13 Ekim 2011 Perşembe

HADİ BAKALIM


Uzun zamandır kafamda yapmayı planladığım, sonuçlarını ciddiyetle merak ettiğim bir araştırma var. Elde ettiğim sonuçları pratiğe dökebileceğim bir çalışma bu. Dişhekimliği eğitiminin sorunlarını irdeleyecek, sorunların nedenleri hakkında bilgiler vermenin yanı sıra bu sorunları nasıl çözebileceğimiz konusunda bizi düşünmeye sevk edecek bir araştırma.
Hayat elbetteki zor. Mesleki eğitim de elbette zorlu bir süreç.  Ancak bu süreci daha da zorlaştırıp, özel olarak bir stres kaynağı haline getirmeden öğrencilerimizi nasıl eğitip öğretim verebiliriz. Acaba onlara bir meslek kazandırırken onlarda ne gibi hasarlar oluşturuyor, tazecik hayatlarını nasıl zorlaştırıyoruz?
Kollarımı sıvadım, elimde olmayan birkaç makale de geldiğinde yola koyulacağım. Sonuçlarını merak ederek ve elde edebileceğim bilgilerin en azından beni yönlendirip daha etkin bir eğitim verebilmemi sağlayabileceği bir araştırma yapmak güzel olacak. Lütfen eğer doğru yoldaysam, Yüce Güçler benimle olun!

7 yorum:

Ebru dedi ki...

Kobayın olimm.

guguk kuşu dedi ki...

deli

beenmaya dedi ki...

şunu sorabilmek bile çok önemli; Acaba onlara bir meslek kazandırırken onlarda ne gibi hasarlar oluşturuyor, tazecik hayatlarını nasıl zorlaştırıyoruz?

bu noktadan bakınca bence doğru yoldasın ve yüce güçlerin seninle olacağına eminim.

guguk kuşu dedi ki...

birşeyler öğretiyoruz diye canlarını çıkarmanın hayattan bezdirmenin bir alemi yok ki, dimi mayacım

Enis Diker dedi ki...

Hariçten bir gazel olarak: İsteyerek yeni bir şey öğrenen için bir hasarın olmayacağını düşünüyorum. Eğer bir hasar varsa öğrenmeye dirençten olsa gerek. Öğretme ve öğrenme insani sınırların dışına çıkmıyorsa, güven artırıcı, geliştirici bir şey olsa gerek. Yanlış tercihler, öğretmeye/öğrenmeye hevesli olmammak, zorlanarak/zorlayarak öğrenme ve öğretme sorunlu olsa gerek.

Enis Diker dedi ki...

Ek olarak bütün güçler (Heman ınkilere dahil) sizinle olsun :))

guguk kuşu dedi ki...

teşekkürler sevgili enis bey. haklısınız istekli olmak çok önemli bir faktör. belki bu aşamada 2 faktör işin içine karışıyor öğrencinin bilerek ve isteyerek bu fakülteyi tercih etmesi ve karakter özellikleri. ama bizim fakültede birazcık insani sınırların dışına çıkılabiliyor ne yazıkki.