25 Kasım 2009 Çarşamba

BAYRAMINIZ BAYRAM OLA DOSTLAR


Yeni bir arife gününe daha ulaştık. Bugün hummalı hazırlıklar var evlerde. İnşallah yarına da varırsak, bayramı kutlayacağız. Erken kalkmak lazım, malum kurban işleri var. Kalkalım, açalım şöyle oyun havalarımızı, kutlayalım bayramımızı. Bu bayram 4 kişi gibi görünmekle beraber, inşallah gelecek bayramlara 5 kişi olacağız. Ne güzel kalabalık bayramlar eskilerde olduğu gibi.
Kurban bayramlarında kurban kesemeyenleri unutmayalım. Halamın bir anısı hep yüreğimi sızlatır: zemin kat bir evde otururduk. İnsanlar kurbanlarını keserlerdi. Bizde abimlerle o camdan o cama koşar onları seyrederdik. Komşular nice sonra et göndermeye başlardı ama nedense hep en işe yaramaz yerleri olurdu hayvanın gönderilenler. İçim bir buruk olur ne zaman bu hikayeyi dinlesem. Halamı düşünürüm, babamı ve amcamı. Camdan cama koşuşlarını. Dedemi düşünürüm, bir evin erkeği olarak kurban kesemeyişini. Babaannemi düşünürüm, birşeylerin biran önce gelmesini beklemesini, ki çocukların nefsi körlesin. Gözlerim herseferinde dolar, dalaaar gider. Şimdi babam, babaannem ve dedem yoklar, ebediyete göçtüler. Biz 3 asker kaldık. Kurbanlarımızı kesip, onları anıp, dualarımızı yollayacağız.
Dostlarım, bayramınızı yürekten kutluyorum, bayramınız bayram olsun.

10 yorum:

Belgin dedi ki...

Ah be kuzum, zaten icim buruk, birde sen yaktin canimi:(( Bende ninemin yaptigi kavurmalari, annecigimin yaptigi kalburabastilari, etin basinda kardeslerimle yaptigim kavgalari özledim, en cokta annemi:(( Gurbet elde Bayram Bayram olmuyor be kuzum, ne kadar ugrassanda olmuyor iste, herseyden, herkesten uzakta, böyle gözü yasli dolasip duruyorsun. Cocuklara belli etmemek icinde göbegin catliyor.
Sana ve güzel ailene mutlu, huzurlu Bayramlar diliyorum kusum:)) Kendine ve bebisimize iyi bak.
Öpüyorum hepinizi..

beenmaya dedi ki...

canım benim sana ve güzel ailene iyi bayramlar dilerim...

sevgiler selamlar...

Evren dedi ki...

şimdiden iyi bayramlar... öpüyorum hepinizi :)

JoA dedi ki...

mutlu bayramlar gugukcum. bir dahaki bayrama bebek gülücükleriyle gireceksin, ne güzel:)

Zeugma dedi ki...

Bayramını ailen ve sevdiklerinle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmeni diliyor, sevgiler gönderiyorum gugukcuğum..

Çınar dedi ki...

Senin de bayramın kutlu olsun canım, ailen ve tüm sevdiklerinle, nice mutu bayramlar geçirmen dileklerimle...

Sevgiler

kapalııı dedi ki...

en neşeli en keyifli ve herkeşlerin yiyebileceği bol etli bayram olması temennisiyle ;)

öykü dedi ki...

Hayırlı bayramlar dılıyorum sevgılı Guguk kusum.

guguk kuşu dedi ki...

Sevgili Dostlarım, hepinizin bayramını candan yürekten kutluyorum.
Joacım dimi ya:)nasıl merak ediyorum 13 yıl sonra tasını tarağını toplayıp gelen şu minişi bi bilsen.
Belginim benim, haklısın. Gurbet yürek yakar. Canım yinede bayramın kutlu olsun, içine yüreciğine huzur dolsun. İdare et et işte ba bizler varız. Sana küçük yeğen bile yaptım bak şu yaşımda, sevesin diye:) Hepsi geçecek gülüm.

Belgin dedi ki...

Su yasimda ne demek güzel kusum, duyanda yaslandik zannedecek:)) Bizler daha cok genciz:)) Severim ben o yegeni, Allah nasip ederde gelebilirsem, isiririm bile kollarini, bacaklarini:))
Seni cok seviyorum bitanem:))