11 Haziran 2010 Cuma

SBS


2 yıl sarı papatyanın SBS stresini yaşadık. O bitti 3 yıl mor menekşeninkini yaşayacağız.....Artık gonca gülümün zamanlarına ne düşünür bilinmez yüce MEB.....Yarın mor menekşem SBS ile müşerref olacak. Benimse 3. SBS anneliği tecrübem. İnanamıyorum böyle bir sınavın varlığına. Çocukları bu yaşta bu sterse sokup, dershane bağımlısı yapan, yetmeyip özel derslerle cüzdanlarımızı boşaltan, cüzdanlarımızı kemirmekle yetinmeyip bizi de strese sokan MEB'na yürekten "teşekkürü" borç bilirim (Nimet Hanımın kulakları çınlamıştır umarım, en gıcığından). Hele hele bizim küçücük çocuklarımızı ince elekten geçirip, çocukluklarını mahvedip, onları eğitecek olan öğretmenleri çocuklarımızın seviyesine göre ayarlamayan MEB'na inceden "selamlarımı" yolluyorum.Umarım, birgün bu yanlışlıklara son verilir. Ve çocuklarımız, sınav stresi olmadan eğitimlerine devam edebilirler.

11 yorum:

Biraz dedi ki...

SBS tam olarak nedir? ne icin yapiliyor?

. dedi ki...

Öykünüp durduğumuz şu Avrupa ve Amerikada dershanelerin olmayışı ama biz de sürüsüne bereket oluşu ne enteresan değil mi?
Çocuklar okulda öğrendikleriyle eğitimlerine devam ediyorlar...
Bizdeyse ne acıdır ki okuldaki öğretmenlerine güvenmeyip (ki haklıyızdır güvenmemekte) dershanelere avuçlar dolsu para dökmek zorunda kalıyoruz.
Çünkü çarpık bir eğitim öğretim sistemimiz var...
Hani doktorların muayenehane açmalarını engelledikleri gibi dershaneleri de engellesler nasıl olur acaba??

öykü dedi ki...

Basarılar dılıyorum cocuklara cok uzuluyorum yasadıkları bu sıkıntılardan dolayı

sufi dedi ki...

Bütün mor menekşelere, beyazlara sarılara ve alacalara başarılar dilerim.Nimet hanım'a da Allah akıl fikir versin Sevgilerimle.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Gugukcuğum,
Bu hafta sıra sizdeydi, demek!
Kolaycacık geçmiş olsun, seneye daha da kolay gelsin!
:)

guguk kuşu dedi ki...

Sevgili Biraz, bu sınav seviye belirleme sınavı. 6, 7, ve 8. sınıflarda yapılıyor ve sonunda ortalamaları alınıyor. puananına göre öğrenci liseye yerleştiriliyor. Güya dershane temelli eğitimden kurtulmak için bu hükümetin türettiği bişey. ancak yaptığı tüm işlerde olduğu gibi amacının tam zıttı oldu. çocuklar 5. sınıftan dershaneye gider oldular. yaşadıkları stres de cabası.

guguk kuşu dedi ki...

Sevgili ekmekci kız, bu yıllık sıramızı savdık. Bir ohhh çekdik, şimdi tatil başladı bizim için. büyüğün de bu hafta sınavları bitti. yaşasınnn tatil. alice harikalar diyarındayı aldık, mısırladı da pörtletip keyfimize bakcaz:d

guguk kuşu dedi ki...

Canım sufim, şuncağazlara ve ailelere çektiktirdikleri ile cehennemi doldururlar zaten:D

guguk kuşu dedi ki...

canım öyküm, yaşadıklarımızı da ayrı bir postta anlatacağım. inan akıl alır gibi değil.

guguk kuşu dedi ki...

sevgili ebruli günce inan 2 gündür hep aynı şeyi düşünüyorum. bu çocuklar niye okula gidiyorki diye. nasıl olsa dershane yetmezse özel ders var. biz amerika ve avrupanın neyine özeniyoruz acaba, hep kötü olan şeyleri mi örnek alıyoruz ki?

özii dedi ki...

Üstelik onca ödenen paralara rağmen dershanelere asla gerek duyulmayan bir sınav. Bu da soru mu dedirtecek cinsten soruları görünce çok şaşırdım . Dalga geçer gibi

Derse girip dinleyen her öğrenci başarılı olabilir ancak bende SBS nin kaldırılması taraftarıyım . Herşeyimiz sbs ile ölçülür oldu. Ve çocukların yaşadığı stres de çabası ...