmez sordum: yav hani şu peynir, zeytin, pastırma gibi kahvaltılıkların satıldığı dükkanlara ne denirdi? gayet umursamaz ve hiç düşünmeden verilen bir cevap, google ın tokadı gibi: şarküteriiiiiii. hay senin gibi şarküteriye:). Ama bi rahatladım, bi rahatladım ki sormayın. Saatlerce tuvaletini tutmuş birinin tuvalet bulması gibiydi:).
Yav derdin neydi bu şarküteriyle demeyin. Ne güzel yorum yazacaktım kedime. Hani girersiniz o şarküteriye, miss gibi kokar. Allahım envai çeşit peynir, yeşili, siyahı, tuzlusu, tuzsuzu zeytinler, kangal kangal sucuklar, sıra sıra sosisler, kaymaklar, tereyağları, ballarrrrr. En güzeli de misss gibi, yumuşacık pastırmalar. Yanında da fırından yeni çıkmış, sıcacık, yumuşacık ekmek. Allahhhhh kimse tutmasın beni. İşte bütün derdim buydu dostlar. Umarım hepimizin tek derdi bu olur. Gecenin bir vakti, kediciğe yorum yazılacaktır, kelime hatırlanmaz, öğrenilir ki şarküteridir. Derdiniz şarküteri olsun dostlarım, gönlünüz şen.
Guguk Kuşunuz.

6 yorum:

Belgin dedi ki...

Kiz guguk biz ikizdik te sonradan mi ayirdilar bizi:)) Bana da cok olur bu illet, sonra düsün düsün aklima gelmez bir türlü, evde ne kadar kitap, defter varsa karistirilir, internet alt üst edilir, daha bulunmazsa birilerine telefon edilir:)) Yoksa, yoksa kafayi yerim ben:)) Eh bir dahaya aklima gelmezse sana sorarim:)))

sufi dedi ki...

Züccaciye
Mensucat
Mefruşat
Meşrubat
Şark--üteri...Gece gece beni güldürdün Allah da seni güldürsün kuşum sevgilerimle.

birkadin dedi ki...

benim de basima oyle cok gelirdi ki, ben de oyun oynamaya basladim beynimle, bisey takildi kafamda ama cool davraniyor, hani hatirlamazsan hatirlama, ben baska sorarim diye, o da beni delirtmiyor :)
simdi bunu yazinca da, deli miyim diye bi baktim valla, aman olsam ne olacak, birine sorarim, o soyler cevabi :))

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Bazen gecenin bir yarısı benim de aklıma takılır bir sözcük delirecek gibi olurum. Önce inat eder hafızamı zorlarım ama çoğu kez Google yetişir imdadıma :)

guguk kuşu dedi ki...

@belgincim , hakikaten bir illet bu. hatırlayana kadar kuduruyorsun. sanki dilinin ucunda. insanın nerdeyse dilini çıkarıp ucuna bakası geliyor.
kedicim, sonuna kadar inat edip hafızamı zorlarım ama genelde başarısız olurum.
@görkemcim, en iyisi senin metodun ama serde şu inatçılık varken olmuyor işte.
@sufim, allah herdaim güldürsün bizi:)herbişey aklıma geldi de şu hain arküteri gelmedi:)

lale kunt dedi ki...

geçti benim gözüm :)) çok sağol :))