15 Kasım 2009 Pazar

BEBİŞTEN HABERLER

Beni seven ve merak eden dostlarımın olması ne güzel. Epeydir bebişten bahsetmediğimi sevgili sufi hatırlattı bana.
Dostlarım 5 aylık olduk sonunda. Amniyosentez sonucu problemsiz çıktı. Bu içimizi kısmen rahatlattı. İnsan 39 yaşında hamile kalınca bu tip iç sıkıntılarına maruz kalıyor. Bebeğimizin kız olduğunu öğrendik. Rabbimize şükürler olsun. Bir de grip olmadan şu hamileliği atlatsam dedim ama olmadı 3 gündür ciddi bir halsizlik ve öksürükle boğuşuyorum. Öksürüğüm nedeni ile içerde bebiş 7.5 şiddetinde depremler yaşıyor olmalı. Bugün doktora gidicem. Umarım rahatlarım.
Bu domuz gribi çıktığından beri sağlık güvencesi olmayan ve maddi durumu kötü olanları düşünüyorum. Zaten sıkıntılı bir yaşamları varken bir de bu gribe maruz kalmak onları kimbilir ne kadar zora sokmakta. Devletimizin sağladığı sağlık güvencesi inanılmaz bir nimet, Allah devletimize zeval vermesin. Sıkıntıda olan herkese deva ve şifalar dilerim.

20 yorum:

birkadin dedi ki...

dikkat edin kendinize, umarim hemencecik anlatirsiniz, siz de bebisiniz de rahatlar, sevgilerimle :)

bu arada, cok seveceginizi dusundugum bi mim gonderdim efendim size, eger kabul ederseniz :)

Evren dedi ki...

kıza sevindim: yanlış anlaşılmasın erkek olsaydı da sevinirdim. sağlıklı olsun da, dimi ama :) çok geçmiş olsun. hayırlısı ile mutlu ve sağlıklı bir kız daha aramıza katılsın...

guguk kuşu dedi ki...

Sevgili Görkem, amin. Hemen bakacağım mime.
Sevgili evren, bizim evde kız hakimiyeti tavan yapacak. Eşim artık kendini Kraliçe ve prenseslerin arasındaki külkedisi olduğunu düşünmeye başladı:)ben zaten 2 kız annesiyim. Allahım bana o kadar harika iki kız verdi ki Evrencim, hergünümü şükürle geçirsem azdır. umarım oda ablaları gibi sevgi dolu, merhametli, çalışkan, olgun bir kız olur. İnşallah tüm anneler bebişlerini sağlıklı ve mtlu bir şekilde kucaklarına alır.

birkadin dedi ki...

uc kiz! :) hep hayalini kurdugum bisey:) biz de iki kiz kardesiz ama nedense hep 3 olsaydik demisimdir, Allah bana nasip eder insallah :) saglikla hep birlikte nice mutlu seneler gecirmeniz dilegiyle

sufi dedi ki...

Sevgili guguk kuşum;
Bebeğimiz tontini'si gibi balık burcu mu doğacak yoksa?Şimdiden onu özledik sanki hamileliğin çok uzun sürdü gibi geldi bizlere.Anladım ki daha zamanımız varmış daha.Senin öksürüğün ona masaj etkisi yapar merak etme.Yaşını da hiç sorun etme 45 yaşında 3. çocuğunu doğuran arkadaşım miting meydanlarında bayrak sallıyor şimdi.Turp gibi maaşallah, kızı Ruşen ise dünya güzeli.Darısı başına canım.Bereketli toprakmışsın doğrusu.Seni ve bebişini kucaklar öperim canım sevgilerimle.

guguk kuşu dedi ki...

Herşeyden önce, siz ne tatlı dostlarsınız. Sabah sabah güzel düşüncelerinizi bana yolladınız.
sevgili sufim, sanırım koç burcu olacak. arkadaşını kutluyorum inan benim de içimden geçmiyor değil şu sıralar bayrağımızı alıp yollara koşmak.
Görkemcim, ailecek biz de çok mutluyuz en önemlisi de eşim mutlu. çünkü kız çocuğu babası olmanın mutluluğunu 2 kez tatmış olduğu için bu yavrusunu da bağrına bastı bile. Öyle tatlı iki kızım varki, elim ayağım gibiler bazen benmi onlların annesiyim onlar mı benim annem bilemiyorum. bak ağlarım şimdi. allahım yavrularıma sağlık sihat, mutluluk, gönül huzuru ver, kıymetlerini bilecek merhamet sahibi insanlarla karşılaştır onları cümlenin evladuyla beraber.
bu 3. haylaz 13 yıl sonra bohçasını kapıp kafasına göre gelenlerden görkem ablası. merakla bekliyoruz nasıl bir şey diye:)

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, bu 13 yil sonra cikip gelenler cok akilli, cok zeki ve cok capkin oluyorlar haberin ola:)) Gecmis olsun bitanem, insallah en kisa zamanda kurtulursun rahatsizligindan. Allahim sifa versin tatlim. Bebegimize ve kendine iyi bak kusum.
Öpüyorum hepinizi:)

guguk kuşu dedi ki...

belgincim, kendime o kadar iyi baktım ama yine de hastalandım işte. hemen doktora gidicem ama doktor ameliyattaymış onu bekşiyorum.
gelsin bakalım küçük hanım, evde herkes dört gözle onu bekliyor teyzesi.

Godsyndrome dedi ki...

geçmiş olsun,dikkat et kendine.Kız olmasa adını godsy koyun diyecektim:) selam söyleyin efendim yiğenimize ;)

guguk kuşu dedi ki...

sevgili godsi, godsi isminin bir kız versiyonunu elbet buluruz, godsiye gibi felan:) yada godsisu:)

beenmaya dedi ki...

şaka bir yana teyze olmamıza, prensese kavuşmamıza az kaldı desene :))

Zeugma dedi ki...

:))
Godsy öldürdü beni gülerken....
...
Gugukcuğum, verdiğin güzel haberlere çok sevindim.Hayırlısıyla az kalmış..
Öksürük ve gripal durumlar için Godsy'nin ''Nevağzil'' adlı yazısına bir tarif yazmıştım. Şiddetle tavsiye ederim. Beni 2 günde turp gibi yaptı..
Kendine ve bebişe iyi bak lütfen..
Sevgilerimle..

nilüfer dedi ki...

çok geçmiş olsun ki geçti gitti öksürüğün..gönlünce geçsin hamileliğin, keyfini çıkar bu deneyimin her anının, çok sevgimle:)

kapalııı dedi ki...

geçmiş ola hayrola temennisiyle giriş yaptıktan sonra 5.ayına giren bebişe kocaman sevgiler;]
bir pedogog adayı olaraktan bebiş hakkında verdiğin her bilgi sana fazlasıyla geri döner umarım [ çözebildiğğim kadarıyla] :D
o yerine yerleşiyor artık ve bir ay gibi kısa bir süre sonunda yoğun bir şekilde onu hissedebileceğin için aranızdaki depremlerin daha ufak çaplı gerçekleşmesi muhtemel olsa gerek ;))

hastalık zor! hele ki bahsettiğin kriterlerdeki insanlara daha zor şüphesiz, Tengri'm herkese başta sağlık versin,gerisi gelir değil mi?
hoş kalın tek bedendeki iki canlı ;]

lale kunt dedi ki...

amaaan kız mı? ben çok severim kız çocuklarını daha eğlenceli oluyolar bıcır bıcır :) iyileştin mi gugukcum? ne dedi doktor?

siminya dedi ki...

39 yaşında hamile kalmak bişey mi komşumuz, fadime abla 48 yaşında doğum yaptı ceylan gibi kızı var mpu pu pu :) çok geçmiş olsun, minişin bıcır bıcır kucağına dolsun guguk

guguk kuşu dedi ki...

mayacım, bana da başta şaka gibi gelmişti, hatta hareket etmeye başlayana kadar inanmamakta direndim (onca mide bulantıları ve ultrasonlara rağmen)
zeugmacım, hemen okuyacağım.
düşcüğüm, güzel dileklerin şifa gibi geldi.
bnncim, yaşasın demek pedogogumuz da hazır, bak buna sevindim.
uyuzcum, bugün daha iyiyim ama sırtım ağrıyor. İlaçlarımı kullanıyorum, 2 gündür evdeyim, psikolojim bozuldu, biran önce düzelmem lazım.
Evet bu bebiş de kız yani kızları 3'ledim. Kıpırak bişey olduğu belli, bit kadar boyu ile karnımın içinde kıpır kıpır.
Siminyacım, hadi yaaaa, ne kadınmış ama, kutluyorum onu, e tabi partnerini de, ah evet kucağıma aldığım günün hayali ile geçiriyorum ben de günlerimi.

umursamaz dedi ki...

guguk kusum:) bi süre uzaktım sahalardan, bebişin olmasına cokcok sevındım:)
hayırlı olsun, Allah analı babalı buyutsun:)

guguk kuşu dedi ki...

sağol pırıltılı cadıcım, amin diyorum dualarına gönülden.

Adsız dedi ki...

çok mutlu oldum guguk kuşum.ALLAH analı babalı,mesut bir şekilde doğmasını ve yaşamasını nasip etsin.