22 Ocak 2013 Salı





Egonuz küçülür, onun yok olmasına izin verebilirsiniz. Onu aktif olarak siz küçültemez ve yok edemezsiniz. Aktif olarak küçültmeye çalışırsanız kesinlikle egonuzu büyütürsünüz.
  • içinizdeki direnç kalıplarının farkına varın.
  • egonun alabileceği gizli fromları görün.
  • hayatın size verdiğini kabul edin.
Ego sadece zihninizin bir fonksiyon şeklidir. kendinizi zihinle tamamlamadır. Aslında zihnin bir işlev bozukluğudur. İşlev bozukluğu kendi işlev bozukluğuna son veremz. farkındalığın yükselmesi ile yok olabilir. ego kendi kendini eritmez fakat farkındalığın ışığında erir. Gönüllülük evrensel evrimleşme dürtüsüdür, ki başlangıçta egoyu yaratmıştır; onu bu devirde aşmamız için yaratmıştır.

İsteye ego ise elde edemez.

Diğerinde algıladığını kendinde güçlendirirsin. Sizin realiteniz aynısını kendine çeker. Özgürlük diğerlerine kavramsal kimlik yüklemediğinizde gelir.

Yaşama sanatı ön plandaki günlük faaliyetlerinizle ilgilenirken, arka planda herşeyin olmasını mümkün kılabilen, bilinçli varlığa sahip olabilmektir. Düşüncenin ötesindeki kendi varlığınızı hissedebilir misiniz?

Duyu, algılama ve düşünceler bilince yapışmış eklentilerdir. Bu eklentileri kaldırınca bilinç, formsuz yaşam açığa çıkar. Bunun farkına varınca
  • etrafınızdaki şeylere bağlanmaktan
  • kendinizle ilgili zihinsel imajdan (ego) kurtulursunuz.
 Ölüm sadece formun değişim geçirmesidir. İçsel ve dışsal objelerde kaybolmak Allah'ı unutmaktır.

Eckhart Tolle




Allahın gerçek kulları diğerleri ile oturur, kalkar, yer, içer, uyur, evlenir, alır, satar, diğerleri ile zaman geçirir fakat bir an bile Allah'ı unutmaz.


Abu Said






Neredeyse tüm Civil Wars videolarını izledim. Bayılıyorum müziklerine ve kendilerine. Sanki birbirleri için yaratılmışlar. Sanki birbirlerine akıyor; sonra müzikte kaynaşıp tek olup; daha sonra müziğin içinde eriyorlar, aslında kaybolmuyorlar. Anda herikisi de müzik de var ama başka bir formda birleşmiş halde. Bu formun içinde aslında ayrı ayrı hepsini hissedebiliyorum ama bir yeni oluşum içinde. Ne bileyim ben anlatamıyorum...Biri olmasa diğeri olmayacakmış gibi. Bu nedenle onları dinlemek değil hep izlemeyi tercih ediyorum. Hadi gelin bi tane daha izleyelim:


Bi daha


Hiç yorum yok: