29 Temmuz 2009 Çarşamba

YAKAN ÖZLEM

Hani bir an, hiç alakasız birşeylerden bahsederken, günlük işlerle uğraşırken, hastayı muayene ederken, keyifli bir sohbet anında belkide, aklınıza düşüverir özlediğiniz.
Gözyaşınız öyle bir hücum ederki gözlerinize. Gözlerinize sanki arkadan basınçlı su sıkılmış gibi. Yanar gözleriniz, burnunuz sızlar inceden ve derinden. Dudağınız titrer belli belirsiz. Belki bir damla yaş akar belki o bile akmaz. Ama o acıyı bilirsiniz. Tanıdıktır. Her hüzünde, her acıda her özlemde olmaz. O kişiye, o olaya hastır o yanma ve basınç hissi.
Ne zaman melek babaannemin ne kadar iyi, fedakar bir insan olduğu aklıma geliverse, böyle olurum işte. Cayır cayır yanar gözlerim, yüreğimdeki yangını tariflercesine. Geri gelmiyeceğini bile bile çağırırım onu. "Ahhh bi kere sadece bi kere daha sarılsam ona, yine beni yumuşacık kolları ile sarsa, sevsem kollarını. saçları pamuk gibi bembeyaz ama pırıl pırıl, okşasam onları".
nafile olduğunu bile bile o 1 saniyede geçer aklımdan bunlar. Ama çaresizlik kurutur gözyaşlarımı daha kaynağında. Kala kalırım. Onun yakan özlemi ile başbaşa.
Şimdi nerden geldi bunlar aklıma.... Vesiküler hastalıklardan kızamığı okuyordum. Aklıma ben kızamık olduğumda 1 hafta boyunca uyumadan beni kaşıması geldi. Canım babaannem, meleğim sağol. Hakkını helal et.

17 yorum:

Belgin dedi ki...

Bilmem mi o özlemi... Yüregin SIKISIR, nefesin kesilir... Elden bir sey gelmez...

öykü dedi ki...

Guguk kusum
canımm
ıste bu benım annem ıcın hep yasadıgım
cok taze hep taze ve hcı bı zaman sankı hafıflemeycek gıbı gelen duygum
yıne gozlerım doldu yazını okurken:(

guguk kuşu dedi ki...

öyküm, hep acı dediğin gibi hep taze, küllenmiyor. ama ben acıma sıkı sıskı sarılıyorum. o acı babaannem demek. gitmesin hep benle kalsın. özlediğimde o acıya sarılıyorum bari. neolur öykücüm neolurdu bi kerecik geri gelseler, sıkı sıkı sarılsak

guguk kuşu dedi ki...

evet belgincim çaresizlik işte tam da bu

Godsyndrome dedi ki...

benim babaannem beni bikere öpmemiştir bile böhüü :(

guguk kuşu dedi ki...

hay allah keşke öpsydi efsulu kadın.
belki süperman olurdun gerçekten.
tanrı da yanılmamış olurdu he?

Ateş Böceği dedi ki...

Böyle zamanlarda saklar insan gözüne dolan acıyı.Birşeyler hucüm eder gözlerin yanar ve inci taneleri dökülür gözlerden özlemek tamda böyledir ansızın ve birden gelen hasret aslında sevgiliye sevgiye en yakışanıdır ..

Primarima dedi ki...

Genelde anneanneler sevilir ama babaanneyide böylesine sevmek ve özlemle anmak ne guzel...ben babaannemi hiç böyle anımsamıyorum 1 hafta uykusundan vazgecıp kaşımak...nurlar içinde yatsın.

Çınar dedi ki...

Giden canlarımızın ardından, tam da böyle hissederiz arada, bir ses bir mimik, Herhangi birşey anımsatıverir onları bize. O zaman, burnumuzun direği sızlar içimiz yanar...

Nurlar içinde yatsın Babaannen

Sevgiler

y. dedi ki...

beni de babannem büyüttü,inanılmazdı her aşaması.hatta uzun saçlarım kesilmesin diye bitlendiğimde ,oturup tek tek ayıklama yaptı saatlerce,çocukluğuma dönebilsem keşke.babannen nur içinde yatsın.

guguk kuşu dedi ki...

@ateş böceğim, evet ben de bu nedenle bu yakan hasretten hiiiç vazgeçmiyeceğim.
@prima rimacım, haklısın genelede anneanneler sevilir. ama benim babaannem tam bir melekti. ne güzel bak, taa oralardan hiç tanımadığı insanlardan dua alıyor şimdi de sağolasın.
@öyle çınarcım, bazen sadece bir mimik yetebiliyor. duan için teşekkür ederim. kimbilir ne kadar sevindirdin onu orda.
@sevgili y beni belki de ne çok sen anlarsı. senin babaannen de nurlar için de yatsın. Duaların için çok teşekkür ederim

sufi dedi ki...

Guguk kuşum;
Seni yatırıp dizime masal anlatmıştım sana ama beni duymadın bile.Sevgilerimle.

guguk kuşu dedi ki...

@aaaa sufim ne zaman? uyumuş kalmışımdır ben:)

sufi dedi ki...

"zeus hera ıo "nun hikayesİndeki guguk kuşunu okumanı istemiştim.

guguk kuşu dedi ki...

hemen okuyacağım sufim

defne dedi ki...

işte o vakitler bana neyim var demeyin susarım ben.
içimdekileri söyleyemem belki sadece gözyaşlarım ele verir beni..

guguk kuşu dedi ki...

söyleyecek bir şey bulunmaz ki öyle anlarda değilmi defne