9 Kasım 2009 Pazartesi

YÜCE GÖNÜLLÜ, ÖRNEK İNSANA MEKTUBUMDUR.

Atam,
Bugün siren seslerine tam arabamdan inerken yakalandım. Seni düşündüm, askerlerini düşündüm. Hepinize dualar ettim. Bu sene göz yaşlarımı tutamadım Atam. Kalbim kırık çünkü. Emanetine sahip çıkmak konusunda başarısız hissediyorum kendimi. Ama ümidimi yitirmedim. Bunu senden öğrendim, askerlerinden öğrendim. Ben de senin bir askerinim Atam. İçimdeki bebeğimle beraber, seni düşündük, 1 dakika boyunca. O da ilk 10 Kasımını yaşadı. Ata sevgisini yaşadı. İki kızım da seni çok seviyorlar Atam. Bu da sevecek. Bu çocuğuma da öğreteceğim seni, kurtuluş savaşını, cumhuriyeti. Dolayısyla askerlerin hiç bitmeyecek. İnan, etrafımda benim gibi pekçok askerin var. Bugün bir kadın olarak, arabaya binip, fakültedeki öğretim üyesi görevime gelebiliyorsam Atam, bu senin ve askerlerinin sayesindedir. Hakkınızı helal edin. Yüreğim sevginle dolu, sana minenttarım. O bir dakikada hayal ettim: ellerinden öptüğümü, Sen yüce gönüllüsün, hissettin eminim.
Askerlik vasfın, yöneticiliğin, bilimsel düşünme kapasiten, sanatçılığın hepsi bir yana "Yüce İnsanlığın" önünde eğiliyorum Atam. Her zaman benim Örnek İnsanım olarak hayatımda yer alacaksın. Yattığın mekan nur olsun.
Bir Türkiye Cumhuriyeti Kadını.

8 yorum:

Belgin dedi ki...

Güzel kusum, ne güzel dile getirmissin duygularimi.. Benim bu gün gözüm yasli, gönlüm yasli, aynen seninki gibi..

beenmaya dedi ki...

bir başka cumhuriyet kadını da yazdıklarına canı gönülden katılmakta...

Zeugma dedi ki...

Aynı duyguları yaşıyoruz ve eminim O hissediyor.
Her şeyimizi O'na borçluyuz.
Sonsuza kadar kalbimizde yaşayacak..
Ruhu şad olsun..

guguk kuşu dedi ki...

belgincim, elimizde olmayan sebeplerden dolayı üzgünüz, ama kimse yanlış anlamasın bu ümidimizi yitirip bi köşeye çekileceğimiz anlamına da gelmiyor.
mayacım, biliyorum o kadar çok var ki bizlerden, o yüzden mutluyum işte.
zeugmacım, ben de hissettiğine eminim, o heran bizimle:)

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

Sizler gibi nice Türk Kadın'ları sayesinde Onun bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ; varlığını dahada güçlü halde devam ettirecektir.

İyki varsınız..

guguk kuşu dedi ki...

Herbirlikte Batuhan iyi ki varız, yüreğinde türk olmasanın sevgisi olan herkese burdan selam olsun.

Çınar dedi ki...

Ne güzel bir mektup bu; ne mutlu sana, ne mutlu senin yetiştirdiğin çağdaş Atatürkçü gençlere...

Ata'nın açtığı yolda, gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyeceğiz. Her türlü iç ve dış engele, karanlık güçlere rağmen...

Bu 10 Kasım'da Anıtkabir'de ki sevgi seli, gözlerdeki ışık, kararlılık azim bir başkaydı... Umudum inancım yenilendi...

Sevgiler

guguk kuşu dedi ki...

ne güzel çınarcım, demek anıtkabirdeydin. ben de özledim aslında orayı.
tabiki yola devam. biz yürüyeceğiz, hep yürüyeceğiz, belki düşeceğiz ama hemen kalkıp yine yürüyeceğiz çünkü vicdan borcumuz var, atanın ve şehitlerimizin sevgisi var yüreklerde. biz tükendiğimizde evlatlarımız yürüyecek. Türkiye cumhuriyeti baki kalacak.