27 Aralık 2011 Salı

ÖYLESİNE


İki ayrı yaşamım var, ya da en az iki mi desem? En azından kabaca klasifiye edeceksem rüya hayatım ve gerçek (olduğunu sandığım) olarak ikiye ayırabilirim yaşantımı. Niye böyle başladım yazıya bilmem ama canım istedi işte. Şuan bunları yazabildiğime göre bu boyutta yaşamaya devam ediyorum (sanırım) hala. Birşey oluyor, birileri birşeyler yapıyor ve hatta ben birşeyler yapıyorum, söylüyorum. Bütün bunları hızlı çekimde izlediğimi hayal ediyorum ve çok komik geliyor. pıtı pıtı pıtı, tıkı, tıkı, tıkı, pırrr, çırrr, tik, tak tok gibi bişey canlanıyor gözlerimin önünde, anlamsız, komik el hareketleri, kafa sallamaları, ağzını açmış tüküre tüküre bağıran adam, hiç susmayan habire çemkiren ve ardından hep iiiiiii diye ağlayan kadın, saçları süpürge şeklinde.....Artık daha az salınıyorum salınım noktaları arası mesafem giderek azalıyor. Sanki artık sadece bir an titreşiyorum, hani atom çekirdeğinin etrafında, orbitlerde ikamet eden elektronlar gibi. Bazen çok büyük etkileşimler olur ve o elektronu orbitinden koparır ama etkileşim küçükse elektron enerji salmaz, kaybolmaz, sıçramaz sadece olduğu yerde şöyle bir titrer..hani bir söz var ya: titre ve kendine gel! Bak bu benzetmeyi sevdim, kendine gelmek için titremek, bir parmak seni dürter hani: şşşt lan kendine gel gibi mesela. Bir söz daha vardır hani fazla alçakgönüllü olma, gerçek sanırlar diye. Sanırım ben fazla alçakgönüllü oldum. Haaa bu da erdemden değil, kendimi kandıramayan ben sizi de kandırmaya çalışacak değilim. Aslolan şu ki: toplumun dayatması vardır: yavrum alçakgönüllü ol......ben o erdemi yapıştırmışım kendime erdem sırtıma yük olmuş, yüzüme maske olmuş. Dur bi atayım şu yükü sırtımdan, sıyırayım yüzüme yapışan maskeyi. Görelim seyreyelim bakalım, neler olacak....

14 yorum:

Unknown dedi ki...

abov. çok güzel yazı olmuş kuşum bu. bak ben de mesela eskiden alçakgönüllü numarası yapardım. nasıl iki yüzlüymüşüm dimi. böyle erdemli erdemli gezinirdim etrafta. erdemden üçüncü gözüm açılacaktı neredeyse.sonra düşündüm taşındım, iki göz neyime yetmiyor anacım. hem şekil itirabiyle de biçimsiz durur alnımın ortasında bi tane daha. gerek yok dedim. o gün bugündür bıraktım erdemi falan bi kenara kendim olayım dedim.

guguk kuşu dedi ki...

kedişiiimmmmm, bende dün itibarı ile erenlere karışacağımı farkettim ama erenler diyarı pekbi sıkıcı geldi, tırstım, köşeden dönüverdim. Ve karar verdim "erdemin felaketleri" diye bi kitap varmış, yazarı sade, onu da okuyacam. gerisi allah kerim seni seviyorum. valla hem de, bunda yalanım olmaz. telefon numaranı da bekliyorum. sıradışı anatomi nasıldı. he he mektup gibi oldu. imza kuşun

guguk kuşu dedi ki...

kaydettim kedişim, şimdi çaldırıyorum sen de kaydet.

Unknown dedi ki...

bekliyoreeee kuşum. bu arada sayfanın en altındaki biziz dimi... kesin biziz ehehe:)

Ebru dedi ki...

Kuşum açmıyo hatun bakma sen başlarda açar bir iki defa sonra ıhh ara babam ara allahtan ben de erdemliyim de gençtir deli akıyo kanı dedim affettim.

Bu arada hakikaten alçak gönüllü filan olma sen çok güzel yazmışsın. Diğerleri de öyleydi de yok bu daha bi süper.

guguk kuşu dedi ki...

kedişşş evet biziz, köpekle kuş arasında ne kadarcık fark var ki, 2 kanat, ben henem alır takarım ona. evet kedişşşşş ya, senle ben işte onlar gibi evrene haretle bakan BİZ.
kuzum açmasın be, ben bileyim o numaranın ucunda kedişimin olduğunu. bak çok önemli bişey bu kediş ve sen bu yazıyı beğendi. ben de ne yazacağımı bilmeden planlamadan başladım yazıya ne zaman böyle olsa güzel oluyo. öptüm kuzum. kediş, kuş ve kuzu "3K" voltran gibiyiz di mi?

Unknown dedi ki...

len aradın mı sen beni. e arama yok telde. dur bi mail atalım birbirimize:)

Vladimir dedi ki...

HAyat niye böyle zor? Bu soruma cevap sitiyorum cevap almadan şurdan şuraya gitmiyorum..

Efendim birazdan bir ödülünüz olacak :)

guguk kuşu dedi ki...

vladimir al sana cevap: BİZ ONU ZORLAŞTIRDIĞIMIZ İÇİN.
heyyy ödüllere bayılırım.

Ebru dedi ki...

Yok kedim ben gönderme yaptım ortadan kaybolduğun aylar için:)) Nasıl çok aradığımı ben biliyorum.

Ebru dedi ki...

Günaydınnnnnnnnnnnnnn
(öksürük öksürük öksürük) bağırınca.

guguk kuşu dedi ki...

bi ayvalı ıhlamur? haa buarada sigara bırakma sürecinde bu öksürükler doğal olabilir. mucckk

Ebru dedi ki...

Neredeyse 1 ay olacak iyi gidiyorum değil mi:)
benden de muckk

guguk kuşu dedi ki...

iyi gitmek ne demek, harikasın....