9 Temmuz 2009 Perşembe

EVREN BİZİ SARSALAR




Sevgili Öyk'nün "http://beyazkedi-silbastanbaslamakgerekbazen.blogspot.com/2009/07/blog-post_08.html" yazısına katılmadan edemedim. Aynı şeyi ben de gözlemledim. Sadece blog dünyasında değil, etrafımdaki benzeri görüntüler beni bu yazıyı yazmaya itti.


Düşündüm acaba bu bıkkınlık mı, küskünlük mü, yorgunluk muydu. Peki herkesin nedeni birbirinden farklı mıydı yoksa benzer miydi? şöyle bir incelediğimde kırgınlık ve şaşkınlık duyguları daha ağır basar geldi gözüme. Öyle bir şeyle karşılaşmışlardı ki, önce çok kırılmışlardı sonra hiç beklemedikleri bir anda, hiç beklemedikleri bir kişinin yaptıklarına, söylediklerine kırılmışlardı. Gibi geldi bana.


Hayat döngüsel, hayat değişken. En basit örneği hergünkü gece gündüz ve her yılki mevsim döngüsü. Eğer hala hayatta kalabilmişsek gecenin sabahına uyanırız ya da kışın bitişindeki baharı izleriz ama belki bunları çok kanıksadığımızdan herhalde döngüsel yaşadığımızı farketmeyiz.


Bana yeni bir döngüye girdik gibi geliyor. Sanki değişme zamanı. Tam da son dakikaları. Hani tam tırtıl kozasından çıkacak, iyice sıkışmış, civciv yumurtayı çatlatmak üzere. Bazılarımızda böylesine evren tarafından sıkılıp sıkıştırılıyor.


Aslında hep yapmak istediğimiz şeyler vardır da çeşitli bahanelerle bunu bir türlü yerine getirmeyiz. Evren pek çok şans verir de, biz nefsimize yenik düşeriz. En sonunda evren bir annenin kararlılığı, objektifliği ve şefkati ile bizim yapmamız gereken şeyi üstleniverir ve bizi tutar omuzlarımızdan sarsalar. kendine gel der, zaman sonsuz değil. Bunu yapmaya gücün var, yapman gerektiğinin farkındasın. HADİ!.


İşte sanki yaşananlar bu. Farkındalık sahibi olup, yine de nefislerine yenik düşen bizlerin sallanmaktan sarsılmaya geçtiğimiz bir zaman dilimini deneyimliyoruz belki de. Kızmayalım, kırılmayalım, bu anları iyi ya da kötü olarak tanımlamayalım. Bari bu sefer bırakalım kendimizi evrenin kollarına. Sarssın bizi. O sarsdıkça üzerimizdeki atalet külleri dökülsün. Gönül aynamız parlasın. Bütün güzel özelliklerimiz daha bir belirgin hale gelsin. Ne dersiniz?

8 yorum:

Belgin dedi ki...

Kusum, birakalim sarssin, sarssin ki üzerimizdeki cürükler, cirkinler, kurtlular düssün, sadece saglam ve güzel olanlar kalsin üstümüzde:))

Öptüm

öykü dedi ki...

Küllerimizden yeniden dogmak gıbı dimi Sevgılı Guguk Kusum
Hayatta herseye ragmen yasamaya calısmak..

Basak dedi ki...

insanlık yeni bir kollektif bilinç yükselmesinin eşiğinde, onun doğum sancılarıdır olan. bireysel ve kollektif herkes etkilenecek, muafiyet yok. Tadını çıkarmaktan başka...

efsa dedi ki...

Umarım gerçekten idrak edebiliriz bir gün. :( şuan edemiyorum ya.

guguk kuşu dedi ki...

belgincim, evet onları kendimiz halledemedikçe bu görevi evren üstlenecektir.

guguk kuşu dedi ki...

öykücüm, başka bir şansımız var mıki? bilmem bana hep tek şans buymuş gibi geldi:)canım kendine iyi bak, yoksa evren bakar sana haaaa

guguk kuşu dedi ki...

evet başakçık çok haklısın. babaannemin deyimiyle: gelir başa, gider hoşa:)

guguk kuşu dedi ki...

evet efsacım ettin ettin, edemessen evren ettiriyor adama:)elini çabuk tut:)