24 Şubat 2012 Cuma

OYUNU OYUN GİBİ OYNAMAK


Herşey üstüme üstüme geliyor derken daha zihnim, başka bir yerdeki ses gülüyor ona "hepsini üstüne alan sensin dırıldama" diyerek. Zihnim sakinleşiyor bir anda. Net sonuca bakarsanız aynı, ister onlar üstüme gelmiş olsun, ister ben sırtıma yüklemiş olayım, bu sözden sonra algılayış biçimim değişiyor. Beni yoran ve sorun olarak algıladığım şey oyuna dönüşüyor. Bütün bu yük olarak algıladığım şey üzerinden bir oyun oynanıyor. Ne komik....monoply oynuyorsunuz mesela, oyun işte adı üstünde. Birden sinirleniyorsunuz, istediğiniz yeri öbür oyuncu aldı diye, borcunuz fazla diye, elinizdeki en değerli yeri satmak istemiyorsunuz ama borcunuz var ama o değerli yeri diğeri kapmasın diye hırslanıyorsunuz. kalp atışlarınız değişiyor, boğazınızda bir baskı hissediyorsunuz. Birden 20 yıllık arkadaşınızın bu oyunla berbaer ne kadar da gıcık, hesapçı ve hırslı olduğunu farkediyorsunuz. Bir süre sonra oyun kartlarını alıp fırlatmak geçiyor içinizden, herşey üstünüze üstünüze geliyor.......................................
Bu oyuna eğlenmek için başladığınızı çoktan unutmuşsunuz. en başta oyun olduğunu unutmuşsunuz. Tıpkı hayat oyunu gibi. sadece oyunların adı değişik. İşte ben de 40 yaşımdan sonra "oyunu oyun gibi oynamayı öğreniyorum".

6 yorum:

Vladimir dedi ki...

Oyunda çok hırslanan insanlar var bazen. İnanılmaz bir hırs, kişiliği bile değişiyor, ültimatomlar yağdırıp, kazanıyorsa herkesi hakir gören bir sevince bürünüyor, kaybediyorsa mızıkçılık çıkarmak için etrafındakileri kışkırtmayı deniyorlar falan.

guguk kuşu dedi ki...

bahsettiğin çok güzel bir ip ucu vladimir. kendimizi ve başkalarını oyunlarda izlemeliyiz bence. sevgiyle.

Unknown dedi ki...

bende tam tersini yapmaya çalışıyorum. şimdiye kadar hep oyunu oyun gibi oynadım. hiç hırslanmadım, gıcıklaşmadım. benim kadar güle oynaya tavlada yenilen biri yoktur daha herhalde. ama sanırım biraz orta yolu bulmak gerekiyor:) bu arada annem de hep dırlanma der:)

guguk kuşu dedi ki...

kedişim aslında bundan sonra yapmayı planladığın şey de "oyunu başka bir biçimde oynamak" yani oyun yine oyun. bazılarımız bunu unutuyor.

Uma dedi ki...

ne mutlu ! :)

guguk kuşu dedi ki...

ahhhh istanbul ve öpücük:D