4 Ocak 2012 Çarşamba

ENDİŞELİ PERİ

"bakınca acı duyduğun bir şeye bakmayı sevmiyorsun ama. bazı şeyleri düşünerek sevmek gerekiyor. benim pek yapamadığım bir şey"
İşte bu cümle okuduğumda bana kocaman bir kitabı devirdiğim duygusunu verdi. Başımı ellerimin arasına alıp, şapkamı önüme koyup ( rahmetli dedemin deyimidir, belirtmeden geçmek istemedim. Ben genellikle herşeyin zıttını yapma eyilimli biri olarak ellerimi başımın arasına alıp diye başlarım cümleye kafamdan sonra bir düşünme arası verip düzeltir öyle söylerim cümlelyi, ne garip şarkılardaki "ben "leri hep "sen "diye söylerim bir de....bunu bir düşünmem lazım) düşünme ihtiyacı duydum. Hiç kıpırdamadan öylece kalıp düşünmeliydim, bugün hayatın akışına dahil bile olmamalıydım. Bana beni bu kadar net anlatan bir cümle ile karşılaşmak şaşırttı beni. Ne güzel benim gibi hisseden birileri var ve neyseki bu duygu durumunu benden daha güzel tanımlayabiliyor. Sevgili Endişeliperiyi tek bir kelime ile tanımlayacak olsam kullanacağım kelime hazır: "DURU". Dün akşam bloğundaki resmini gösterdim büyük kızıma bak dedim ne kadar duru bir kadın. Seni tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum endişeliperi hemde çokkkkkk. Yoksa sen gerçekte yok musun benim illüzyonum olabilir misin? Buaralar aklıma takılan soru hep aynı nerde bu blogtaki harika insanlar"????. Bazı blog dostlarımın telefon numaralarını alıyorum ya da onlar benimkini istiyor, adresleşiyoruz ama bir itirafta bulunayım aramaya ve aradıklarında açmaya korkuyorum, sanki burası büyülü bir dünya, sesini duyduğumda pufff herşey uçup gidecek onun dışarıdakilerden biri olduğunu göreceğim. bu beni çok ürkütüyor. telefon çalıyor, çalıyorrrr elim varmıyor açmaya. 
Cümleyi sonra hep beraber tartışırız belki dimi? Sevgili Nehirİda da o yorumunu belki buraya yeniden yazar. Güzel bir gün ne dersiniz?

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Okumaya değer bulduğum bloglarda, dinlemekten zevk aldığım müziklerde karşıma çıkan kim? Sen.
Bana blog ve müzik listesi yollayabilirsen sevinirim. Zaman kaybetmemek adına.
Sevgiyle...

Unknown dedi ki...

benim sesimi duymaktan korkman normal kuşum. böyle cırtlak cırtlak bişi ama nehir'e garanti veririm, yumuşacık sesi var:)

mefisto dedi ki...

ne zaman dinlesem şu çello'ya yenik düşüyorum.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili özgür, teşekkür ederim. izlediğim bloglar zaten hemen yan tarafta. müziklere geline inan bir listem yok her yeni gün yeni bir blogla ve harika müziklerle karşılaşıyorum internette atıveriyorum hemen ortalığa hep beraber keyif alalım diye.
kuşum onunla konuştuk hem de ben aradım:D ama gerçekten birbirimizi gördüğümüzde sesimizi duyduğumuzda büyü bozulur diye çok korkuyorum.
mefisto, hani fareli köyün kavalcısında fareler kavalcının peşinden büyülenmiş gibi gidiyorlar ya müzik bu etkiyi yapıyor dimi? sanki ruhunu ensesinnden yakalayıp götürüyor....

guguk kuşu dedi ki...

aaa kedişş sana kuşum dedim:D

guguk kuşu dedi ki...

galiba şu sıralar kimlik problemi yaşıyorum:D

Ebru dedi ki...

Gecenin köründe görüyorum yazılanları bugün işe gitmedim evde yattım bütün gün (dün oluyor tabi ) gidip bilgisayarı bile almadım yattım sadece. O nedenle geç gördüm kuşum kedim:) Kimlik problemli hatunlarım :))

Büyü bozulmaz diye ümidd ediyorum. Veya bilgisayarlarımızı da getirelim yazışırız aynı masada:)

Ben diyorum 'dünyaya fazla gelen kadın'

guguk kuşu dedi ki...

dinlen kuzum. bazen durmak gerek, bizlerse durmamız gerektiğinde duramıyoruz o zaman evren bizi bir şekilde durduruyor...
bilmiyorum kuzum bilmiyorum. insanlara karşı öylesine yitirmişimki güvenimi, onlardan öylesine kaçasım varki....blog dünyası benim büyülü şatom sanki, bozulmasından çok korkuyorum. çünkü hep neden diyorum neden bu blog dünyasındaki harika, duyarlı, entellektüel, farklı bakış açılı insanlar etrafımda yoklar, yoksa aslında bizler blog dünyası sakinleri de aslında gerçek hayatta bambaşka insanlarız da burda böyle mi takılıyoruz, ,işte o zaman blog dostlarımla direkt iletişmek beni daha da bir ütkütüyor.

SeV@L dedi ki...

Ben bu blog alemi sayesinde çok manyak insanlarla da karşılaştım. Kendimi çok abuk bir durumun içinde de buldum ki hala düşündükçe şaşırıyorum.

Ama bir yandan da çok muhteşem insanlarla tanıştım. Hepsi çok yakınım oldular. Oturduk şarap içtik, bira patates yaptık, keşkek de yedik falan. :) Hele biri var ki şu depresif halimde on yıllık arkadaşlarımdan çok yanımda oldu. Hemde aynı ülkede bile değiliz :)

Güzel blog alemi ama dikkat de etmek lazım elbet :)

Sessiz olsam da seni severek okuduğumu da bil bu arada :)

guguk kuşu dedi ki...

seni daha dün düşündüm desem:S nerelerde bu deli diye...belki senin böyle sessiz bir döneme ihtiyacın var ama bizim de seni merak ettiğimizi bil isterim....bu kadar depresyon yetmez mi?

endiseliperi dedi ki...

canım guguk kuşu, az önce açtım bilgisayarı. burayı görünce öyle şaşırdım ki. ne kadar duyarlı, dikkatli, özenlisin.

çok, çok teşekkür ederim, güzel bakışın için. şu an çok yorgunum, gugukkuşu. yine gelirim.

çok öpüyorum seni ve çocukları.
kucak dolusu sevgiler.

guguk kuşu dedi ki...

güzel şeylerle karşılaşıldığında onlara gerekli değeri vermek gerektiğine inandım hep endişeli pericim. çünkü senin gibi insanların hazineler gibi nadir olduğuna inanıyorum.

endiseliperi dedi ki...

canım benim.