20 Kasım 2009 Cuma

Ben yolumu çizdim, çizmekteyim. Umarım artık işim daha kolay, çünkü bu yolda tek bir trafik levhası, uyulacak tek bir kural var: "Kendine Karşı Dürüst Ol".
Herkesi mutlu edemem, herkesin isteğini yerine getiremem. Bütün arzularım ve beklentilerimin yerine gelmesini de bekleyemem. Ama hiç taviz vermiyeceğim, bir klavuzum olmalı. Sanki bütün kapıları açacak bir anahtar gibi, daha doğrusu benim gitmek isteyeceğim yolların kapılarını. Açmadığı kapılar zaten demekki benim kapılarım değil, tekmelemenin bi anlamı yok. Bu yolda yoldaşlarım olabilir. Yapayanlız da kalabilirim ama eğer taviz vermeden ilerleyebilirsem, vardığım yerdeki güzellikler, iç huzuru bana yalnızlığımı unutturacak kadar büyük olacak. Kantarın ayarını bir de iyi tutturursam, salınımlarımın uzunluğu giderek azalırsa, hayatımdaki bana ait olmayanları daha sıkı eleyebilirsem, ver elini kendi cennetim.

5 yorum:

beenmaya dedi ki...

kendi cehennemimde göz göre göre yok olmaktansa içimdeki cenneti kendim yaratmalıyım...

guguk kuşu dedi ki...

ne güzel tanımlamalar dimi mayacım: kendi cennetimiz, kendi cehennemimiz, kişiye özel.

sufi dedi ki...

Sen ne güzel kararlar alıyorsun böyle kuşum.Açılmayan kapıyı birkez daha çalmanın anlamı yok zaten.Artık yalnız da değilsin "gidene ağam gelene paşam" demek en güzeli hepsi O zaten.Sevgilerimle.

Uma dedi ki...

bebek iyi calisiyor guguk annecim :)

guguk kuşu dedi ki...

Ah Umacım, hem de nasıl çalışıyor, onun eliyle tanrım bana sabrı nasıl da öğretiyor. Bu hamileliğimin öncesinde hamile olduğumu bilmeden bir takım kararlar almıştım. sonrasında hamile olduğumu öğrendim. aldığım kararları uygulamaktan başka şansım kalmadı hamilelikle beraber. herhalde yürekten istemişimki evren aman bu o kadar istemesine rağmen kayabilir biz işi sağlamlayalım demiş galiba. yapmamayı plamladığım bazı şeyleri arzu etsem bile yapamayacak durumdayım aylardır. Bu da bana istersem bal gibi olacağını gösteriyor.Sizlerin varlığı nasıl güzel bir bilsen. İşte bu anlaşıldığını bilmek:)
sevgili Sufim, Gidene güle güle gelene hoşgeldin derim de ağam ve paşam kısmınında söz veremem.:D