16 Şubat 2011 Çarşamba

ACİLEN RH POZİTİF VİCDANA İHTİYAÇ VAR


Herkes işine dalmışken, ding dong, ding dong diye bir ses çınladı. Önemsemedik; çünkü arabanızı park ettiğiniz yerden çekin, .....bey bilgisayar odasına gelin şeklindeki uyarılardan biri olduğu kesindi. İşilerimize devam ettik. Ding dongun devamında:
-Acilen Rh pozitif bir vicdana ihtiyaç vardır. İlgilenenlerin vakit kaybetmeden ....... bürosuna gelmesi rica olunur.
İşlerimize devam edecekken birden durduk, mekanize yaşamdan sıyrılıp, zihinlerimizi şöyle bir sallayıp, düşünmeye başladık "acil vicdan ihtiyacı" ?????????
Bu da neydi şimdi? Vicdan öyle kan gibi, böbrek gibi, karaciğer gibi verilebilen alınabilen birşey miydi? Ne yani vicdansız, yetersiz vicdanlı insanlar mı vardı? Ve böylesi insanlar hemen yanı başımızda, aramızda mıydı? Ürperdim, çok korkunçtu, onların varlığını ve bana olan yakınlığını kulaklarımla bu kadar net duymuş olmak beni korkuttu. Bir yandan sevindim. Ne güzel vicdansız olduğunu yada vicdanının yetersiz olduğunu farketmişti. Bu sevindirici bir gelişmeydi. Sonra gülümsedim. Acaba içimizde kendi vicdanını paylaşabilecek kaç tane "vicdanlı insan" vardı?
Gary Jules - Falling Awake .mp3
Found at bee mp3 search engine




9 yorum:

Ebru dedi ki...

Zor soru.

guguk kuşu dedi ki...

nehirida aklıma gelen ilk şey ya benim vicdanım? sorusu oldu.

SeV@L dedi ki...

Ben benimkinden büyükçe bir kısmı verebilirim.

Dünyanın bu zamanında iyi bir hayat sürebilmek için vicdansızlık şart.

Ebru dedi ki...

Zaten galiba zor olan bölüm orası!
Korkuyorum vicdansız, merhametsiz adalet duygusundan yoksun herkesten.
Ya öyleysem diye düşünmekten de:(

guguk kuşu dedi ki...

vallaha seval bu da değişik bir yaklaşım. hak vermiyor değilim, vicdan sahibi olmak oldukça hırpalayıcı oluyor. ama dozunu iyi tutturup, kime nasıl davranacağını iyi belirlersen vicdansız olmana da gerek kalmıyor.

guguk kuşu dedi ki...

belki buna vicdansızlık adını vermesek daha iyi olur. seçici geçirgenlik gibi birşey. kötülük yapmamak ama belki iyilikleri esirgemek gibi bişey yani.

guguk kuşu dedi ki...

benim de en çok takıldığım nokta bu nehiridacım.

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

ben çok yanar dönerli oynak bir vicdanım var sanırım.paylaşmaya gelince, al benimki senin olsun be güzelim. belki kafam biraz rahat eder...

guguk kuşu dedi ki...

bence en berbat durum vicdansız olmak