15 Şubat 2012 Çarşamba

UÇURDUĞUMUZ GÜVERCİNLERE

.....her zaman bizim yaşamımıza oranla daha güzel, daha özgür ve daha dolu yaşamları çağrıştırdıkları için güzel ve çekici gelen ve iyi ruhlar olduğu için bazı kimselerin saygı duyduğu varlıklar olacak. Heryerde yinelenir bu. Torunlar büyükbabalarının iyiyürekli olmalalarını alaya alır. Güzel ve sevgi dolu varlıklar günün birinde izlenip öldürülür, ölü ya da diri başlarına ödüller konur. Oysa varlıkları, kuş kanatlarıyla geleceğe doğru uçuşunu sürdüren efsanelere dönüşür kısa sürede.
Masallar/Hermann Hesse
Uçurduğumuz güvercinler, bu şarkıyı size ithaf ediyorum.

6 yorum:

Ebru dedi ki...

Ne güzel şeyler diyorsun sen.
'Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme... Nereden bilebilirsin hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını' diyor Şems-i Tebrizi.
Alakalı mı bilmem aklımda hep bugün.

guguk kuşu dedi ki...

hayat kendi düzeninde akıp gidiyor, kendi kuralları ile. bizlerse bu evren içinde minnacık; üstüne üstlük kendimizi kocaman devler gibi görme hezeyanı ile, böbürlene böbürlene, sanki dünyanın efendisiymiş gibi......sırtımızda bize ait olmayan koca bir yükle, uçan kuşları görmeden, şarkılarını duyamadan, yolun kenarındaki küçük ağacı göremeden yaşayıp gidiyoruz..yaşamak mı? bunun adı başka birşey olmalı kuzum ama en iyi bildiğimiz şey kendimiz gibi olmayanları yargılamak ve hesabını kesivermek.....neyimize gerekse

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Müziğin içimi ısıttı, ruhumu aydınlattı.
Teşekkür ederim.
:)

guguk kuşu dedi ki...

Ahh ekmekcim bu nasıl sevindim. sen öyle çok kez yüreğimi ısıttın yüreğimi rahatlattın ki:D

Unknown dedi ki...

iyi ve güzel dolu olan her şey öldürülmez cicik. bazen kötü birşeyleri öldürür onlarda. sonra onlar da kötü olur.

guguk kuşu dedi ki...

kesinlikle kedişşim kesinlikle. zaten tek ölüm bedenin ölümü değil ki,,,hatta senin kastettiğin daha mı kötü bilmem, ortalıkta bedenleri mekanik olarak hareket eden ama ruhlarının tamamı ya da bir kısmı ölmüş bir sürü zombi dolaşıyor.