4 Şubat 2009 Çarşamba

YENİ BİR DÜZEN LAZIM




Planları, kurguları ve bunlara göre yaşamayı beceremeyenlerdenim. Bundan şikayetçi de değilim. İç sesimin önergelerine göre hareket ederim. Genellikle önceden planlamalar yapmam; çünkü anın değişkenliğini iyi bilirim. Daha plan yapmaya başladığım anda sıkıntılar basar ve vazgeçerim. En iyi karar, o anda verilen ve uygulanandır prensibi ile yol aldım şimdiye kadar. İyi ya da kötü epey bi yol katettim. Ancak birkaç gündür iç sesim bu sefer plan yapmamı ve bir program dahilinde bir süre yol almamı söylüyor. Dinlememezlikten geldim, yanlış duymuşumdur diye düşündüm ama yok.....Cumartesiden beri aynı şeyi durmadan tekrarlıyor. Program yap ve buna mümkün olduğunca uy! Eh, ne diyelim, kaç yıllık iç ses, dinlemesen ayıp olur. Herşeyi yapmam gerektiğine inanmıyorum ama yaptığım şeyleri uflayıp puflamadan, severek, içten yapmam gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle yeni düzene güzel niyetlerle başlamak istiyorum. Dua etmeyi severim; aslında duanın Allah ile sohbetten öte bişey olmadığına ve Onun her daim bizi duyduğuna inananlardanım. Duanın kaderimizi değil, enerjisi ile hücre yapımızı ve ruh halimizi değiştirip, dua ettiğimiz şeylerin frekansına ayarlayarak, bizi değiştirip, istediğimizi elde etmemizi sağladığını düşünüyorum. Öyleyse :
Sevgili Tanrım, merhaba, yeni bir yola girdim (tabiki biliyorsun da naapiim başlangıç cümlesi kurmam lazım). Elimden gelen çabayı göstermek için bana güç ver. hep olumlu, huzurlu ve telaşsız olmamı sağla. Ben elimden geleni yapamazsam beni Sen destekle ve dürtükle, Sana ihtiyacım var. Bu yolda işlerimi kolaylaştır, engelleri önümden kaldır. Bana her zaman destek oldun, biliyorum. Yine kapındayım. Bişeyler istemek ya da istememek ne kadar doğru bilmiyorum. Bu nedenle belki yanlış bir karar versem de Sen sonunu benim için en hayırlı olanından eyle. Teşekkürler Allahım.
Bu arada neden bu resim: Filmin adı "Bucket List" ve ben Jack Nicholson hayranıyım. Ölmeden önce yapılacaklar listesini uyguluyor yine filminde çılgın Jack. Seyretmenizi öneririm. Mutluluklar hepimizle olsun..... (yazıyı playlistteki "happy ending" adlı parçayla birlikte dinleyebilirsiniz).


3 yorum:

foodbynil dedi ki...

Bende ne zaman plan yapsam mutlaka onun dışına çıkıyorum kurmamak lazım hayatı akışında yaşamak en güzeli zaten bence(bu nasıl bir cümle oldu)

guguk kuşu dedi ki...

Ahhh ahh naaparsın, hayat işte. ne hallere koyuyor insanı. Düşmeye gör, vuran vurana....Hatta iç sesin bile...Ama bu bi süreç, zamanı gelince bitecek. Ondan sonra Alaaaaahhh...yaşasın plansız yaşammm!

umursamaz dedi ki...

bende herseyı planlamaya calısıyorum, olmadıgında da kabullenemıyorum nasıl olur en ınce ayrıntısına kadar dusundum dıye, evet bıldınız, basak burcuyum, yukselenımde basak:)

ama ogrenıyorum, akısına bırakmayı, suyun yolunu bulacagını.. daha 30 yasında minik bir ogrencıyım:)

buda benım hayattan ogrenecegım sey sanırım, sabır.

sevgiler..