30 Ekim 2012 Salı

ALKOLE HAYIR


Pozitif kalmaya çalışırım. Üzüntülerimi kolay kolay dile getirmem. Ama bunları yazmalıyım. Oturup beraberce üzülelim diye değil. Beraberce düşünelim, çözüm bulalım, çözüm olalım diye. Büyük kızımın bugün almanca dersi var ama öğretmeni trafik terörüne yenik düştü. Oğlu ve eşi ile birlikte bir bayram günü vefat ettiler. Niye?????? alkollü bir sürücü çarptı onlara. Hayatları o anda son buluverdi 3 kişinin. Aileden 15 yaşında bir kız kaldı. Hangisine yansın yüreğiniz. Yüreğim sadece şuna yanıyor: NİYE! Rabbim herşeyin sabrını verir, ölüm Onun emri ama nedenler bizden. ALKOL, NEDEN? ALKOLLÜ ARABA SÜRMEK NEDEN? Neden alkol kullanılır, ne katar hayatımıza, hayatlara? Huzuru bulmanın, mutlu olmanın yolu mudur? 
Bugün kızımın almanca dersi var ama öğretmeni yok, 3 yetişmiş insan toprakta, yapayalnız bir kız evladı, oturup bir kere daha düşünelim NEDEN? Neden bu aşırı zevk ihtiyacı, gerçek hazzı bulamayan hiçbir zaman eğreti şeylerle bu boşluğu dolduramaz. burdan haykırıyorum:
ALKOLE HAYIR! 
beraberce haykıralım lütfen.

16 yorum:

Ebru dedi ki...

Tüylerim diken diken oldu çok üzüldüm. Mekanları cennet olsun.
Bunun vicdan azabı ile nasıl yaşayacak acaba o sürücü? Alkolle mi teselli olacak yine.
Of ya Allah sabır versin kalanlara
Alkole hayır

guguk kuşu dedi ki...

ahh be kuzum acaba bir vicdanı var mı* bilinmez.
ve evet ne kadar haklısın yine alkole mi sığınacak????

tutsak dedi ki...

Canım kardeşim
Köyceğizde müzik yaptığım bir işletmenin duvarında kocaman bir pankart asılıydı.;''ALKOL PISIRIĞI EFELEŞTİRİR EFEYİ DE PISIRIKLAŞTIRIR'' diye. Hayatım boyunca alkol kullandım ama bir tek canlıya (kendim hariç ) en ufak bir zararım olmadı. Alkol bir bahanedir sadece İNSAN olan ne yaparsa yapsın İNSAN dır. Diğerlerine ise bir lafım yok ''Allah ıslah etsin '' demekten başka.

guguk kuşu dedi ki...

abicim, sen kendini kontrol edebilirsin..ancak etrafına örnek olmak adına yine de içmemek lazım, kendini kontrol edemeyecek biri seni örnek alıp da aynı hatayı işlerse ne olacak?
ve bir de
neden alkol, bunu hiç düşündün mü?
cevabını merakla bekliyorum

Adsız dedi ki...

Canım geç geldiğim için özür dilerim (müsait olamadım).

Üzüldüm :(
Rabbim mekânlarını cennet etsin ve kızımıza sabır versin. Eğer alkol bize haram kılındıysa kesinlikle bu bizim yararımıza olduğu içindir. Rabbim bazılarına bunu idrak edebilecek iman gücü versin. Rabbimin hayır dediğine benim evet deme gibi bir durumum asla olamaz. Rabbimin adaleti çok büyük ona sığındık...

Değerli arkadaşım, seni ve aileni insanların şerrinden mahlukatın şerrinden Rabbime ısmarladım...

guguk kuşu dedi ki...

canım arkadaşım, Rabbimin hayır dediğine benim evet deme gibi bir durumum asla olamaz. işte son söz.

tutsak dedi ki...

kuranda 3 tane ayet mevcut
1.içkiliyken kendini bilinceye kadar namaza durmayınız.
2.içkinin size bildiğiniz bilmediğiniz faydaları ve de zararları vardır.
3.içkinin zararını gördünüz hala mı içmeye devam ediyorsunuz?
illa ki içmeli demiyorum ama konu kendini bilmekten geçiyor

guguk kuşu dedi ki...

elbetteöyle birşey demediğinden eminim. benim demek istediğim senin konrolden çıkmadığından eminim ama seninşe aynı kontrole sahip olmadığı halde seni örnek alabilecek insanlar ve 2. olarak da NEDEN ALKOL?
bu sadece bir merak ben alkol almadığım için kullananların nedenlerini merak ediyorum, heleki senin gibi birinden duyacağım cevabın değeri büyük benim için.
ayrıca seni kırmaktan çok korkarım, umarım kırıcı olmuyorumdur. asla sana karşı bir yargılama içinde değilim.

Pinhan dedi ki...

neden alkol? nacizane cevaplayayım gugukçum.. miladına bakmakta fayda var: alkolün su gibi tüketildiği bir şehirde büyüdüm, sıkıntılarıma iyi bir afyon oluyordu, kendimden kaçmama, farklı bir insan olmama (daha rahat bir insan mesela) süper yardımcı oluyordu. şimdilerde ise basit bir alışkanlık ve eğlenme aracı diyeyim.. bende durum bu:)

guguk kuşu dedi ki...

he he pinhan tekirdağ taraflarından mısın?
işte bu cevapları bulabilmek çok çok önemli. alkol nörotoksik bir madde, hücrelere zararı büyük...dolayısıla bize verdiği şey gerçekten çok gerekli olmalı ki bütün bu riskleri alabilelim.

ihlamurcum dedi ki...

Çok haklısınız, başınız sağolsun.Ama inanın yazın Çeşmede neredeyse hiç kontrol yok,şikayet etsenizde ililenen de yok,mekan sahiplerinin işine gelmiyor ya.

guguk kuşu dedi ki...

ihlamurcum, televizyon da çok özendirici bu konuda

tutsak dedi ki...

Benim için alkolün eski zamanlardaki nedeni sahneye çıkarken biraz rahatlamaktı. Üstelik çok büyük boyutlara vardığı zamanlar da olmuştu (alkolik mi oluyorum sorgulamasına götürecek kadar) Çok uzun bir süre ara verip o sorgulamadan kurtulduktan sonra şimdilerde sadece çikolata, balık vs seven bir insandan farkım yok.

guguk kuşu dedi ki...

vayyy abimizin bilmediğimiz ne yetenekleri varmış...birgün bize de çalar söylersin artık:)

tutsak dedi ki...

İnşaallah

Pinhan dedi ki...

yok gugukçum, antalyada büyüdüm:)