22 Ağustos 2009 Cumartesi

xibalba, elchattabib , var aslında yok, bi uyuzun uyuz oldukları, Ben Kimim Guncesi

Sevgili UFUK ÇİZGİSİ beni ödüllendirmiş. Bloğumu severek okuması beni gerçekten mutlu etti. Sevgili BELGİN de yaratıcı blog olarak ödüllendirmiş. Ona da burdan sevgilerimi iletiyorum.

İzlediklerim listesinde herne kadar çok sayıda blog olsa da aslında bazılarının yeri başka. Diğerleri asla gücenmesin. Onlara karşı hissettiğim, engellenmez bir ruh yakınlığı. İşte ruhsal blog arkadaşlarım:

xibalba
elchattabib
var aslında yok
bi uyuzun uyuz oldukları
Ben Kimim Guncesi

Sizleri severek okuduğumu ve yeni bir yazı yazmanızı dört gözle beklediğimi belirtmeliyim. Ama çok üşeniyorum hepinize tek tek haber vermeyeceğim.
Gelelim kendimle ilgili 7 garip şeye:
1-38 yaşındayım
2-Doçentlik sınavına hazırlanıyorum
3-veeee bir bebek bekliyorum (süprizzzzzz).
Daha garip bir durum düşünemiyorum.
Herkese sevgiler.

39 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Nasıl bi sınava hazırlık bu ihihihi tebrik ederiz hanımefendi.Kutlarız,sağlıklı, sıhhatli olsun allah analı babalı büyütsün.Başkaa aklıma bu kadar geldi :D

lale kunt dedi ki...

teşekkür edicektim tam aaaaa hamile misiiiiin demek istiyorum önce :)
istiyodun di mi? Allah analı babalı büyütsün, en kısa zamanda sağ salim kucağına alırsın umarım...
ayyy çok heyecanlıı :)))

şimdi kocaman teşekkürlerimi edebilirim, çok sağol.. sen de birçok yazında hislerime tercüman oluyosun, ve aylardır takip etmeme rağmen hala birçok yazını alıntı sanıyorum :) çok güzeller...

ay kaç aylık bu arada :) kız olsa keşke kız çocukları çok cimcime oluyo süsleriz bol bol :)

JoA dedi ki...

sevgili gugukcum, çok teşekkür ederim. engellenemez bir uçuş yaşadım sayende. ama sondan 3. satırı okuduğum anda hepsi hava cıva oldu, kusura bakma:) çok çok çok çok sevindim. allah tamamına erdirsin. minik yavru annesini üzmeden, yormadan sağlıkla gelsin inşallah. kaç haftalık? bebişin için de bir blog açsan keşke. biz de oradan takip ederiz.

Uma dedi ki...

Oyle bir degisim geciriyordun ki, burdan bakarken bile gorunen, hic sasirmadim yeni bir bebegin mujdesine :) Sen coktan atmistin tohumunu, ne guzel yeseriyor simdi O'nun ellerinde :)
Bebek, O'nun en saf hali, ellerine dogacak O'nun izniyle ve O'nu senin koynuna tasiyacak. Cok sanslisin/z :)

guguk kuşu dedi ki...

sevgili Godsi bu da bize 2010 hediyesi (daha doğrusu süprizi) oldu valla. Ne diyelim biz de olanla ölene çare yoktur. İki kocaman çocuk annesi (14, 12) olaraktan kendimi bu cesaretimden dolayı tekrar tekrar kutluyorum:)
Uyuz cadıcım, aslına bakarsan değil istemek aklımızdan bile geçmiyordu biz unu çoktan eleyip eleği evden attığımızı sanarken bu süprizle karşılaştık. biri 14 diğeri 12 yaşında iki kızım var. haklısın onları süslemek çok güzel oluyor. Benim için beden ve ruh sağlığı önemli erkek olursa değişiklik diye, kız olursa alıştığımız bir şey diye sevinirim sanırım. 7 haftalı daha teyzesi. bakalım günler bize daha neler gösterecek:)
Sevgili Joa, 2-3 günlük dumora uğrama döneminden sonra ben de garip bir huzur ve mutluluk içindeyim. Ne tatlı bi JOAsın sen hakkaten bebişe bir blog açma fikrin harika bunu ilk hediyem olarak kabul ettim bilesin. seni neden bu kadar sevdiğimi şimdi daha iyi anlayabiliyorum:) en kısa zaanda bir bebiş bloğu yapacağım. dualarınada beni uçurdu JOA öyle çok ihtiyacım varki şu sıralar. elimde dua kitapları ile dolaşıyor ve okurken uyuyakalıyorum:)

Uma dedi ki...

ben mi yanlis okudum bu arada?
7 garip sey demissin 3 madde mi var, bana mi oyle geliyor ?

guguk kuşu dedi ki...

sevgili Umacım da gelmiş. siz ne tatlı insanlarsınız ya, daha doğrusu melekleriniz mi desem:) yanılmadığımı tekrar tekrar farkediyordum. bu akşam düşündüğüm şeyi ne de güzel ifade etmişsin. evet garip bir değişim vardı adlandıramadığım. ve beni yakınımda bile olanlardan iyi tanımanız ne garip. Umacım ne güzel dilekler ne güzel dualar bunlar.
evet 3 adde var yalnızca bence bir bebeğin varlığından daha şaşkınlık verici mucize olamaz. hayatımı öyle bir doldurdu ki:)Umacım varlığınız bana huzur veriyor.

Belgin dedi ki...

Heyyyyyooooo bebegimiz oluyo demek:)) Millet duydunuzmu Teyze oluyommmmm!!! Cok cok cok sevindim kardesim. Allahim saglikli bir bebek versin bizlere:)) Allahim ne cok sevimdim anlatamam yaaaa, bak hop hop hopluyom haberin olsun:)) Dualarim seninle kusum:) Bebek sevmeye gelirim artik:))
Allahim kolaylik versin bitanem, doya doya tadini cikar güzelim:)) Sende benim gibi 13 yil arayla anne olucaksin, bu cok cok güzel yaaaa:))
Hepinizi cok Seviyorum ben:)) Ayyy daha hala inanamiyorum yaa, teyze oluyom di mi:))

Belgin dedi ki...

Dün gece rüyamda bir bebegin elime dogdugunu görmüstüm, biraz önce yemekte bizimkilere anlattim, neye cikacak bu rüyam acaba diye, demek sana cikacakmis, hay Allahim ya, nasil sevindim bilemezsin, bak kendimi tutamayip yeniden bakmaya geldim gercekmi diye:))

guguk kuşu dedi ki...

Canım Belginim dört gözle seni bekliyodum seni. Ağlattın beni. Ne güzel yürekli bir kardeşsin sen. Benim bebeğimi rüyanda görecek kadar sevdin demek ki beni:) Tabiki teyze olacaksın inşallah. Sana ümit getirecek o bebek benim gibi. Benim içinde hopla emi ben hoplamasam iyi olur. Güzel yüreğini öpüyorum iyi kalpl meleğim. bol bol dua et bana. duaya öyle çok ihtiyacım varki. Bazen elimde dua kitabı ile uyuyakalıyorum. Canım iyiki varsın:)

Evren dedi ki...

ama bu süpriz süperrrrrrrrrr... hayırlısı olsun ve sınavda başarılar...

guguk kuşu dedi ki...

evrencim, ne tatlı arkadaşlarsınz siz. sizlerle mutluluk çoğalır arza ulaşır:) dualarınıza nasıl seviniyorum bi bilsen. ufff ya ağlarım ben şimdi zaten gözümün yaşıda kapıda hazır bekliyor, korkma korkma mutluluktan. iyiki sizleri bulmuşum:)

özii dedi ki...

bu nasıl bir haberrrrr buuu, ayy çok sevindimmmm , çok da şaşırdım. Kutlarım seni guguğum , şimdiden rahat ve sağlıklı bir hamilellik dönemi geçirmöenizi dilerim . Bebişimizz oluyor ne hoşş...
Sen bu yüzden bu kadar hassastınn demekkkk...

Unknown dedi ki...

Bu aralar o kadar fazla bebek tebriği yaptım ki;)) Allah analı büyütsün inşallah, çok güzel bir haber bu..

pinomino dedi ki...

sevgili guguk kuşu, ne kadar güzel bir haber bu.. biliyor musun Deniz'de bizim surprizimizdi.. arda daha 5 aylıkken geleceğini öğrenmiş hafif bir şok geçirdikten sonra çok sevinmiştik:))
çok tebrik ederim.. mutlu sağlıklı bir hamilelik dilerimm:))
bebişi de öperim ayrıca:)

JoA dedi ki...

dualarımız hep seninle gugukcum. blogu bekliyoruz heyecanla. güzel kızlarının da yanaklarından öperim:)

nilüfer dedi ki...

... guguk kuşu özün sözüne akmış,özün yine yeniden bir deneyim seçmiş, seçimde sana bi can daha katılmış, yaşam yolculuğu pek keyifli pek,yaşasın, harika bir hamilelik geçiresin her anı değerli veee öğretmenin geliyo bilesin, neler neler öğrenecek ve hatırlayacaksın kimbilir,özden öze mesajlar olacak, canına can olacak, AŞK olacak günler yaşasıııın:)
sevgimleee..

guguk kuşu dedi ki...

öziiicim, herhalde son zamanlardaki garip halimi ben de artık durumuma bağlıyorum. Amin aminnnn özimmm bol bol dua et bana emi. eee artık genç değilim:)
sevgili makeup, amin. benimki biraz süprüz oldu ama hayırlısı olsun 13 yıl sonra yeniden anne olmak:)
canım pinocum bu bebişler süpriz yapmaktan çok hoşlanıyor nedense. umarım herşey çok iyi gider. bukadar aradan sonra yeniden hamilelik biraz garip.
Joacım, aminnn amin.
sevgili düşüm, öğrenmenin hiç sonu yok. demek daha öğrenecek çok şey varmış.eşimim yaşadığı kalp krizinden kısa süre sonra hamile kalmam, eşime bahşedilen yaşamın sebebinin bu yeni yaşam olabileceğini düşündürdü bana. dua et bana düşüm bol bol:)

guguk kuşu dedi ki...

buarada, canım arkadaşlarım, gönül dostları, desteğiniz öyle iyi geldiki bana anlatamam. beraberce geçirilecek bir hamilelik dönemi ve bebek büyütme daha zevkli olacak gibi görünüyor. yakında beraber isim düşüneceğiz dimi?

Çınar dedi ki...

Son zamanlardaki hassasiyetin bundanmış demek? Ne kadar güzel bir haber bu böyle! Çok sevindim. Allah anneli babalı büyütsün.

Sevgiler

guguk kuşu dedi ki...

çınarcım, şimdilerde daha bir hassasım ama artık nedenini bildiğim için kendimi ikna edebiliyorum.Duaların için çok teşekkür ederim.

Ful yaprakları dedi ki...

bebiş mi geliyorrr:)
yaşasın, çok sevindim,
sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah:)))

guguk kuşu dedi ki...

Fulcüm, evet inşallah amin aminnn,
beraberce büyüteceğiz bakalım sen isim düşün olur mu?

beenmaya dedi ki...

yaşasın teyze mi oluyoruz :))) yahu ne çok teyzesi olacak bebişimizin farkında mısın bu arada :))))

guguk kuşu dedi ki...

olsun be mayam, biliyorsun ben tek çocuğum sizlerde olmasanız kim onun teyzesi olacak dimi?

efsa dedi ki...

Çok sevindim. Bir bebek umut veriyor insana. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. analı babalı büyütsün.

guguk kuşu dedi ki...

evet efsacım çok haklısın son zamanlar hissettiğim duyguyu tanımladın: umut:)
aslında yaşım itibarı ile ve hazırlanmakta olduğum doçentlik sınavı nedeni ile zor bir zaman. ama ben yine de sevindirik oldum. küçük kızım o doğduğında 13 büyük kızım 15 yaşında olacak....ama ben 4 gözle onu bekliyorum dediğin gibi kucağıma alıp koklamak istiyorum kızlarımla birlikte ellerini ve ayaklarını sevmek, hep beraber yatakta yatmak istiyorum, annelik bu herhalde, darısı herkesin başına inşallah.

K®HAN dedi ki...

bak şimdi...

ruhsal blog ha?
şimdi ben bu listeye girdiğime mi sevineyim.
alacağın doçentlik rütbesine mi
yoksa annelik rütbesine mi.

tabii ki en sonuncusuna en çok...
ilk çocuk mu bilmiyorum yalnız
ikinci cocuk,
ikiçocuklu anne rütbesi demektir.
ve üç çocuklunun bir altında yer alır :)

tebrik ediyorum.
kariyer de var çocuk da....
hımm
acaba şükrünü nasıl eda edebiliriz?
bedel demiyorum.
şükür bir bedel değildir.
insan bir tek gözünün
bedelini vermeye kalksa
anlar ki çok fakirdir.
ve anlar ki,
bu bedel ancak
hamd ve sena ile karşılanabilir.
evlat annelik ücretini ödeyebilir mi?
hayır
razı edebilir mi?
evet.
budur.

guguk kuşu dedi ki...

Kaç gündür gözüm yollarda, nerede ne zaman gelecek Korhan diye:)
alacağın doçentlik rütbesi demişsin, Korhan ağzına varsın, dua niyetine geçsin inşallah.
gelelim annelik rütbesine inşallah 3. annelik bu. Apolet sayım baya fazla değil mi bu zaman için hem de akademisyen bayan olarak. 8napiim korhan buaralar kendime iyi davranmam lazım)
şu sıralar her an dua ve şükr içinde kalmaya çalışıyorum bu yeni başlangıcı dualar ve şükrle süslemek istiyorum. sizden de dua bekliyorum. Bu mucizenin bedelini ödemek? komik bir söz dimi Korhan. rabbim izin verirse bir beden ve bir ruh gelecek. yeni bir hayat. şükretmediğim anlara yazık:)hep beklerim efendim.

K®HAN dedi ki...

demek ruhsal blok ha?

şimdi ben,
bu listeye girdiğime mi sevineyim,
doçent rütbesi alacak olmana mı?
anne rütbesi alacak olmana mı?
hımm
sanırım (c)
gerçi ilk çocuk mu bilmiyorum ama
iki çocuklu anne rütbesi daha üsttedir.
ve üç cocuklu anneden bir altta :)

kariyer de var çocuk da...
ne kadar şükretsek acaba?

gariplikler listende olmadığıma
sevindim :)
teşekkür ediyorum sana.

K®HAN dedi ki...

yahu sinirlenmemek elde değil

K®HAN dedi ki...

yahu sinirlenmemek elde değil

yollanmadı sanıyorum.
yazdıklarım kayboluyor.
tekrar yolluyorum
bakıyorum önceki çoktan yollanmış
vardır bir hayır

K®HAN dedi ki...

ya işte sen seç birisini
yada yayınla hepsini.
hem daha değerli olur
hani doğal olacak
organik yani :)

K®HAN dedi ki...

meşakkatli bir işim var.
dostlarıma zaman ayıramıyorum.
bloğuma bile yazıları
tek ayak üstünde yazıyorum.
peki karşılığı?
şikayet yasak
bu sorunuzu es geçiyorum :)

ve bakıyorum kusurlar hep bana ait.
yazınızı geç farkettiğim için
özür diliyorum.
bir seferinde de yazacaklarını birkaç gün önceden yorumlarım
telafi ederiz :)
vesselam.

guguk kuşu dedi ki...

aşk olsun Korhan ya, bekleyişim sitem değildi. Kendini böyle konularda hiç sıkma. Bunu bir iltifat olarak al sadece:) Biz de beklenti yok. cevap yaz yazma. önemli değil. böyle zorunluluklarla kendini yorma bi daha.

sufi dedi ki...

Canım duymadım ve seni okumuyorum ve seni düşünmüyorum sakın sanma.Bebişinden haberim var, teğze veya yeniden tontini olmamın mutluluğunu sindirmeye çalışıyorum.Boğa burcu mu olacak ne?
Kimselere yorum bırakamıyordum hem İstanbul'dan misafirlerim, hem Kaş'tan çocuklar, hem diğer torunlar bayağı kalabalık bir aileydik ve hala da öyleyiz onun için pek fazla yorum yazamıyorum.Darısı başına Sevgilerimle.

guguk kuşu dedi ki...

canım sufim, sana gönül koymak da ne demek. ben senin habrlerini belginimden alıyorum. bana dua et sufim. allah yolumu kolaylaştırsın.

Belgin dedi ki...

Canimcim, nerelerdesin,iyimisin?
Bebisimiz nasil? Yoksa derslere gömüldünde, cikamiyormusun:))
Bak merak ediyorum, bir ses
versen...
Öpüyorum bitanem:)

guguk kuşu dedi ki...

nerdeee be belgincim derslere gömülmek, mide bulantıları ve baş dönmeleriyle haşır neşirim. arada accık gözüm açılınca derse bakmaya çalışıyorum. bebişten yarın haber alıcaz bakalım ultrasona gireceğim. idare etmeye çalışıyorum. bugünüme şükürler olsun. bana bol bol dua et. şimdi bir dilim kek yemeye çalışacağım. böööööö