29 Mayıs 2009 Cuma

ŞÜKÜR

RABBİM,
Kısa bir mektup olacak. Yapılacak çok işim var. Ama bu işlerin ne kadar önemsiz olduğunu bana gösterdiğin için Sana müteşekkirim. Onu, sevdiceğimi bana ikinci kez bağışladığın için Sana şükürler olsun. Rabbim, beni altında ezileceğim bir imtihanla imtihan etmediğin için şükürler olsun. Sana layık olabilmek için daha dikkatli olacağıma söz veriyorum. Kulum, elbet şaşıracağım, tembelleşeceğim, unutacağım. Ama biliyorum ki, affedensin, yüce merhametine sığınıyorum. Düştüğüm yerden, oyalanmadan yürümeye devam edeceğim: tabi ki hepsi Senin izninle.................Sana olan şükrümü anlatmaya yetecek bir kelime bulamıyorum; zaten aramıyorumda. Sen benim kalbimi benden iyi bilensin.

24 yorum:

sufi dedi ki...

Gugukkuşum ne de güzel dualar bilirmiş öyle!Şükretmek sana şükredeceğin güzellikler getirsin inşaallah.

guguk kuşu dedi ki...

amiiiin tontinim. hem de öyle yürekten amin diyorum ki sana ifade edemem. Hem ben seni unuturmuyum hiç. Çok ciddi bir sıkıntı yaşadım. İnan bir haftadır aklım başımda değil. Şimdi iyiyim şükür. Rabbim bizi darda bırakmadı. Allah kimseyi dayanamamayacağı yükle imtihan etmesin. Bizi şöyle ciddi bir şekilde ikaz etti. Rabbim şükrümüzü arttırsın.

birkadin dedi ki...

gugukcugum, ben de beni unuttun diye dusunmustum. ama coook gecmis olsun, neler yasadiysaniz, coook gecmis olsun. mektubunu okuyunca ben de boyle bi sevgiyle, sukurle doldum. hele de sen benim kalbimi benden iyi bilensin sozun, ben de bunu bi turlu ifade edemiyordum, ne iyi oldu ogrendim senden.

beenmaya dedi ki...

canım benim iyi olmanıza inan çok sevindim. kocaman öpüyorum sizi...

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Ne güzel birşey şükredebilmek, umarım bir gün ben de böyle içten şükredebilirim.
Sevgiler.

umursamaz dedi ki...

"Sen benim kalbimi benden iyi bilensin. "
işte öz burada. bu cumlede.. niyet onemlı olan dıyoruz ya, gönulden gecen.. işte bu o..
Allah beterınden korusun dıyelım ozaman:)
sevgılerımle

lale kunt dedi ki...

Guguk kuşu ne güzel yazmışsın(herzamanki gibi). Sıkıntını bilmiyorum ama geçtiğine çok çok sevindim...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

aminnnn.Allaha şükürler olsun.en zor anımızda hızır gibi yetişiyor.Allah size sevdiklerinizle sağlıklı,huzurlu,mutlu günler nasip eylesin.

guguk kuşu dedi ki...

@canım görkemcim, çok teşekkür ederim. seni ve sizleri değil kendimi bile unuttum bu bir haftada. Allah dert vermesin. Şimdi iyiyiz şükür. eşim kalp krizi geçirdi. Nasıl korktum bir bilsen. Haklısın bazen yüreğimizden geçenleri ifade edecek kelimeleri bulamıyoruz. Evet O bizi bizden daha iyi biliyor. Sen de kendine iyi bak.
@sevgili kamikaze, dulara o kadar çok ihtiyacımız var ki. ne güzel birşey yüzünü bile görmediğimiz sevdiklerimize dua edebilmek. Haklısın O ihsan buyurmasa ben bugün ne halde olurdum bilmem. Bin şükür.
@Canım uyuzcum cadıcım, yüreğimden dökülenler bunlar. Kendimi artık daha iyi hissettiğim için oturup sizlele paylaşmak istedim.
@canım prılıtılımcım, kalbim sanki Onun avuçlarında. Allahım dert ne demek öğretti bana. Biliyorum mutlaka beterin beteri var. Şifa bekleyen herkesin yardımcısı olsun Rabbim.
@Mutfaktaki delicim. Ben senin yüreğinle her an şükrettiğine inanıyorum:)
@Canım mayam, güzel yüreklim, yokluğumda beni arayıp sormana ne diyeyim bilemem. Canım şimdi ikimizde iyiyiz. Dostluğun sıcacık bir yürek, yumuşacık bir omuz gibi. Seninle sanki tanışıyor gibiyim. Kırk yıldır dostumsun sanki. Seni kocamaaan öpüyorum. İğnesiz arım benim.

Evren dedi ki...

çok geçmiş olsun... bilmiyordum da bazen nedensiz şükürler olsun demek gerek dimi?
en azından geçmiş... şükürler olsun...

umursamaz dedi ki...

amin dıyorum guguk kusum amin, benımde tek guvendıgım Rabbım.. bahsettım ya blogumdada, tek sıgındıgım O.. baskası degıl..

guguk kuşu dedi ki...

@Evrencim, öyle şükre sebep çok. Sadece bizler çok unutganız:)
@Pırıltılımcım, zaten ne zaman bu düşünceden kaysak, kendi sırtımıza tonlarca yük alıyoruz.

efsa dedi ki...

geçmiş olsun guguk kuşu... Allah gülümsemelerinizi eksik etmesin.

son cümlen ise çok güzeldir ve ihtiyacım olan bir şedi.

"sen kalbimi benden daha iyi bilensin"
teşekkür ederim.

nilüfer dedi ki...

çok çook geçmiş olsun,herşey gönlünüzce olsun..

guguk kuşu dedi ki...

min efsacım. Evet kalbimizi bizden daha iyi bilen Birinin olması ne güzel değil mi?
@Düşcüm, teşekkür ederim, amin.

Unknown dedi ki...

sAHİP OLDUĞUMUZ HERŞEYİN ONA AİT OLDUĞUNU, HAYATIN HENGAMESİ İÇERİSİNDE UNUTMADAN, NİCE ŞÜKREDECEĞİMİZ İYİLİK VE GÜZELLİKLERE SAĞLIKLA KAVUŞMAK DİLEKLERİMİZLE BİR KEZ DAHA GEÇMİŞ OLSUN DİYOR, SELAM VE SEVGİLERİMİZİ GÖNDERİYOR, ÇOCUKLARI ÖPÜYORUZ.

tutsak dedi ki...

Canım Kardeşim Eşine geçmiş olsun diyorum öncelikle pek fazla bloglara giremiyorum bu sıralar o yüzden geç öğrendim.Dilerim Allah her ikinize ve çocuklarınıza sağlık ve huzurlu bir yaşam verir ve hiçbirimizi sağlıkla sınamaz. Dün Belgin arayıp söylemiş ben evde yokken. yoksa gene haberim olmayacaktı. Umarım herşey yoluna girmiştir.
Sevgiler

tutsak dedi ki...

Canım Kardeşim yazdığım yorum sanırım çıkmadı.
Öncelikle eşine geçmiş olsun. Dilerim bundan sonrasında eşin çocukların ve sen hep birlikte sağlıklı huzurlu bir yaşam sürersiniz. Allah sağlıkla denemesin hiçbirimizi dilerim. Bu arada uzun zamandır pek fazla takip edemiyorum blogları o yüzden ancak haberim oldu Sağolsun Belgin bildirmeseydi belki bir zaman daha haberim olmacaktı.
Sağlıkla, Sevgi ile HEP1likte KALIN

guguk kuşu dedi ki...

@Abicim, çok teşekkür ederim. Dualarına gönülden amin diyorum. İnan çok korktum. Ne yapardım düşüncesi bile beni mahvetmeye yetiyor. Şuan kendisi çok iyi. Sigarayı bıraktı.
@Amin amcacım, güzel günleri paylaşmak dileği ile.

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, yorumum ve mailim galiba sana ulasmadi. Yeniden gecmis olsun esine, Allahim kimseyi sevdiklerinin acisiyla sinamasin. Allaha binlerce kez sükür olsun, esini sana ve cocuklarina bagisladigi icin. Kendinize iyi bakin. Insallah tez zamanda sihhatine kavusur, Allahim ayirmasin sizleri birbirinizden.
Öptüm kardesim hepinizi

guguk kuşu dedi ki...

@canım belgincim, yorumlarınız ulaşıyor ama çok geç bakıp cevap verebiliyorum. eşim şimdi iyi. çok teşekkür ederim. dualarına yüreğimle amin diyorum.

Uma dedi ki...

Yoldasinin Tanrinin elinden gelen bu temizligine sukurler olsun. Hastaliklar dusundugumuz gibi kotu olmasalar da, bizi temizliyor olsalar da, sevdigin birinin hastaliginda bu gercege kadir olmak oyle zor ki. Allah neylerse iyisini eyler... Daha iyi oldugunuza sevindim :)
Opuyorum gonlunden...

JoA dedi ki...

geçmiş olsun gugukcum. çok zor bir sınavı atlatmışsınız (babamdan biliyorum). bundan sonra birbirinize daha da sıkı tutunarak ilerleyeceğinizden eminim. allah huzurunuzu, mutluluğunuzu daim etsin.

guguk kuşu dedi ki...

@JOAcım, hakikaten zorlu bir imtihan oldu. Haberi aldıktan sonra 2 gün bacaklarım ve ellerim sürekli titredi.Ama şükürki beraberiz. Rabbim kimseyi sevdiğinden ayırmasın.
UMAcım, eh adı üstünde imtahan, zor oluyor hakikaten. Umarım bu imtihanı başarı ile geçmişizdir, öğrenilecekler öğrenilmiştir. Geriye kalan ise sadece kucak dolusu şükür:)